Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Θεσμικό δίκαιο
Βιβλίο Ευρωπαϊκό δίκαιο >> Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Καλαβρός, Γρηγόρης - Ευάγγελος (Kalavros, Grigoris - Evangelos) Γεωργόπουλος, Θεόδωρος Γ. (Georgopoulos, Theodoros G.)
Εκδότης: Νομική Βιβλιοθήκη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-622-259-7 Νομική Βιβλιοθήκη 2017
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 291
Το έργο "Το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόμος Ι (Θεσμικό δίκαιο), στην 3η πλήρως ενημερωμένη και επικαιροποιημένη έκδοση, ενσωματώνει τις νομοθετικές εξελίξεις που μεσολάβησαν από την 2η, καλύπτοντας τη δράση των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διατηρώντας, συνάμα, τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των προηγούμενων εκδόσεων, με την έννοια της διάρθρωσης της ύλης αφενός σε επίπεδο θεσμικού δικαίου (τόμος Ι) αφετέρου σε επίπεδο ουσιαστικού δικαίου (τόμος ΙΙ).

Αναφορικά με την εσωτερική διάρθρωση των ενοτήτων του παρόντος τόμου (Θεσμικό Δίκαιο, Τόμος Ι), στο εισαγωγικό κεφάλαιο επιχειρείται ιστορική αναδρομή που πραγματεύεται ζητήματα περί τη διαχρονική ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, περιγράφοντας την δικαιο-ιστορική διαδρομή από τις πρώτες απόπειρες υλοποίησης αυτής έως την πολιτική και συνταγματική προοπτική που παρουσιάζει η σημερινή Ενωμένη Ευρώπη.

Στη συνέχεια επιχειρείται η εννοιολογική οριοθέτηση του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικουρούμενη από σχετική βιβλιογραφική τεκμηρίωση.

Ο κύριος κορμός του συγγράμματος διαρθρώνεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος αναπτύσσονται ζητήματα σχετικά με τη φύση, τη δομή και τις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο δεύτερο μέρος επιχειρείται η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τη σκοπιά της θεσμικής οργάνωσης και λειτουργίας της, ιδίως μέσω της ανάλυσης των βασικών και επικουρικών οργάνων και του ρόλου που αυτά επιτελούν (λ.χ. το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Δικαστήριο της ΕΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ΕΚΤ, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ.ά.).

Το τρίτο μέρος του συγγράμματος αφιερώνεται στο κεφαλαιώδες ζήτημα της ευρωπαϊκής έννομης τάξης. Σε αυτό εκτίθενται θέματα, όπως οι θεμελιώδεις αρχές της έννομης τάξης της ΕΕ, η ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτής, καθώς και η καθιέρωση των βασικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία της.

Τέλος, διεξοδική ανάπτυξη επιχειρείται στα ζητήματα που αφορούν στις πηγές του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο σύστημα ένδικης προστασίας που αυτό καθιερώνει. Το σύγγραμμα πλαισιώνει αλφαβητικό θεματικό ευρετήριο με παραπομπή στους βασικούς όρους του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα