Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Βραβεία «JEAN MOREAS» 2018, Πάτρα
Διαφ.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών απονεμήθηκαν τα ετήσια Ποιητικά Βραβεία “Jean Moreas” 2018. Η επιτροπή κρίσης, ομόφωνα, απένειμε στον Νάσο Βαγενά το “μεγάλο βραβείο για το σύνολο του ποιητικού του έργου και τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα”. Το βραβείο για την “καλύτερη ποιητική συλλογή που εκδόθηκε το 2018”, απονεμήθηκε στον Δημήτρη Κοσμόπουλο για το «Θέριστρον», εκδόσεις «Κέδρος» και το βραβείο “πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή”, στον Αλέξανδρο Κορδά, για την ποιητική συλλογή «Το Τυφλό Άλογο», εκδόσεις «Σμίλη».

Βραβεία Jean Moreas 2018
Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πρόεδρος της επιτροπής κρίσης

Ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής της Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πρόεδρος της επιτροπής κρίσης, αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής των έργων. Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος, ποιητής και γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, μέλος της επιτροπής, αναφέρθηκε στον τρόπο προσέγγισης των ποιητικών συλλογών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στη διαδικασία συγκρότησης της βραχείας λίστας σε κάθε κατηγορία, καθώς και στην τελική επιλογή των βραβευθέντων. Ο ποιητής και προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως, Αντώνης Δ. Σκιαθάς, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ανακοίνωσε τις επόμενες δράσεις του Γραφείου Ποιήσεως και συγκεκριμένα τη Διεθνή Συνάντηση Ποίησης “Ars Poetica Mediterranean” που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα παράλληλα με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και η οποία θα φιλοξενήσει ποιητές και ποιήτριες από τη Μεσόγειο.

Βραβεία Jean Moreas 2018
Οι βραβευθέντες ποιητές Νάσος Βαγενάς, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Αλέξανδρος Κορδάς και ο προεδρεύων του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική παρέμβαση του Ωδείου της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών με έργα των Ελύτη και Σαπφούς σε σύνθεση των συνθετών Δημητρίου Λάγιου και Γιώργου Αθανασακόπουλου.

Βραβεία Jean Moreas 2018
Κώστας Καρπέτας, Αλέξανδρος Κορδάς, Αντώνης Σκιαθάς, Νάσος Βαγενάς, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Βαγγέλης Τασιόπουλος , Κώστας Σπαρτινός

Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Γραφείο Ποιήσεως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», με τη στήριξη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», του Ελληνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Λονδίνου, της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών και χορηγούς τα Εκπαιδευτικά Κέντρα «ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ» και την εταιρεία “DUR A.E.”, παρακολούθησε πλήθος βιβλιόφιλων και φιλότεχνων καθώς και το πολιτικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής των Πατρών.

Βραβεία Jean Moreas 2018

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι τόσο οι πολιτικοί ύμνησαν την αγάπη τους στον ποιητικό λόγο και με αυτή την ιδιότητα συνομίλησαν με το πολυπληθές ακροατήριο, όσο και η παρουσία του προέδρου της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», Αθανάσιου Στεφανόπουλου και ευεργέτη της πόλης των Πατρέων, ο οποίος μολονότι ζει στην Αμερική, δήλωσε ότι η γενέτειρά του του δίνει μεγάλες χαρές καθώς υπάρχουν θεσμοί όπως αυτός του Γραφείου Ποιήσεως, ο οποίος υπηρετεί με ουσιαστικό τρόπο τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα την ποίηση.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα