Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός στην Ελλάδα του 21ου αι.», Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, Βασίλειος Μακρίδης

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός στην Ελλάδα του 21ου αι.».
Οι επιμελητές Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, Βασίλειος Μακρίδης.
Οι εκδόσεις Επίκεντρο.

Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσίασαν το βιβλίο, «Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός στην Ελλάδα του 21ου αι.», σε επιμέλεια Βίκτωρ Ρουδομέτωφ και Βασίλη Μακρίδη.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι: 

  • Ντία Αναγνώστου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ),
  • Ευγενία Ρούσσου, κοινωνική ανθρωπολόγος, ερευνήτρια στο νέο Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας,
  • Θεώνη Σταθοπούλου, δ/ντρια ερευνών Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Συντόνισε ο Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, Βασίλειος Μακρίδης, Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός στην Ελλάδα του 21ου αι., εκδόσεις Επίκεντρο

Η ελληνική έκδοση του συλλογικού αυτού τόμου προσφέρει, από την πλευρά της κοινωνιολογίας της θρησκείας και πολιτισμιολογικής ανάλυσης, μια συνοπτική ανασκόπηση του ρόλου που παίζει η Ορθοδοξία συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της επίσημης Εκκλησίας, στην Ελλάδα στις αρχές του 21ου αι.

Η Ελλάδα, μια ιστορικά ορθόδοξη χώρα, αλλά παράλληλα με πολύπλευρες και στενές επαφές με τη Δύση, προσφέρει την ευκαιρία για μια διαφορετική μελέτη και ανάγνωση του Ορθόδοξου Χριστιανισμού απ’ ότι άλλες χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πολλές από τις οποίες βρέθηκαν υπό κομμουνιστικά καθεστώτα κατά τον 20ο αι. Ο τόμος βασίζεται σε διάφορες επιμέρους έρευνες, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται κυρίως στην περίοδο του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Εξετάζονται οι ποικίλες αλλαγές που έλαβαν χώρα την περίοδο αυτή στις σχέσεις μεταξύ Ορθοδοξίας, πολιτικής, κοινωνίας, εθνικής ταυτότητας, φύλου και λαϊκού πολιτισμού. Παλαιότερα και ξεπερασμένα στερεότυπα αναφορικά με την Εκκλησία της Ελλάδος αποδομούνται, όπως και η κοινωνική της παρουσία και η πολιτισμική σημασία της Ορθοδοξίας.

Οι συγγραφείς καταδεικνύουν τους τομείς στους οποίους η παραδοσιακή Ορθοδοξία έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και πώς οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν το δημόσιο ρόλο και την εν γένει εικόνα της Εκκλησίας, η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται αργά, αλλά σταθερά στις ισχυρές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας.

Οι επιμελητές

Ο Βίκτωρ Ρουδομέτωφ είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι Ακαδημαϊκός Συνεργάτης του Κέντρου Πολιτισμικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Γέιλ.

Ο Βασίλειος Μακρίδης είναι τακτικός Καθηγητής Θρησκειολογίας με ειδίκευση στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Erfurt στη Γερμανία.
 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα