Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Διεθνή Βραβεία Ποίησης «Jean Moréas» 2023
Διαφ.

Γράφει: Αντώνης Σκιαθάς

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 - 7:30 μμ
Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών
Είσοδος ελεύθερη

Το Γραφείον Ποιήσεως και το Culture Book, για ακόμα μία χρονιά απονέμουν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης «Jean Moréas» που αποτελούν πλέον έναν καθολικά αναγνωρισμένο θεσμό σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Υπηρετούν την ποίηση δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς δόκιμους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές να παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά διαμορφώνοντας ένα ποιητικό τοπίο υψηλής αισθητικής, λογοτεχνικής και πολιτισμικής αξίας. Το Γραφείον Ποιήσεως τιμά ταυτόχρονα και προσωπικότητες που υπηρετούν την τέχνη του λόγου με το σύνολο του έργου τους.

Απονέμονται επίσης το Μεγάλο Βραβείο «Jean Moréas», το Βραβείο Κωστής Παλαμάς, το Βραβείο Θανάσης Νάκας όπως και το μεγάλο Βραβείο σε Ελληνιστή η Ελληνίστρια που με το έργο τους προβάλουν την Ελληνική Λογοτεχνία στο εξωτερικό.

Την επιτροπή κρίσης αποτελούν:

Τα Βραβεία Jean Moreas έχουν αρωγούς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Greek Library of London.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις 7:30 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως, ποιητής Αντώνης Σκιαθάς, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η απονομή των Βραβείων «Jean Moréas» καθώς τιμώνται προσωπικότητες της τέχνης της ποίησης που την υπηρετούν και την τιμούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Πάτρα καθίσταται κέντρο για τη λογοτεχνία με τα βραβεία «Jean Moréas» αλλά και με το Patras Word poetry festival. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Greek Library of London, είναι φορείς που είναι αρωγοί διαχρονικά στο Γραφείο Ποιήσεως και αξιώνουν το επίπεδο των βραβείων με την επιτροπή κρίσης του, που αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίων, ποιητές και κριτικούς λογοτεχνίας.

Τα Βραβεία «Jean Moréas» προβάλουν τόσο την τέχνη όσο και την κουλτούρα συνεργασίας φορέων για την προώθηση της ποίησης.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα