Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που καπνίζουν
Δήμητρα Μπουσίου Δήμητρα Μπουσίου
... Περισσότερα...
Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης-τρια:
Βιβλίο Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που καπνίζουν
Συγγραφέας Δήμητρα Μπουσίου
Κατηγορία Παιδικό - Εφηβικό
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης-ρια Πόπη Γραμμένου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Πως θα σας φαινόταν αν λαμβάνατε ένα γράμμα από το παιδί σας που να σας άνοιγε την ψυχή του, να καταθέτει τους έντονους προβληματισμούς του για μια «συνήθεια» των μεγάλων, όχι και τόσο καλή, που δεν είναι άλλη από το κάπνισμα;

Ίσως κατέληγε στον κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, ίσως στην καλύτερη των περιπτώσεων το καταχωνιάζατε στο συρτάρι των αναμνήσεων… Αν το διαβάζατε σίγουρα θα σας προβλημάτιζε, θα αντιλαμβανόσαστε ότι τελικά τα παιδιά καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που εσείς νομίζετε.

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως- πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου, ασχολείται με τη διακοπή καπνίσματος των ενηλίκων και με την καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων. Αν θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα, ή να μιλήσετε στο παιδί σας γι’ αυτή την κακή συνήθεια, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το γράμμα!

«Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που καπνίζουν»
της Δήμητρας Μπουσίου, εκδ. Ελληνοεκδοτική,
σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη

Το ανατρεπτικό και παράλληλα ελκυστικό και πρωτότυπο είναι ότι όντως αισθάνεσαι ότι διαβάζεις το γράμμα του παιδιού σου, γιατί τα γράμματα δεν είναι κάποιας γνωστής γραμματοσειράς βιβλίων, αλλά φωτογραφίες τετραδίου από χειρόγραφο παιδιού. Που οι διορθώσεις με το κόκκινο στυλό και οι υπογραμμίσεις των λέξεων καθόλου τυχαίες δεν είναι. Αυτές συνθέτουν το βαθύτερο νόημα και κρούουν τα καμπανάκια στους γονείς καπνιστές!

Με αφορμή μια συζήτηση στο σχολείο για το κάπνισμα ένα παιδί μας εκθέτει τον προβληματισμό του πάνω στο θέμα μέσα από ένα γράμμα προς τους γονείς του, γιατί τα γραπτά μένουν και δεν ξεχνιούνται…

Ένα γράμμα παράπονο, με προβληματισμούς, αναπάντητα ερωτήματα και μηνύματα ζωής…

Όπως το κάπνισμα δεν είναι μια απλή συνήθεια, ούτε καν χόμπι, δεν προσφέρει τίποτα και αρρωσταίνει τον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου. Και πληρώνεις και από πάνω για κάτι τέτοιο… Το παιδί ζητά από τους γονείς, να τρέξουν μαζί χωρίς να λαχανιάζουν, να σβήσουν πολλά κεράκια στην τούρτα γενέθλιών τους, τους υπενθυμίζει ότι μέσα από αυτούς μαθαίνει τον κόσμο, να κυνηγά τα όνειρά του, ότι τα βήματά του ακολουθούν τα δικά τους, κ.ά..

Ένα βιβλίο χωρίς νούμερα και στατιστικές, χωρίς εικόνες αποτρεπτικές, που προκαλούν αηδία ή φόβο, ένα βιβλίο που ο λόγος- απορίες ενός μικρού παιδιού, σε συνδυασμό με την εύστοχη εικονογράφηση δίνει το μήνυμα του…

«Θέλω να με κρατάς με το ένα σου χέρι και με το άλλο να μην κρατάς τίποτε. Μόνο να μου δείχνεις και να με οδηγείς!»

Υ.Γ. Η Δήμητρα Μπουσίου,  έχει δημιουργήσει με τη στήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το βιωματικό-διαδραστικό πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ», για την πρόληψη του καπνίσματος, που απευθύνεται σε μαθητές, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνάσιου και Λυκείου, βασισμένο στην ενεργή μάθηση, μέσω αφηγημάτων, τραγουδιών, κόμικ, παιχνιδιών (ομαδικών και  επιτραπέζιων), παντομίμας, θεατρικού παιχνιδιού, παραμυθιών και θεατρικών έργων, το οποίο παρουσιάζει στα σχολεία. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και από το 2014 ανήκει στις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα