Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», του Κώστα Μπλιάτκα, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Παρασκευή 20/1ου - 6:30' μμ
Παρουσίαση βιβλίου στην Αίθουσα Τελετών Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ

Το βιβλίο «Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».
Ο συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας.
Οι Εκδόσεις Επίκεντρο.

Οι εκδόσεις Επίκεντρο και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ, παρουσιάζουν στην ΕΣΗΕΑ, το βιβλίο του Κώστα Μπλιάτκα:

Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Με την υποστήριξη του Bookia App
Το App για το Βιβλίο και τον Αναγνώστη.

Για το βιβλίο μιλούν:

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του ΑΠΘ και τη συντονίζει ο Δρ Βαλκανικών Σπουδών εκδότης, συγγραφέας, Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

«Γράψε την #κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! (μάθε πως). Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.

Κώστας Μπλιάτκας, Η συνείδηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκδόσεις Επίκεντρο

Ο πο­λι­τι­κός λό­γος και τα κα­θη­με­ρι­νά όνει­ρα εμ­βλη­μα­τι­κών δα­σκά­λων. Η ιστο­ρία του ΑΠΘ, που ήταν πά­ντα ένα ίδρυ­μα ανοι­χτό στα νέα ρεύ­μα­τα στη σκέ­ψη και με ση­μα­ντι­κή προ­σφο­ρά στον επι­στη­μο­νι­κό αλ­λά και πο­λι­τι­κό βίο της χώ­ρας, έχει να δι­δά­ξει πολ­λά στις επό­με­νες γε­νι­ές.

Το βι­βλίο αυτό, με τις προ­σεγ­μέ­νες, πρω­τό­τυ­πες και απο­κα­λυ­πτι­κές συ­νε­ντεύ­ξεις αξέ­χα­στων πα­νε­πι­στη­μι­α­κών δα­σκά­λων (Εμ­μα­νου­ήλ Κρι­α­ράς, Δη­μή­τρης Μα­ρω­νί­της, Ιω­άν­νης Μα­νω­λε­δά­κης, Νι­κό­λα­ος Μου­τσό­που­λος, Χρί­στος Τσο­λά­κης) και με το αφι­έ­ρω­μα στον Αρι­στό­βου­λο Μά­νε­ση απο­τε­λεί ση­μα­ντι­κή συμ­βο­λή σε ό,τι αφο­ρά το ιστο­ρι­κό υπό­βα­θρο του ΑΠΘ. Αγ­γί­ζει τον πο­λι­τι­κό λό­γο και τα κα­θη­με­ρι­νά όνει­ρα εμ­βλη­μα­τι­κών δα­σκά­λων.

Οι συ­νε­ντεύ­ξεις έγι­ναν κυ­ρί­ως για το πε­ρι­ο­δι­κό Θεσ­σα­λο­νι­κέ­ων Πό­λις και για την τη­λε­ο­πτι­κή εκ­πο­μπή «Εκ του πλη­σί­ον» της ΕΡΤ3. Φι­λο­ξε­νού­νται επί­σης πο­λύ ση­μα­ντι­κά κεί­με­να που υπο­γρά­φουν ση­μα­ντι­κοί άν­θρω­ποι της πα­νε­πι­στη­μι­α­κής και πνευ­μα­τι­κής ζω­ής, οι οποίοι ξε­δι­πλώ­νουν μνή­μες και προ­βαί­νουν σε ση­μα­ντι­κές κρί­σεις και πα­ρα­τη­ρή­σεις για το πα­νε­πι­στή­μιο, τη φοι­τη­τι­κή τους ζωή, τη Θεσ­σα­λο­νί­κη της δι­κής τους νε­ό­τη­τας και τα πα­ράλ­λη­λα γε­γο­νό­τα που συ­γκλό­νι­σαν την πό­λη. Τα κεί­με­να αυτά κα­λύ­πτουν τέσ­σε­ρις δε­κα­ε­τί­ες (1950-90).

Ο Κώστας Μπλιάτκας γνήθηκε στη Νάουσα το 1957. Πτυχιούχος βιολογίας του ΑΠΘ. Σπούδασε επίσης οργάνωση και διοίκηση Μέσων Ενημέρωσης. Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", ενώ διετέλεσε διευθυντής του 102 FΜ της ΕΡΤ-3 (1994-96) και υποδιευθυντής του τμήματος Διεθνών Παραγωγών (1999-2001) της ΕΤ-3. Εργάστηκε επίσης στην ιδιωτική τηλεόραση και στον αθηναϊκό Τύπο, ενώ συνεργάστηκε με το ΒΒC και με ελληνικά και ξένα περιοδικά. Δημιουργός γνωστών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση ("Με Μια Τρίτη Ματιά" της ΕΤ-3, την οποία παρουσίαζε επί 12 χρόνια [1995-2006], "Εκ του Πλησίον", "Οι Παρέες της θεσσαλονίκης" κ.ά.).

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-θ. Βιβλία του: "Τιτανικός, ψίθυροι από το βυθό" (2012), "Λυπάμαι χάσατε!" (2010), "Ο Ψηλός: Η επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη", (Μοτίβο, 2007), "Γιώργος Κούδας: Της ζωής μου το παιχνίδι" (Ιανός, 2005), "Εισαγωγή στο Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ" (Ιανός, 2002), "Διονύσης Σαββόπουλος: Υπόγεια Διαδρομή" (Ιανός, 1999).

____________
Το Live Streaming παρέχεται με την υποστήριξη του Bookia και της Streamia.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα