Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου», αποτίμηση
Διαφ.

Το 4ο φεστιβάλ παιδικού κι εφηβικού βιβλίου έφτασε στο τέλος του, αφού προηγουμένως κατάφερε να φέρει σε επαφή παιδιά, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, γονείς, εικονογράφους, κριτικούς, εικονογράφους, βιβλιοπώλες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κάθε άνθρωπο που αγαπά το βιβλίο. Μια μεγάλη γιορτή του βιβλίου που μόνο εμπειρίες και χαρές πρόσφερε σε όλους τους εμπλεκόμενους!

Μία γιορτή που πλέον έγινε θεσμός στην πόλη του Βόλου και την ενέταξε στις ευρωπαϊκές πόλεις που οργανώνουν γιορτές για το βιβλίο σε ετήσια βάση.

Ένα φεστιβάλ που πλαισιώνεται από εθελοντές και όλους σχεδόν τους φορείς και οργανισμούς της πόλης. Ο εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Ένα φεστιβάλ της προσφοράς, αφού κάθε χρόνο ένα ίδρυμα ή οργανισμός ενισχύεται και γνωστοποιείται η δράση και το έργο του. Φέτος το ίδρυμα που επιλέχτηκε ήταν αυτό του Εσταυρωμένου, που ενισχύει τους φυλακισμένους και τις οικογένειές τους, γιατί καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να νιώθει μόνη και αποκομμένη από το σύνολο της κοινωνίας μας.

Τα σχολεία (27ο δημ. σχ. Βόλου, 5ο δημ. σχ. Βόλου, 10ο Γυμνάσιο ΒόλουΓυμνάσιο Ιωλκούχορωδία της Κιβωτού του Κόσμου) και τα μουσικά σύνολα της πόλης (Sempre vivaωδείο Μελωτρόπιο), πλαισίωσαν αρμονικά τις δράσεις των βιβλίων, προσφέροντας χαρά και πλημμυρίζοντας με μελωδίες τους χώρους του φεστιβάλ.

Οι χορευτικοί σύλλογοι της πόλης πλημμύρισαν με το χρώμα της παράδοσης το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν.Ιωνίας (χορευτικό σύνολο «Η Δημητριάς», χορευτικό πολιτιστικού συλλόγου «Νέας Αγχιάλου» και χορευτικό πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Αγ.Γεωργίου).

Το ΚΕΘΕΑ Πιλότος, το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν.Ιωνίας, με τις πολλαπλές τους δράσεις έπαιξαν, ενημέρωσαν και στήριξαν το Φεστιβάλ σε καθημερινή βάση!

Η κα Δενδρινού μάγεψε παιδιά και μεγάλους με τη μαγική φωνή της αφηγούμενη παραμύθια των αδελφών Γκρίμ στην τελετή λήξης.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας περιέβαλε το φεστιβάλ με το κύρος του, προσέφερε τις πολύτιμες συμβουλές του με σύμβουλο διοργάνωσης την κα Τασούλα Τσιλιμένη και οι φοιτητές του συμμετείχαν ως εθελοντές στη διοργάνωση αλλά και με δράσεις όπως τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου "12 Παραμύθια των Ρομά" και με παράσταση κουκλοθέατρου σε συνεργασία με το ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και την Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Κέντρου Ρομά Βόλου.

Ευχή όλων μας το Φεστιβάλ να προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο και να γίνει η πόλη του Βόλου πόλος έλξης για το βιβλιόφιλο κοινό!

Αγγελική Βαρελά

4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Τί να πει κανείς για αυτή τη γυναίκα;

Μια μάγισσα της γραφής, που γοητεύει και καθηλώνει με το λόγο της, που μεταδίδει όλη τη ζωντάνια και την παιδικότητα της ψυχής της σε παιδιά και ενήλικες.

Ήρθε στο φεστιβάλ για να τιμηθεί για το σύνολο της προσφοράς της στην παιδική λογοτεχνία κι αναρωτιόταν γιατί πρέπει να τιμηθεί!!! Η σεμνότητα σε όλο της το μεγαλείο! Σεμνότητα που απουσιάζει από πολλούς σύγχρονους συγγραφείς που βιάζονται να γίνουν διάσημοι από τη μία μέρα στην άλλη!

Ένας άνθρωπος τόσο ζωντανός, με τόσο πηγαίο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και γλυκύτητα που σπάνια βρίσκει κανείς. Δε σταμάτησε να χαμογελά -από την ώρα που ήρθε με το λεωφορείο παρακαλώ- ως την ώρα που μας αποχαιρετούσε με φιλιά μέσα από το τζάμι του.

Καταδεκτική και δοτική με όλους, αφού δεν παρέλειψε να χαιρετήσει κανέναν, δεν αρνήθηκε σε κανέναν το χαμόγελο και την αγκαλιά της. Ακούραστη μίλησε σε όλους, φωτογραφήθηκε με όλους και μοίρασε αγάπη, τρυφεράδα και... αυτόγραφα υπογράφοντας τα βιβλία της που με λαχτάρα κρατώντας στα χέρια μικροί και μεγάλοι περίμεναν στη σειρά να τους τα υπογράψει.

Την αποχαιρετήσαμε με την υπόσχεση πως θα την ξαναδούμε και με την ευχή να είναι υγιής, ώστε να μας χαρίσει κι άλλα πολλά βιβλία.

Η δήλωσή της πως θεωρεί τον εαυτό της πολύτεκνη, αφού νιώθει όλα τα παιδιά με τα οποία συναναστρέφεται παιδιά της δηλώνει πρόδηλα την ποιότητα του ανθρώπου που είναι πρώτα απ’ όλα η Αγγελική Βαρελά και μετά τη συγγραφέα.

Μαρίζα ντε Κάστρο

4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Σεμνή, λακωνική και απλή η κα Μαρίζα ντε Κάστρο καταξιωμένη συγγραφέας και κριτικός τιμήθηκε τόσο για τη συγγραφική της δραστηριότητα όσο κυρίως για το κριτικό της έργο.

Ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τη βράβευσή της, πολύ δε περισσότερο όταν έμαθε ότι θα τιμηθεί για την προσφορά της στο χώρο της κριτικής έργων παιδικής λογοτεχνίας, αφού, όπως τόνισε, είναι ένας χώρος δύσκολος, που αναγκάζει τον κριτικό να παραμένει μόνος και σε απόσταση για να μπορεί να είναι αντικειμενικός. Ειδικά στην Ελλάδα που ο χώρος είναι μικρός κι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους η δουλειά του κριτικού καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη κατά την κα Ντε Κάστρο. Η αντικειμενικότητα και η προσεκτική ανάγνωση, ώστε να σκύψει με υπεθυνότητα πάνω στο κείμενο του συγγραφέα θεωρεί πως είναι το χρέος του κριτικού.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα