Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Μεγάλες αφηγήσεις», εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Διαφ.
Το φωτορεπορτάζ.
Η ομιλία και η ανάγνωση στο ibdb.gr.
Η σειρά «Μεγάλες αφηγήσεις» στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετά «Το μαγικό βουνό» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Thomas Mann, το «Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου» του αμερικανού Thomas Wolfe και το «Ένα δωμάτιο με θέα» του βρετανού E. M. Forster, ενέταξαν στη σειρά «Μεγάλες αφηγήσεις» δύο ακόμη έργα και με αφορμή αυτό, διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού για το σκεπτικό, τις προθέσεις και τα σχέδια του Οίκου.

Ο επιμελητής της σειράς και συγγραφέας κος Δημήτρης Στεφανάκης μάς ξενάγησε στο μαγικό κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας αναλύοντας τη συλλογιστική και το όραμα της νέας αυτής σειράς που από την άνοιξη πραγματοποίησε δυναμική εμφάνιση στο εκδοτικό τοπίο της χώρας.

Μαζί του, η ηθοποιός κα Πέγκυ Καραγιάννη διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα από τα δύο έργα, τεκμηριώνοντας τα λεγόμενα του κου Στεφανάκη για τη λογοτεχνική τους αξία. Παρακολουθήσαμε μια συγκλονιστική αφήγηση με θέμα την οδύσσεια ενός εξάχρονου αγοριού στην Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου και μια μαγευτική και απολαυστική περιδιάβαση στη μεταπολεμική Ρώμη με πρόσχημα την αναζήτηση ενός κλεμμένου ποδηλάτου.

Η ομιλία και η ανάγνωση στο ibdb.gr.

Με τη σειρά «Μεγάλες αφηγήσεις», έργα-σταθμοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας επανασυστήνονται σπάζοντας το φράγμα του χρόνου και κάθε φορά ο αναγνώστης διαπιστώνει γιατί αξίζει να διαβάζονται από όλους σήμερα τέτοιου είδους βιβλία ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά.

«Έχω συνεργαστεί με πολλούς οίκους», είπε ο κος Στεφανάκης αρχίζοντας την ομιλία του και συνέχισε, «σε όλους πρότεινα την έκδοση του "Κλέφτη των ποδηλάτων"». Όλοι έμεναν στην πρώτη θετική αντίδραση και τίποτα άλλο. «Τώρα, ως υπεύθυνος της σειράς στο Μεταίχμιο, πήρα την εκδίκησή μου», συμπλήρωσε ο συγγραφέας χαρακτηρίζοντας το έργο «χαρισματικό μυθιστόρημα» παρόλο που ο Luigi Bartolini «δεν γεμίζει το μάτι».

Συγκρίνοντας το μυθιστόρημα με την κινηματογραφική του μεταφορά του από τον Βιττόριο ντε Σίκα εντόπισε πολλές και σημαντικές διαφορές τις οποίες και περιέγραψε αναλυτικά. Το έργο «απεικονίζει με έναν ιδιοφυή τρόπο μία πόλη αστείρευτης γοητείας, τη Ρώμη, σε μία κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία και στη σημασία της μετάφρασης ενός έργου, εργασία η οποία «στην Ελλάδα μένει στην αφάνεια», όπως σημείωσε. Όσον αφορά το τι είναι αυτό που κάνει ένα έργο να ξεχωρίζει; «Πρέπει μέσα στις σελίδες του να κρύβει έναν πολύ πρωτότυπο στοχασμό, αλλιώς δεν είναι μυθιστόρημα», είπε και σύγκρινε αυτό, με την απλή και εύκολη αφήγηση μίας ιστορίας, «Αυτό κάνει ένα μυθιστόρημα σημαντικό», κατέληξε και ως τέτοια χαρακτήρισε και τα δύο έργα.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα