Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Βιβλία όπως Βάσω...
Διαφ.

Κοινή διαπίστωση είναι το μικρό ποσοστό των Ελλήνων που διαβάζουν συστηματικά και ο περιορισμένος αριθμός των βιβλίων που διαβάζουν. Το Bookia εκτιμά ότι για να λυθούν πολλά ζητήματα στο χώρο τού βιβλίου με θετικό αντίκτυπο και στην κοινωνία, πρέπει να αυξηθούν αυτοί οι δύο αριθμοί, να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αυτοί που διαβάζουν αλλά και να διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία.

Ποιος μπορεί όμως να εμπνεύσει τους ανθρώπους να διαβάσουν; Μα, οι άνθρωποι που λειτουργούν ως πρότυπα, οι συγγραφείς, οι ηθοποιοί, οι καλλιτέχνες, οι διανοητές γενικότερα, με τη δουλειά τους, με το λόγο τους και με το παράδειγμά τους.

Η Βάσω Σωτηρίου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, θα μεταφέρει μέσω τού Bookia το λόγο και το έργο δημιουργών με τους οποίους συνεργάζεται. Είναι μία νέα σημαντική συνεργασία για το Bookia, σε έναν κρίσιμο τομέα, με έναν στρατηγικό στόχο. Να πως σχολίασε η ίδια αυτή τη συνεργασία:

«Πάντοτε ήθελα να κάνω κάτι για το βιβλίο. Να το φέρω πιο κοντά στους ανθρώπους που δεν συνηθίζουν να διαβάζουν, να κάνω τα παιδιά να ενδιαφερθούν, να μεγαλώσω αυτόν τον αριθμό των 2.5 βιβλία τον χρόνο που αντιστοιχεί στα βιβλία που έχει διαβάσει ο κάθε Έλληνας, να μπαίνω στο μετρό και να βλέπω κόσμο να διαβάζει...»

Βάσω Σωτηρίου

Για το Bookia αυτή η συνεργασία ανοίγει ένα νέο «μέτωπο» στη μάχη για το βιβλίο, με την προσδοκία να γίνει το κανάλι έμπνευσης των αναγνωστών. Ο ιδρυτής τού Bookia, Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, δήλωσε για τη συνεργασία με τη Βάσω Σωτηρίου:

«Η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει μία πολύ σημαντική γέφυρα επικοινωνίας των δημιουργών με τους αναγνώστες. Οι άνθρωποι των Τεχνών μιλούν για τη δουλειά τους αλλά και για το βιβλίο, μεταφέρουν την εμπειρία τους, εμπνέουν και ενισχύουν τη φιλαναγνωσία.»

Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Η ιδέα τής συνεργασίας προέκυψε σε μια μεσημεριανή συζήτηση με τη Βάσω Σωτηρίου, απλά, ως αποτέλεσμα τού κοινού ενδιαφέροντος να συμβάλουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, σε έναν κοινό σκοπό.

Στο πρακτικό μέρος, άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη αλλά και άνθρωποι που έχουν κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον στη ζωή τους ή την κοινωνία, θα απαντούν σε 14 ερωτήσεις με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για τα βιβλία. Οι απαντήσεις τους θα δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες Bookia.gr και στο vassosotiriou.gr.

Η πρώτη ομάδα προσωπικοτήτων που θα απαντήσουν είναι:

Bookia, Βάσω Σωτηρίου, Victoria Hislop
Victoria Hislop
, η συγγραφέας που έκανε τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από «Το Νησί».

Bookia, Βάσω Σωτηρίου, Victoria Hislop
Θοδωρής Καλλιφατίδης, ο συγγραφέας που σε μαγεύει με κάθε του λέξη, προφορική ή γραπτή. Είναι ο άνθρωπος που έμαθε Σουηδικά διαβάζοντας λογοτεχνία. Μετέφραζε το κείμενο πρώτα στα αγγλικά κι από κει στα ελληνικά...

Bookia, Βάσω Σωτηρίου, Victoria Hislop
Γιώργος Καπουτζίδης, ο δημιουργός τού οποίου η ευαισθησία αποτυπώνεται σε κάθε του δουλειά, είτε ως ηθοποιός, είτε ως παρουσιαστής ή σεναριογράφος. 

Bookia, Βάσω Σωτηρίου, Victoria Hislop
Γιώργος Νανούρης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που καταφέρνει να ξεχωρίζει πάντα με τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Bookia, Βάσω Σωτηρίου, Victoria Hislop
Βαγγέλης Ρασσιάς, ο φωτογράφος τού οποίου οι φωτογραφίες είναι ένα κόσμημα για το πρόσωπο που επιλέγει να σταματήσει το χρόνο (μεταξύ μας, έχει 4.000 βιβλία στη βιβλιοθήκη του...).

...και θα ακολουθήσουν πολλοί-πολλοί ακόμη!

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα