Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Greek θέραπι
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
05-11-2017 12:06
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Διασκεδαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
27-05-2017 19:27
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-03-2017 22:50
Υπέρ  Ευχάριστο
Κατά  
Μια ωραια ιστορια με γέλιο! Για μενα υπηρχαν καποια σημεια που εκανε "κοιλια" αλλα γενικα μου αρεσε...Περιμενω και την συνεχεια!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
26-02-2017 21:54
Υπέρ  Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Γρήγορο
Κατά  
το διασκεδαστικότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο καιρο. Η συγγραφέας είναι η ελληνίδα της διπλανής πόρτα, που ξέρει να γράφει. Να γράφει καλά.  Η γραφή της καθηλώνει. Και μετά ξεσπας σε γέλια. Είναι πολύ δύσκολο να σε κάνει ένας συγγραφέας να γελάσεις. Ειλικρινά περιμένω αυτό το βιβλίο να κάνει καρριέρα στο εξωτερικό.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-01-2017 18:44
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό
Κατά  
Χαίρομαι για την επιλογή μου να ξεκινήσω τις διακοπές μου με ...Greek θέραπι!!!Μοναδικοί ήρωες,άνθρωποι της διπλανής πόρτας ή και της δικής μας,με ξεχωριστή ο καθένας ιδιότητα και χαρακτήρα που ένα απροσδόκητο γεγονός τους ενώνει και έχει σαν αποτέλεσμα άφθονο γέλιο.Φοβερές ατάκες που μ'έκαναν να γελάω και τους άλλους τριγύρω μου να αναρωτιούντε ....Δεν ξέρω ποια να πρωτοφέρω σαν παράδειγμα...Παράλληλα όμως με το φοβερό χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει άφθονο,η κ.Κουνούνη περνάει πολλά μηνύματα για τη σημερινή κοινωνία,για την φιλία,την αγάπη,τη διαφορετικότητα,το συμφέρον,την υποκρισία,το νοιάξιμο για τους άλλους,τους ηλικιωμένους και τόσα άλλα.Το ενδιαφέρον αμείωτο ως το τέλος για να δεις την κατάληξη και το γέλιο επίσης άφθονο ως την τελευταία λέξη.Αν κι εσείς έχετε ανάγκη από Θέραπι γέλιου(και όχι μόνο)το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!''....πολλοί άνθρωποι που καταφεύγουν σε επαγγελματική βοήθεια γιατί το μυαλό τους νοσεί,και δεν αναφέρομαι σ'αυτούς που πάσχουν από μία διαταραχή,αλλά σ'αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο πως να διαχειριστούν την ψυχολογική τους κατάσταση,είναι γιατί επικρατεί στη ζωή τους μια μεγάλη απουσία....''...Η απουσία των φίλων μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των ανθρώπων.Χωρίς έναν άνθρωπο δίπλα σου που θα μοιραστεί τον πόνο σου,τη χαρά σου,που δε θα είναι εκεί για να επιδοκιμάσει τα σωστά και να αποδοκιμάσει τα λάθη σου για να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο,δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις......''
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  1
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
21-11-2016 15:25
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  2
31-10-2016 11:03
Υπέρ  Ευχάριστο
Κατά  
Η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνησα πολύ θετικά γιατί είχα ανάγκη να διαβάσω κάτι αστείο, ένα βιβλίο που θα αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλειμμα... Δυστυχώς, δεν ήταν αυτό που περίμενα και λυπάμαι τόσο για αυτό...! 

Μου φάνηκε κάπως βαρετό, περίμενα πιο αστείες περιγραφές, σαφώς και υπήρχαν καλές στιγμές στο βιβλίο, και σε κάποια σημεία όντως χαμογέλασα, αλλά δεν γέλασα! Αυτό ήταν που περίμενα...

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
18-09-2016 10:09
Υπέρ  Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  1
12-09-2016 21:36
Υπέρ  Ευχάριστο
Κατά  Προβλέψιμο, Κακογραμμένο
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-09-2016 17:14
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-08-2016 02:33
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Συνταγές για πετυχημένα ΛΟΓΟ-ΤΕΧΝΗ -ΚΑ - ας μου επιτραπεί το ορθογραφικό λάθος - βιβλία, δεν υπάρχουν σίγουρα! Συνταγές για την έμπνευση, για το ευφυές στήσιμο των ηρώων, για το στερεό δέσιμο μεταξύ τους, συνταγές για πλοκή γρήγορη και συμπαγή, συνταγές για το πως θα περαστεί ένα δυνατό μήνυμα, ή πως θα διανθιστεί με τρυφερότητα, πως θα δοθεί με δυο λόγια χωρίς να αναλυθεί και κουράσει τον αναγνώστη, επίσης είναι ακατόρθωτο να βρεθούν.

Αν δε, ψάξουμε για συνταγή που έχει όλα τα παραπάνω αλλά και χαρίζει στον αναγνώστη αυθόρμητο, πηγαίο και δυνατό γέλιο, γέλιο που δεν πατάει σε ατάκες αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ατάκες, τότε είναι που δεν θα τη βρούμε! Τουλάχιστον στον πλανήτη που όλοι ξέρουμε...

Είναι θέμα λοιπόν καθαρά ΛΟΓΟ- ΤΕΧΝΗΣ του δημιουργού. Και όταν το συναντάς δεν γίνεται να το προσπεράσεις έτσι αβίαστα με δυο λόγια μόνο. Δεν γίνεται να μη σταθείς ιδιαίτερα σ΄αυτό.

Αυτό κάνω και εγώ λοιπόν τώρα! Σταματώ ιδιαίτερα στο βιβλίο της Θάλειας Κουνούνη γιατί έχει όλα τα πιο πάνω. Σταματώ σ ́αυτό γιατί δεν στηρίζεται σε συνταγή αλλά σε κάτι πολύτιμο. Στην ικανότητα να περνάς αυτό που βγαίνει από μέσα σου την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο. Σταματώ σ ́αυτό γιατί γέλασα πάρα πολύ - μέχρι δακρύων- ­πράγμα που όλοι χρειαζόμασταν πάντα, πόσο μάλλον σ ́αυτές τις εποχές ­ και γιατί ... δάκρυσα κιόλας, εκεί που η τρυφεράδα βρίσκει μια χαραματιά και ξεφεύγει... βρίσκει μια στροφή, μια πρόταση, μια λέξη της συγγραφέως και απλώνεται μέσα σου. Σπάνιος συνδυασμός, πολύτιμος!

Πριν πολλά πολλά χρόνια είχα πάρει τα πρώτα μου αντιρατσιστικά μηνύματα διαβάζοντας ένα βιβλίο! Η συγγραφέας τα περνούσε μέσα από την ιστορία της αβίαστα και έμειναν ανεξίτηλα μέσα μου. Ήμουν μικρή τότε... Τότε ο ρατσισμός σταματούσε στο χρώμα του δέρματος ή της καταγωγής. Ή ήταν τόσο δυνατός που έσβηνε κάθε άλλο είδος της κατηγορίας αυτής. Από τότε πολύ νερό κύλησε στ΄αυλάκι. Ο ρατσισμός έχει πολλές μορφές σήμερα και πολλές παραφυάδες. Κι αν αυτές δεν κοπούν έγκαιρα, γρήγορα θα μας πνίξουν.

Διαβάζοντας το βιβλίο της Θάλειας Κουνούνη είδα πως αγγίζει με μοναδικό και απαράμιλλο τρόπο θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας, και που δεν έχουμε πολλές φορές το χρόνο ή γιατί όχι; ακόμη και τη διάθεση να τα αγγίξουμε πόσο μάλλον να τα επεξεργαστούμε. Μέσα από μια απολαυστική πραγματικά ιστορία, μέσα από αξιολάτρευτους ήρωες, μέσα από ένα πηγαίο και ευφυές χιούμορ, η Θάλεια Κουνούνη αφήνει έντονο το αποτύπωμα του προβληματισμού της για κακώς κείμενα στην Ελληνική κοινωνία. Είτε αυτά αφορούν σε ιδέες που υπήρξαν αλλά έμειναν ιδέες, είτε αφορούν σε κατηγορίες ανθρώπων.

Πιάνει τους ήρωές της - την τρομερή-υπέροχη Αννίτα με τον στακάτο και καυστικό λόγο, την ανεκδιήγητη Βαρόνου με τα τόσα ονόματα, τον ευαίσθητο-υπέροχο Φαίδωνα, την τρυφερή Ιουλία, την ψαγμένη Αφροδίτη, την Τζένη, τον γλυκό Αντρέα, τον Πάτρικ, τον σοβαρό και ευαίσθητο Τρικούπη και το φοβερό δίδυμο των θείων - και τους πλάθει, τους μεταμορφώνει, τους προσαρμόζει στον καθέναν ή καθεμία από εμάς. Τους κάνει δικούς μας τόσο, ώστε να υιοθετήσουμε άθελά μας λέξεις τους, φράσεις τους και γιατί όχι να διδαχτούμε απ΄αυτούς.

Greek Θέραπι λοιπόν και είναι η σειρά σας να ανακαλύψετε τον δικό σας ήρωα, τη δική σας αγαπημένη ατάκα και να απολαύσετε μια καλοκαιρινή και όχι μόνο θεραπεία!

Greek Θέραπι και... για πάντα στην καρδιά μου, για πάντα στη βιβλιοθήκη μου!

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! ''

 

υ.γ. Η έκδοση προσεγμένη και με πολύ σωστή επιμέλεια από τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗ.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  1
15-08-2016 18:45
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
19-07-2016 21:34
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Ενα ειναι σιγουρο πως τελειωνοντας το βιβλιο θα εχει καταφερει και να σε κανει να γελασεις αλλα και να προβληματιστεις.

 

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
13-07-2016 20:17
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  


«GREEK ΘΕΡΑΠΙ» Η Θάλεια Κουνούνη όταν γράφει ένα βιβλίο, έχει κάτι να μας πει. Με το «GREEK ΘΕΡΑΠΙ» όμως έχει και κάτι να μας δείξει. Μια άλλη πλευρά του εαυτού της, ή μάλλον μια άλλη πλευρά του συγγραφικού της ταλέντου, το χιούμορ που όσοι την γνωρίζουν ξέρουν ότι διαθέτει, υπέρ του δέον, χιούμορ που αναβλύζει από μέσα της και τώρα αποτυπώθηκε σε ένα μυθιστόρημα. Αυτό το χιουμοριστικό βιβλίο, είναι κάτι που τόλμησε, όπως μαζί με την Μαίρη Κωσταντούρου τόλμησε την παράλληλη λογοτεχνία, και ναι, θεωρώ ότι Και αυτό πέτυχε απόλυτα. Η συγγραφέας, στο «GREEK ΘΕΡΑΠΙ», δημιούργησε 7 υπέροχους χαρακτήρες που σίγουρα θα αγαπηθούν και θα σας μείνουν αξέχαστοι. Στον κάθε αναγνώστη όμως, ένας από αυτούς τους ήρωες, θα του κάνει ένα “ κλικ ” παραπάνω, θα τον αγαπήσει ίσως, λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους. Διαβάζοντας το βιβλίο κι εσείς, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε την επιλογή σας. Στο «GREEK ΘΕΡΑΠΙ», έχουμε μια ωραία και πρωτότυπη πλοκή στην ιστορία, με ξεκαρδιστικούς διαλόγους, που θα σας κάνουν να γελάσετε δυνατά και με την ψυχή σας. Βέβαια, η Θάλεια Κουνούνη, μέσα από το χιουμοριστικό αυτό βιβλίο, περνάει και τα μηνύματα της, θίγοντας θέματα της σύγχρονης κοινωνίας και των ημερών που ζούμε, καθώς και αξίες στη ζωή μας. Ανάγνωσμα καλοκαιρινό και πιστεύω θα διαβαστεί πολύ, στη θάλασσα ή στην βεράντα μας με ένα Nespresso ( “what else μαρή;” Όπως θα μπορούσε να πει η θεία Σούλα, η οποία έχει έναν πολύ ωραίο ρόλο στην ιστορία και δική μου αγαπημένη) , και το γέλιο μας θα ακουστεί σε όλη την γειτονιά, και αν το βιβλίο το διαβάζουν και άλλοι γείτονες, από τα γέλια όλων, οι περαστικοί θα νομίσουν ότι η γειτονιά αυτή, δεν έχει προβλήματα και μάλλον έχει βγει από το μνημόνιο. Κι όμως, αυτό το τόσο χιουμοριστικό βιβλίο, είναι ένα βιβλίο και κοινωνικό, αυτό θα το ανακαλύψετε διαβάζοντας προσεκτικά τα μηνύματα που περνούν, μέσα από τις σελίδες του.

«Γιατί αυτοί οι συγκεκριμένοι Έλληνες είναι πάνω από όλα άνθρωποι! Βάζουν για λίγο στην άκρη το δικό τους ζόρι και προσφέρουν! Την ώρα που βλέπουν πως ο άλλος υποφέρει, δίνονται ολόψυχα. Και καμία χώρα, κανένα σύνορο και καμία εθνική πεποίθηση δεν είναι ικανή να σκεπάσει αυτή τους την ιδιότητα. Την ανθρωπιά τους!»

Συγχαρητήρια στην συγγραφέα που κατάφερε να σταθεί πολύ ψηλά στην συγγραφή του χιουμοριστικού μυθιστορήματος και μας απέδειξε ότι και στο χιουμοριστικό μυθιστόρημα είναι γάτα.. ή μήπως γάτος;;; όχι.. μάλλον γάτα και καλή ανάγνωση σε σας, γιατί αξίζει το «GREEK ΘΕΡΑΠΙ» να διαβαστεί .

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ευχάριστο, πρωτότυπο, page-turner βιβλίο αλλά και φιλοσοφημένο .....
  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-07-2016 22:57
Σίγουρα η ζωή μπορεί να είναι πιο όμορφη, πιο «πολύχρωμη» όταν το αποφασίσουμε και επιλέξουμε τον τρόπο, πάντως με ένα «Greek ΘΕΡΑΠΙ», με βεβαιότητα γίνεται πιο ευχάριστη, με σύμμαχο το γέλιο….Ακόμα και ο τίτλος του «ευρηματικός» θα έλεγα, ίσως για να τονίσει τον τρόπο που πολλές φορές ως λαός με (λίγο…μόνο λίγο) ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, αποφασίζουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, τα πάθη μας, τα λάθη μας, τις εμμονές μας κ.ο.κ. Επτά ετερόκλητοι άνθρωποι, με διαφορετική προσωπικότητα ο/η κάθε ένας/κάθε μία από αυτούς (όπως περιγράφονται στο οπισθόφυλλο), κάποιοι από αυτούς, με κοινές αφετηρίες στη ζωή που κάπου χάθηκαν (ηθελημένα ή αθέλητα δεν έχει σημασία) και μετά ξανασυναντήθηκαν, διαφορετικοί όμως και πιο ώριμοι, άλλοι γίνονται αναπόσπαστο μέρος της «ομάδας» που δημιουργείται κάτω από κωμικές και ανορθόδοξες συνθήκες, όλοι όμως, λαμβάνουν μέρος σε μία πρωτότυπη περιπέτεια, η οποία, μπορεί στην αρχή να μοιάζει ….θλιβερή (ή «δακρύβρεχτη»), αλλά στη συνέχεια χαρίζει αβίαστα γέλιο και κυρίως μας προκαλεί περιέργεια για το τέλος….Η ιστορία του βιβλίου, όμως δεν προκαλεί μόνο γέλιο, αλλά προβληματίζει, συγκινεί και αναδεικνύει αλήθειες, με φυσικό τρόπο, χάρη στη ρέουσα πλοκή του, και στη φιλοσοφική συγγραφική διάθεση (την οποία, πάντα διακρίνουμε μέσα στα βιβλία της Θάλειας Κουνούνη), η οποία είναι διακριτικά τοποθετημένη σε καίρια σημεία του, αποδεικνύοντας όχι μόνο τη δεινότητα, τη φαντασία, την έμπνευση, και κυρίως (γιατί προσωπικά για εμένα είναι σημαντικό) το ότι η συγγραφέας μας δεν είναι «μονοσήμαντη» (δεν ξέρω και αν είναι δόκιμος ο χαρακτηρισμός…), αντίθετα, στο συγκεκριμένο βιβλίο, αντλεί το «υλικό» της πολύ επιτυχημένα, με ευαισθησία και με οξυδέρκεια, από την καθημερινότητα και την ίδια τη ζωή, μπορώ να πω, για να μοιρασθεί συναισθήματα, όνειρα, προσδοκίες, και μετά το χαμόγελο αλλά και το γέλιο, να μας μεταφέρει και μηνύματα, με πρωτότυπο και ιδιαίτερα διεισδυτικό τρόπο και να κρατήσει σε εγρήγορση τις σκέψεις μας για αξίες αναλλοίωτες και διαχρονικές, όπως η φιλία….η φιλία, η απουσία της οποίας «μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των ανθρώπων. Χωρίς έναν άνθρωπο δίπλα σου που θα μοιραστεί τον πόνο σου, τη χαρά σου, που δεν θα είναι εκεί για να επιδοκιμάσει τα σωστά και να αποδοκιμάσει τα λάθη σου για να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις....»....Ευτυχής που το επέλεξα, πολύ περισσότερο που χάρηκα την ανάγνωσή του, και ως εκ τούτου, φυσικά και επόμενα τα συγχαρητήρια και οι πολλές θερμές ευχές για την πορεία του
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
29-06-2016 11:29
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Διδακτικό, Γρήγορο, Πλούσια πλοκή, Τεκμηριωμένο
Κατά  
Μα πόσο γέλασα (μέχρι δακρύων και χωρίς... καμία ενοχή) μ' αυτό το βιβλίο!!! Πόσο ωραία πέρασα, πόσο ξέφυγα για κάποιες ώρες από όλα τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητάς μου και πόσο το χρειαζόμουν αυτόν τον καιρό!!!

Δηλώνω ενθουσιασμένη με το Greek Θέραπι γιατί είναι ένα μυθιστόρημα που τα έχει ΟΛΑ! Έχει στόρι με τόσο σασπένς που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου πριν μάθεις τι θα γίνει παρακάτω και έχει και ολοκληρωμένους, σε χαρακτήρα και συναισθήματα, ήρωες (ένας κι ένας όλοι τους, δεν ξέρεις ποιον να πρωτοαγαπήσεις) που στηρίζουν αυτό το στόρι. Έτσι η συγγραφέας δε χρειάστηκε να καταφύγει σε κανένα από τα γνωστά κλισέ που συναντάμε συνήθως στα χιουμοριστικά βιβλία και που προσπαθούν να “εκβιάσουν” το γέλιο του αναγνώστη. Αντιθέτως, αυτό το γέλιο έρχεται τόσο αβίαστα και φυσικά, μέσα από τις πράξεις, τις σκέψεις και τις άκρως ξεκαρδιστικές ατάκες τους, λες κι έγραφε από πάντα της μυθιστορήματα αυτού του είδους και ήταν... εξασκημένη! Kαι οι διάλογοι; Τόσο ζωντανοί, τόσο αληθοφανείς, τόσο φυσικοί που είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι ήρωες υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Βέβαια, όσοι γνωρίζουμε ήδη συγγραφικά τη Θάλεια Κουνούνη, ξέρουμε πως ποτέ δε γράφει απλώς για να γράψει. Πάντα θέλει να περάσει κάποια μηνύματα στους αναγνώστες της. Κι εδώ τα μηνύματα και οι αλήθειες που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες είναι πολλά. Για τη φιλία, την κάθε μορφής αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, τον ρατσισμό, τη διαφορετικότητα των ανθρώπων...! Και το σημαντικό σε όλο αυτό; Χωρίς να χάσει καθόλου το χιουμοριστικό του ύφος αλλά ταυτόχρονα με τρομερή ευαισθησία και γλυκύτητα και με τη γνωστή, καταπληκτική γραφή της! Θίγει και καυτηριάζει (ενίοτε και με μια ειρωνική έως ελαφρώς σαρκαστική διάθεση) τόσα θέματα της καθημερινότητάς μας, που δεν μπορεί παρά να σε βάλει σε σκέψεις για πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

Πολλές φορές, στις ομάδες βιβλίου, μας ρωτούν ποιο θα ήταν το ένα και μοναδικό βιβλίο που θα θέλαμε να διασώσουμε σε περίπτωση κάποιας... καταστροφής. Δεν είχα απάντηση καθώς στη βιβλιοθήκη μου υπάρχουν πολλά μυθιστορήματα που αγαπώ πολύ, διαφόρων συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων. Ε, τώρα ξέρω! Το Greek Θέραπι θα ήταν αυτό, γιατί είναι ξεκαρδιστικό, ευρηματικό, ευφυές, τρομερά ενδιαφέρον, πρωτότυπο, ανατρεπτικό, διδακτικό, συγκινητικό, είναι... όλα όσα ζητάω από ένα βιβλίο για να το λατρέψω!!!

Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
17
Το θέλουν
3
Αγαπημένο τους
3
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
17
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2
Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα