Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Οι αρχαίοι Έλληνες», της ιστορικού Diane Harris Cline

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Οι αρχαίοι Έλληνες».
H συγγραφέας Diane Harris Cline.
Οι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Οι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα παρουσίασαν το βιβλίο της ιστορικού Diane Harris Cline, από το National Geographic

«Οι αρχαίοι Έλληνες»
Μία εικονογραφημένη ιστορία, ένα συναρπαστικό ταξίδι στον τόπο που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό!

Βασισμένο στη σειρά «THE GREEKS», του National Geographic.

Diane Harris Cline, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Diane Harris Cline, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Για το βιβλίο μίλησαν:

  • Diane Harris Cline, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον των ΗΠΑ
  • Δημήτρης Πλάντζος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Διονύσης Μουρελάτος, Δρ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Καθηγητής-Σύμβουλος ΕΑΠ
  • Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, Μεταφραστής-Ιστορικός

Diane Harris Cline, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Τη συζήτηση συντόνισε η Καλλιόπη Κουντούρη, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, Member of Member of Faculty Hellenic American University.

Diane Harris Cline, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον τόπο που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, στην αρχαία Ελλάδα. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο τόμος παρουσιάζει τον λαό που πρόσφερε στην ανθρωπότητα τη δημοκρατία και τη φιλοσοφία, την τέχνη για την αποτύπωση της τελειότητας της ανθρώπινης μορφής, τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα θεατρικά έργα για την κατανόηση των βαθύτερων μονοπατιών της ανθρώπινης ψυχής, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Αυτή είναι η ιστορία των αρχαίων Ελλήνων, η κληρονομιά των οποίων παραμένει το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού», γράφει η ιστορικός Νταϊάν Χάρις Κλάιν, η οποία ξε τυλίγει με συναρπαστικό τρόπο την αφήγησή της για την πολιτική, την κοινωνική ζωή, τις κατακτήσεις, τις ιδέες, την τέχνη και άλλες πτυχές της αρχαιοελληνικής κοινωνίας.

«Αυτή η έκδοση», συνεχίζει «εξηγεί πώς (οι αρχαίοι Έλληνες) δημιούργησαν τον πιο πεφωτισμένο πολιτισμό του αρχαίου κόσμου από το 6000 π.Χ. μέχρι τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 323 π.Χ., και πώς η αρχαιολογία, αλλά και οι νέες επιστημονικές τεχνικές, μας αποκαλύπτουν ακόμα πτυχές του ελληνικού πολιτισμού που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστες».

Βασισμένο στη σειρά ντοκιμαντέρ The Greeks του National Geographic, το έργο φωτίζει τη μοναδική ιστορία και τους ευφάνταστους μύθους των αρχαίων Ελλήνων, ενώ περιέχει κατατοπιστικούς χάρτες, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την ακμή και την τεράστια επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Στις σελίδες του φιλοξενούνται ποικίλα θέματα, όπως η μητριαρχική κοινωνία των Μινωιτών και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και τα πρώιμα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως οι μηχανισμοί ψηφοφορίας και οι κλεψύδρες.

Η έκδοση, εικονογραφημένη με πάνω από 300 φωτογραφίες, επιφυλάσσει στους αναγνώστες ένα μαγευτικό, επιμορφωτικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, μέσα από τρία κεφάλαια, αρχίζοντας από την Αυγή των Ελλήνων (6000-1177 π.Χ.), συνεχίζοντας στην Ακμή των Ελλήνων (1177-508 π.Χ.) και καταλήγοντας στο Απόγειο της δόξας (508-323 π.Χ.) της Κλασικής Περιόδου και του πολιτισμού που δημιούργησε τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, τις τραγωδίες και τις κωμωδίες που διασώζουν τις αξίες και τα ιδανικά των αρχαίων Ελλήνων.

Η Diane Harris Cline είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία και κλασική αρχαιολογία στο Στάνφορντ και το Πρίνστον, ενώ είναι μέλος του προγράμματος Φούλμπραϊτ και έχει ζήσει στην Αθήνα για τρία χρόνια, όταν μελετούσε τα αφιερώματα στη θεά Αθηνά που βρίσκονταν στο εσωτερικό του Παρθενώνα. Η Κλάιν έχει εκδώσει ήδη ένα βιβλίο επί του θέματος, ενώ είναι μια δημοφιλής ομιλήτρια, η οποία συχνά πραγματοποιεί ομιλίες σε κρουαζιέρες στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Μένει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ μαζί με τον σύζυγό της, τον συγγραφέα Έρικ Κλάιν και τα δύο τους παιδιά.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα