Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
BookiaTV!
 
Οι Συντάκτες του Bookia
Αθήνα
Αθήνα: Γιάννης Ρουσσιάς
Αθήνα: Δέσποινα Ντάση
Αθήνα: Σπύρος Δόικας
Αθήνα: Γιούλη Τσακάλου
Αθήνα: Πάνος Τουρλής
Αθήνα: Πόπη Ξοφάκη
Αθήνα: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος
Αγρίνιο - Δυτική Ελλάδα
Αγρίνιο - Δυτική Ελλάδα: Ιουλία Ιωάννου
Αίγιο
Αίγιο: Μαίρη Ζαχαράκη
Βόλος
Βόλος: Διονύσης Λεϊμονής
Ήπειρος
Ήπειρος: Μίλτος Γήτας
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος
Θεσσαλονίκη: Μάρθα Πατλάκουτζα
Κατερίνη
Κατερίνη: Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη
Καβάλα
Καβάλα: Ευδοκία Φανερωμένου
Καβάλα: Χρυσούλα Βακιρτζή
Κέρκυρα
Κέρκυρα: Αγαθάγγελος Σταυρόπουλος
Κύπρος
Κύπρος: Ανδρέας Καπανδρέου
Λήμνος
Λήμνος: Μαρία Λιάσκα
Ξάνθη
Ξάνθη: Δημήτρης Μπουζάρας
Ορεστιάδα
Ορεστιάδα: Μανώλης Γεωργιάδης
Πάτρα
Πάτρα: Αντώνης Σκιαθάς
Πάτρα: Αναστασία Δημητροπούλου
Σάμος
Σάμος: Έλενα Χουσνή
Παιδικά βιβλία
Παιδικά βιβλία: Καλλιόπη Γραμμένου
Παιδικά βιβλία: Κωνσταντίνα Κακολύρη
Θέατρο - Βιβλίο
Θέατρο - Βιβλίο: Αγγελική Ειρήνη Μήτση
Ειδικοί συνεργάτες
Ειδικοί συνεργάτες: Τόλης Αναγνωστόπουλος
Ειδικοί συνεργάτες: Ελένη Μπιρμπίλη
Ειδικοί συνεργάτες: Κορίνα Αλιβιζάτου
Ειδικοί συνεργάτες: Μάνος Κοντολέων
Ειδικοί συνεργάτες: Βάσω Σωτηρίου
Ειδικοί συνεργάτες: Αλέξης Χαλκίδης
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Με χίλιους τρόμους γενναίος», του Διαμαντή Αξιώτη
Διαφ.
Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε Facebook άλμπουμ.
Το βιβλίο «Με χίλιους τρόμους γενναίος».
O συγγραφέας Διαμαντής Αξιώτης.
Οι εκδόσεις Κίχλη.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 ο ιδιαίτερος φυσιογνωμικά  και ιστορικά φορτισμένος χώρος του Ιμαρέτ, κατάμεστος από ανθρώπους που αγαπούν τη Λογοτεχνία και την Τέχνη γενικότερα, φιλοξένησε γενναιότητα και τρόμους  σε μία ατμόσφαιρα γιορτής. Γιορτής, γιατί η Καβάλα αγαπά τον πιστό της λογοτέχνη, Διαμαντή Αξιώτη και το εκφράζει πληθωρικά. Ο Αξιώτης άλλωστε έχει "κακομάθει" τους αναγνώστες του με τους πρωτότυπους τίτλους των πονημάτων του.

Διαμαντής Αξιώτης, Με χίλιους τρόμους γενναίος, εκδόσεις Κίχλη

Σε μία εκδήλωση  πολυτροπική, με εμπνευσμένη σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική επένδυση από τον νεαρό μαθητή, συνθέτη και βιολονίστα Αντώνη Τζιβένη συναντήθηκαν σκέψεις  και αποκαλύψεις, ενώ κονταροχτυπήθηκαν γενναία τρόμοι ηρώων του συγγραφέα   μέσω της ερμηνείας των ηθοποιών  Άννας Μαρίας Βασιλέκα και Παύλου Σταυρόπουλου.

Η κυρία Ζωή  Αρμάγου και ένα κείμενο δημοσιευμένο μόλις την ίδια μέρα της εκδήλωσης στην εφημερίδα των συντακτών, με επιμέλεια του Μισέλ Φάις, διαβάστηκε εισαγωγικά  από τον ίδιο τον Αξιώτη και ξετύλιξε  το κόκκινο χαλί της εκδήλωσης. Όπως αναφέρει ο Μισέλ Φάις, "ο Καβαλιώτης πεζογράφος και ποιητής, αλλά και μελετητής της λογοτεχνικής παράδοσης του γενέθλιου τόπου του, ανακαλεί και τακτοποιεί αυτοβιβλιογραφικές μνήμες. Βιβλία, διαδρομές, εποχές. Κατά βάθος όμως μνημονεύει και επιστρέφει στον πρώτο άνθρωπο, τη σχεδόν μυθική και μυθιστορηματική κυρία Ζωή Αρμάγου, αυτήν που τον τροφοδοτούσε βιβλία, αυτήν που του μετέδωσε το πάθος της ανάγνωσης".

Διαμαντής Αξιώτης, Με χίλιους τρόμους γενναίος, εκδόσεις Κίχλη

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η κυρία Β. Καρποζήλου, Γενική Γραμματέας του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, που παρουσίασε συνολικά την  λογοτεχνική παρουσία και εργογραφία του συγγραφέα καθώς και την μακροχρόνια παρουσία του στο χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ τη συλλογή των διηγημάτων παρουσίασαν  εν είδει "συνομιλίας" ο γιατρός Βασίλης Τσίμας, η εκπαιδευτικός Χαρούλα Γαϊτανά, ο ίδιος ο συγγραφέας και οι ανωτέρω αναφερθέντες ηθοποιοί υπό την εναρμονισμένη συνοδεία του βιολιού του Αντώνη Τζιβένη.

Ο φόβος από τη ματιά ενός άντρα (Βασίλη Τσίμα), μιας γυναίκας (Χαρούλας Γαϊτανά), ο συγγραφέας, οι ήρωες, η μουσική. Το φαινόμενο της πεταλούδας, ο τρόμος, τα βασικά χαρακτηριστικά της γραφής του Αξιώτη, όπως αναδύονται στα 19 του διηγήματα (ο έρωτας, ο θάνατος, η ταυτότητα, η υπέρβαση ορίων, το όνειρο, το παραμύθι, το αρχέγονο κακό και η λύτρωση), ο τίτλος, το εξώφυλλο, οι "νησίδες" αρχαίας ιστορίας στο έργο του Αξιώτη, η τριβή του με την εγκληματολογία και την εγκληματογένεση και ο προβληματισμός αν τελικά ο φόβος έχει φύλο υπήρξαν κάποιοι από τους σταθμούς της σκέψης των ομιλητών.

Διαμαντής Αξιώτης, Με χίλιους τρόμους γενναίος, εκδόσεις Κίχλη

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και το υπό έκδοση νέο μυθιστόρημα (το πέμπτο κατά σειρά) του Διαμαντή Αξιώτη, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.

Η αγάπη του κοινού για τον "δικό του" λογοτέχνη διαχύθηκε σε ένα θερμό χειροκρότημα, που επιβεβαίωσε την ιδιαίτερα τιμητική θέση  που κρατούν οι Καβαλιώτες για τον Διαμαντή Αξιώτη.

Άλλωστε στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί, φίλοι παλιοί και νέοι, άνθρωποι του Πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ανάμεσά τους  οι συγγραφείς και ποιητές  Κοσμάς Χαρπαντίδης, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, Μαρία Φαρμάκη, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, ο γιατρός και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τραϊφόρος,  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο διακεκριμένος μουσικός και συνθέτης Γιάννης Κανάκης, ο ζωγράφος και υπεύθυνος του εικαστικού τμήματος του Σ.Φ.Γ.Τ.  Διαμαντής Σταγγίδης, η Σταυρούλα Γκουλούση, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι με δημιουργική παρουσία χρόνων στην πόλη.

Διαμαντής Αξιώτης, Με χίλιους τρόμους γενναίος, εκδόσεις Κίχλη

Μια βραδιά ιδιαίτερη που αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους και έκλεισε με μια βεβαιότητα: ο Διαμαντής Αξιώτης παραμένει πάντα ενεργός, άχρονος και δημιουργικός, επιφυλάσσοντας αναγνωστικές εκπλήξεις για τους αναγνώστες του!

Καλοτάξιδο!

 
 
Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα