Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Λέσχες Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Κιλκίς
Διαφ.

Διαβάζουμε μαζί!

Η ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί μία κατ’ εξοχήν μοναχική δραστηριότητα. Δεν είναι λίγες, όμως, οι φορές, που η αγάπη για τα βιβλία φέρνει κοντά τους ανθρώπους και τους κάνει να αναζητήσουν τη συλλογική εμπειρία της λογοτεχνίας.

Έτσι δημιουργήθηκε το 2010 η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Κιλκίς, με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την ανταλλαγή ιδεών, τη δημιουργική και εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Τα μέλη της λέσχης, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για το βιβλίο και την ανάγκη να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, συναντιούνται μια φορά το μήνα σε κάποιο καφέ της πόλης και συζητούν για ελληνικά και ξένα βιβλία ποικίλης θεματολογίας (λογοτεχνία, θέατρο, δοκίμιο, κ.λπ.).

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με εθελόντριες εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων, ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αγάπης για την ανάγνωση, στην καλλιέργεια και διατήρηση της επαφής με το εξωσχολικό βιβλίο και στην ευχάριστη και δημιουργική τους απασχόληση. Στη λέσχη συμμετέχουν κυρίως μαθητές γυμνασίου, καθώς οι μεγαλύτεροι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, ενώ το αξιοσημείωτο ενδιαφέρον αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι, δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή είναι εμφανής η απομάκρυνση των νέων από τα βιβλία. 

Οι συναντήσεις για φέτος θα ξεκινήσουν και πάλι αρχές φθινοπώρου, μετά την σύντομη ανάπαυλα λόγω καλοκαιριού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τη σελίδα της λέσχης στο Facebook, αλλά και τηλεφωνικά (6972-493262) από την Αντιπρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης και μέλος της Λέσχης, Χαρούλα Καραμπίδου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες!

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα