Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Εξτρεμισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη», του Cas Mudde, στη 16η ΔΕΒΘ

Τα βιβλία «Εξτρεμισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη».
Ο συγγραφέας Cas Mudde.
Οι εκδόσεις Επίκεντρο.

Σάββατο 11 Μαΐου - 9:00 μμ
16η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Αίθουσα «Cosmos» - Περίπτερο 13

Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσιάζουν στην 16η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης το βιβλίο του Cas Mudde, «Εξτρεμισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη».

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Για το βιβλοίο μιλούν:

Τη συζήτηση συντονίζει ο συγγραφέας & δημοσιογράφος, Σταύρος Τζίμας.

Cas Mudde, εκδόσεις Επίκεντρο

Το βιβλίο «Εξτρεμισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη» είναι μια συλλογή σύντομων και προσιτών σε όλους δοκιμίων σχετικά με την άκρα δεξιά, τον λαϊκισμό, τον ευρωσκεπτικισμό και τη φιλελεύθερη δημοκρατία από έναν σημαντικό πανεπιστημιακό και δημόσιο διανοούμενο.

Ο συγγραφέας αναλύει με νηφαλιότητα, βασισμένη στα γεγονότα, την "άνοδο της άκρας δεξιάς" στην Ευρώπη, ένα θέμα που συχνά παρουσιάζεται υπερβολικά από τα μέσα ενημέρωσης, και υπερασπίζεται με πάθος τις θεμελιώδεις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Μερικές φορές αντίθετα με τις κρατούσες αντιλήψεις και πάντα προσφέροντας τροφή για σκέψη, ο Mudde υποστηρίζει ότι η πραγματική πρόκληση στη φιλελεύθερη δημοκρατία προέρχεται από τις πολιτικές ελίτ στο επίκεντρο των πολιτικών συστημάτων παρά από τους πολιτικούς αμφισβητίες στο πολιτικό περιθώριο.

Προχωρώντας πέρα από την απλουστευτική αντίθεση μεταξύ εξτρεμισμού και δημοκρατίας, που είναι πολύ πιο σαφής στη θεωρία παρά στην πράξη, τονίζει τους εσωτερικούς κινδύνους για τη φιλελεύθερη δημοκρατία χωρίς να παραβλέπει τις εξωτερικές απειλές.

Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή πολιτική, τον εξτρεμισμό και/ή τις τρέχουσες υποθέσεις παγκοσμίως γενικότερα.

Ο Cas Mudde έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Leiden. Eίναι καθηγητής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου της Georgia, στις ΗΠΑ και Ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας για τον Εξτρεμισμό (C-REX) στο πανεπιστήμιο του Όσλο, στη Νορβηγία. To βιβλίο του, "Λαϊκιστικά Ριζοσπαστικά Δεξιά Κόμματα στην Ευρώπη" (CUP, 2007 & Επίκεντρο, 2011), κέρδισε το βραβείο Stein Rokkan και αναγορεύθηκε από το περιοδικό Choice Outstanding Academic Title το 2008.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα