Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ», του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, από τον Δημήτρη Βερύκιο στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων στου Ψυρρή

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

«Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ»
Του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Σάββατο 29/1/2022 - Ώρα έναρξης: 19.00 στον
Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ψυρή
Πλατεία Αγίων Αναργύρων 1, 10554 Αθήνα

Για όσους δεν μπόρεσαν ακόμα να απολαύσουν την παράσταση, μπορούν να την παρακολουθήσουν on demand το Live Streaming από το estage.gr.

Μία μοναδική θεατρική παράσταση, ενός εμβληματικού έργου, στον πλέον συμβολικό χώρο, στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ψυρή. Μία μοναδική εμπειρία αισθητικής και πρωτοτυπίας.

Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συνεχίζοντας να εμπνέεται από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή.

Κρίνοντας από την προσέγγιση του καλλιτέχνη στο έργο του μεγάλου λογοτέχνη με την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου», μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια ότι θα απολαύσουμε μία ατμοσφαιρική παράσταση, αντάξια του σπουδαίου κειμένου.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στη σκοτεινή περίοδο της Ιεράς Εξέτασης, που στην κορύφωση της ο Μέγας Ιεροεξεταστής συλλαμβάνει και ανακρίνει τον επανελθόντα στη Γη, Ιησού Χριστό, λίγο πριν τον ρίξει στην πυρά. Έτσι αρχίζει η σκοτεινή, άπνοη, αγωνιώδης νύχτα της Σεβίλλης... Ο αέρας μυρίζει δάφνη και λεμονιά… Μια μνημειώδης σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό!

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής
Συμφωνούμε απόλυτα με τη διατύπωση. Ο Δημήτρης Βερύκιος προσεγγίζει τα κείμενα του Ντοστογιέφσκι με λιτό και ουσιαστικό τρόπο, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του πιο συγκλονιστικού ίσως, αποσπάσματος του τελευταίου και κορυφαίου έργου του "ανατόμου της Ψυχής" Φ. Ντοστογιέφσκι!

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής

Μαζί του επί σκηνής ο εξαιρετικός μουσικός Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του, στον βουβό ρόλο του Ιησού Χριστού! Η ομοιότητα του με τον Χριστό δίνει ένα ρεαλιστικό τόνο στην παράσταση!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70'.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα