Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Κάποτε στο Αίγιο», της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, στο Αίγιο
Διαφ.

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Κάποτε στο Αίγιο».
Η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου.
Οι εκδόσεις Ηδύφωνο.

Στο ιστορικό καφενείο «Ο Βύρων», που θύμιζε σκηνικό μεσοπολέμου, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, το βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, «Κάποτε στο Αίγιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηδύφωνο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 15 διηγήματα βασισμένα σε αληθινές ιστορίες, όπου με σκηνικό το Αίγιο του μεσοπολέμου και με φόντο την κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση της εποχής πλέκεται η ζωή των ηρώων. Κεντρικός άξονας όλων των διηγημάτων είναι η σταφίδα, η οποία καθορίζει και διαμορφώνει τη ζωή όλων.

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Κάποτε στο Αίγιο, Εκδόσεις Ηδύφωνο

Το καφενείο γέμισε ασφυκτικά με κόσμο που τίμησε τη συγγραφέα και όλοι μαζί μεταφερθήκαμε μέσα από τα δραματοποιημένα διηγήματα και τη μουσική στην ατμόσφαιρα του Αιγίου την εποχή του μεσοπολέμου. Το βιβλίο παρουσίασαν η κ. Ψάχου Μαρία, φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων περιοχής Πατρών καθώς και η κ. Βάνα Μπεντεβή, φιλόλογος, πρόεδρος της ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγίου.

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Κάποτε στο Αίγιο, Εκδόσεις Ηδύφωνο

Η Βαρβάρα Σεφέρη, φιλόλογος και πρόεδρος της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, ως παρουσιάστρια της όλης εκδήλωσης ένωσε το χθες με το σήμερα ενώ οι ηθοποιοί της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου αλλά και της Θεατρικής ομάδας Αποφοίτων με κοστούμια εποχής θύμισαν στους παρευρισκόμενους το Αίγιο την εποχή του ’30.

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Κάποτε στο Αίγιο, Εκδόσεις Ηδύφωνο

Ο αριστοκράτης σταφιδέμπορος με την κυρία του, ο μικροσταφιδοπαραγωγός, ο εργάτης της Χαρτοποιίας, ο μικρός λουστράκος, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός εφημεριδοπώλης, οι νέοι της εποχής μαζί με τα τραγούδια δημιούργησαν ένα κλίμα νοσταλγικό.

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Κάποτε στο Αίγιο, Εκδόσεις Ηδύφωνο

Εκπληκτικοί στον ρόλο τους οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Ιωάννα Στεφανάτου, Γιάννης Καυκάς, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Σπύρος Γεωργίου, Θεολόγος Καλλιμάνης, Ευτυχία Δεσύλλα και οι μικροί Βασίλης Σεφέρης και Γιώργος Ζούμπος, στον ρόλο του λουστράκου και του εφημεριδοπώλη.

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Κάποτε στο Αίγιο, Εκδόσεις Ηδύφωνο

Ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου έντυσε μουσικά την παρουσίαση με τραγούδια της εποχής αλλά και δίκες του συνθέσεις πάνω σε μελοποίηση στίχων των ποιητών Γιάννη Γρυπάρη και Γιάννη Βαλσαμίδη ενώ η Έλενα Παπαδημητρίου γέμισε με την αισθαντική φωνή της την αίθουσα του «Βύρωνα».

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, Κάποτε στο Αίγιο, Εκδόσεις Ηδύφωνο

Στο τέλος της βραδιάς η συγγραφέας συγκινημένη ευχαρίστησε τον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και υπέγραψε τα βιβλία της.

Η βραδιά έκλεισε με κεράσματα!! Η ιστορική Βιοτεχνία γλυκών κουταλιού «Βουρδέρης» προσέφερε γλυκό κεράσι ενώ κυρίες Σπυροπούλου και Κιάμου προσέφεραν λικέρ εσπεριδοειδών.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα