Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη», ΤΗΛΕ-παρουσίαση, της Νατάσσας Καραμανλή και της Χαράς Χρυσάφη

Το βιβλίο, «Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη».
Οι συγγραφείς Νατάσσα Καραμανλή, Χαρά Χρυσάφη.
Οι εκδόσεις Grotesque.

Οι εκδόσεις Grotesque ΤΗΛΕ-παρουσίασαν το βιβλίο της Νατάσσας Καραμανλή και της Χαράς Χρυσάφη«Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη».

Το Live Streaming (& το βίντεο) παρέχονται με την υποστήριξη του Bookia και της Streamia.

Πρόκειται για ένα είδος που εκλείπει από τη λογοτεχνία και αφορά την «ερωτική επιστολογραφία». Τα κείμενα διακρίνονται για τον «έντονο λυρισμό και των πλούτο εικόνων από αλλοτινές εποχές».

Για το βιβλίο μίλησαν:

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Νατάσσα Καραμανλή, Χαρά Χρυσάφη, «Τα σ' αγαπώ πεθαίνουν στην αγχόνη», εκδόσεις Grotesque

Η επιστολογραφία ήταν παλαιότερα κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας. Στην περίπτωση των διαπροσωπικών σχέσεων πρωταγωνιστούσε, καθώς οι κοινωνικές ή οι πραγματικές αποστάσεις την επέβαλλαν. Η ερωτική αλληλογραφία αποτελούσε το καταφύγιο των εραστών, το καθαρτήριό τους, ακόμα και τον εξομολόγο τους.

Η συγκεκριμένη ερωτική επιστολογραφία αφορά σε δύο εντελώς ετερόκλιτα όσο και δαιδαλώδη πρόσωπα. Από τη μια ο Τζέιμς, ένας εξέχων συγγραφέας με αστραφτερές περγαμηνές και από την άλλη η Σιμόν, μια νέα σουφραζέτα, παθιασμένη με την τέχνη της ζωής. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες ρέπουν ταυτόχρονα προς το σκοτάδι και το φως.

Ο αλαζόνας Τζέιμς αποτελεί την σταθερά της εποχής του, ενώ η Σιμόν μάχεται για την κατάλυση ενός κατεστημένου που βάλλεται κατά της ισότητας και της ανεξαρτησίας, όχι μόνο των γυναικών, αλλά και των αξιών της.

Η Νατάσσα Καραμανλή είναι θεσσαλονικιά. Ολίγον θεατρική, ολίγον ποιήτρια, μα πάντα υποταγμένη στις λέξεις. Graduate Minor of Ohio State University, in Element of Theatre and Dramatic Literature. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην Θεατρική Αγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά SOUL, Αλήθεια της Μακεδονίας, Upgrade και με το ηλεκτρονικό magazino Fylada.gr. Κείμενά της φιλοξενούνται στο προσωπικό της blog https://soufrazeta.com., καθώς και στο Hub pages, Spillwords και Letter Pile στα αγγλικά. Μέλος του open think tank foundation "The Open Minds", μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) καθώς και Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Σωματείου "Το Ράφι της Αγάπης". Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής "Στο Ράφι" στο αυτοδιαχειριζόμενο διαδικτυακό ραδιόφωνο www.metadeftero.gr.

Η Χαρά Χρυσάφη γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΑΠΘ).

Το πρώτο της συγγραφικό έργο "Ερωτικές Αντιφάσεις" εκδόθηκε το 2014 από τις εκδ. Ωρίωνας. Η θεατρική ομάδα "Αμέα και Μη" μετέφερε τις "Ερωτικές Αντιφάσεις" στο σανίδι σε σκηνοθεσία της Ζηνοβίας Κωστελίδου.

Το δεύτερο βιβλίο της έχει τίτλο "Καταρρίπτεται"-15 θεατρικοί μονόλογοι εκδ. Ωρίωνας. Ασχολείται με τη θεατρική πράξη καθώς και με το θεατρικό παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

Είναι δημιουργός της σελίδας Xartopetseta που σκοπό έχει να καταγράφονται μηνύματα πάνω σε χαρτοπετσέτες. Αρθρογραφεί στο Urnovl και koukidaki. Είναι διοικητικό μέλος του συλλόγου "Το Ράφι της Αγάπης" που δημιουργεί δανειστικές βιβλιοθήκες όπου εμπλέκονται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, προωθώντας την αξία της θεραπευτικής ανάγνωσης.

Συμμετείχε με ποιήματα και κείμενα της στα βιβλία:

 • Στων Ιδεών την Πόλη, εκδ. Ωριώνας
 • Γιορτή Ποιητών εκδ. Ωρίωνας
 • Μονόλογοι εκδ. τοβιβλίο
 • Στα μονοπάτια των λέξεων εκδ Ωρίωνας
 • Ανθολόγιο ποιήσεως εκδ. Όστρια
 • Ποίηση στις ράγες Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, e-book
 • Χριστός Γεννάται εκδ. Όστρια

ΒΡΑΒΕΙΑ

 • Βραβείο στον 30ο διαγωνισμό "Σικελιανά" για το βιβλίο "Ερωτικές Αντιφάσεις".
 • Τιμητικό βραβείο από την Δ.Ε.Ε.Λ στην 34η γιορτή ποιητών.
 • 1ο βραβείο για το διήγημα "Το λιοντάρι του Θεού".
 • Τιμητική Διάκριση για το ποίημα "Είμαι ένα μικρό τραπέζι" από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "Αλκυονίδες".
 • Β' έπαινος για το ποίημα "Έρωτας σε συντήρηση" στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης 2018 του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης Κοζάνης της Κοβενταρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
 • 2ο βραβείο για το ποίημα "Μήτρα ελληνική" στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Ε.Π.Ο.Κ.
 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα