Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Το Woodstock και ο Μύθος του», των Κώστα Δ. Μπλιάτκα και Στέφανου Σακελλαρίδη, στην Αθήνα

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο, «Το Woodstock και ο Μύθος του».
Οι συγγραφείς Κώστας Δ. Μπλιάτκας και Στέφανος Σακελλαρίδης.
Οι Εκδόσεις Επίκεντρο.

Το Live Streaming (& το βίντεο) παρέχονται με την υποστήριξη του Bookia και της Streamia.

Οι Εκδόσεις Επίκεντρο παρουσίασαν το βιβλίο των Κώστα Δ. Μπλιάτκα και Στέφανου Σακελλαρίδη«Το Woodstock και ο Μύθος του».

Κώστας Μπλιάτκας, Στέφανος Σακελλαρίδης, «Το Woodstock και ο Μύθος του», Εκδόσεις Επίκεντρο

Για το βιβλίο μίλησαν:

Κώστας Μπλιάτκας, Στέφανος Σακελλαρίδης, «Το Woodstock και ο Μύθος του», Εκδόσεις Επίκεντρο

Τη συζήτηση συντόνισε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος, Κώστας Δ. Μπλιάτκας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε φιλμ μικρής διάρκειας.

Κώστας Μπλιάτκας, Στέφανος Σακελλαρίδης, «Το Woodstock και ο Μύθος του», Εκδόσεις Επίκεντρο

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Κώστας Μπλιάτκας, Στέφανος Σακελλαρίδης, «Το Woodstock και ο Μύθος του», Εκδόσεις Επίκεντρο

Τότε που το ροκ ήταν επικίνδυνο…

Τον Αύγουστο του 1969, 400.000 νέοι άνθρωποι μαζεύτηκαν σε ένα λασπωμένο χωράφι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σ’ ένα φεστιβάλ για την Ειρήνη, την Αγάπη και τη Μουσική, που άλλαξε την πορεία του ροκ και έμεινε μέχρι τις μέρες μας ανεξίτηλο σύμβολο του ιδεαλισμού της δεκαετίας του εξήντα. Οι Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, ο Ρίτσι Χέιβενς και πολλοί άλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της απογείωσης. Πώς μπορείς όμως να κατανοήσεις και να εξηγήσεις τον μύθο του Γούντστοκ, όταν δεν ήσουν εκεί;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου, παιδιά ακόμα το 1969, αλλά ήδη γεμάτοι περιέργεια για τους καινούργιους ήχους και τρόπους ζωής που έρχονταν από την Ευρώπη και την Αμερική. Παράλληλα με τη σύνδεση που επιδιώκουν με το γενικότερο μουσικό και πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο της εποχής, επιχειρείται μια εξερεύνηση της επίδρασης που είχε ο απόηχος του φεστιβάλ (όταν έφτασε το ντοκιμαντέρ και οι ζωντανές ηχογραφήσεις) και στην Ελλάδα των αρχών του ’70 πάνω στα μουσικά και πολιτικά πράγματα, αλλά και στον τρόπο ζωής.

Το βιβλίο προσφέρει στους φίλους της μουσικής, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, ένα ολοκληρωμένο χρονικό του φεστιβάλ, καλύπτοντας μία προς μία όλες τις συμμετοχές με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν, με σχόλια, φωτογραφίες, πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και πλήρη κατάλογο των κομματιών που ακούστηκαν.

Το βιβλίο αυτό τελικά είναι προϊόν μιας ουτοπικής νοσταλγίας δύο δωδεκάχρονων του 1969 για εκείνο το καλοκαίρι, που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι και το ροκ ήταν ακόμα επικίνδυνο, δείχνοντας απατηλά πως μπορεί να κληρονομήσει τον κόσμο…

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ

«Ύστερα από χρόνια που πέρασαν, σκέφτομαι ότι το Γούντστοκ ήταν κάτι πολύ δυνατό από κάθε άποψη. Δικαιολογημένα έγινε σημείο αναφοράς. Δικαιολογημένα θεωρήθηκε μια μικρή αναγέννηση. Ήταν ένας χείμαρρος. Τα νερά βέβαια μετά τραβήχτηκαν, αλλά το σημάδι που έφτασε η στάθμη τους, ψηλά στον βράχο, υπάρχει πάντοτε για να μας θυμίζει ότι η αληθινή τέχνη οφείλει να εκφράζει πάντα την αξεδίψαστη δίψα μας».

Διονύσης Σαββόπουλος

ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ
Δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος. Πτυχιούχος Βιολογίας του ΑΠΘ. Σπούδασε διοίκηση και οργάνωση ΜΜΕ. Έχει γράψει βιογραφίες και δοκίμια, καθώς και κείμενα για παραστάσεις. Εργάζεται στον ημερήσιο Τύπο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως παρουσιαστής ενημερωτικών και πολιτιστικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης Με μια Τρίτη Ματιά (1995-2006), και οι εκπομπές Εκ του Πλησίον (2006-2008 και 2016-2017), Οι παρέες της Θεσσαλονίκης (2006-20011). Σχεδίασε και επιμελήθηκε την παραγωγή της βραβευμένης σειράς 32 ντοκιμαντέρ Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης της ΕΡΤ3. Έχει συνεργαστεί με το ΒΒC και με ξένα έντυπα. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 (2010-2013), γενικός διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, αρχισυντάκτης των εφημερίδων Θεσσαλονίκη και Μακεδονία , διευθυντής του 102fm της ΕΡΤ3, υποδιευθυντής Διεθνών Προγραμμάτων και Συνεργασιών της ΕΡΤ3 και διευθυντής του περιοδικού Θεσσαλονικέων Πόλις. Έχει βραβευθεί στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μπότση) και στο εξωτερικό (CIRCOM – Ένωση Δημοσίων Περιφερειακών Τηλεοράσεων της Ευρώπης). Είναι παντρεμένος με τη Χιονία Βλάχου και έχει δύο παιδιά, την Ήρα και τον Δημήτρη.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1957. Πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του A.Π.Θ. Κάτοχος Διδακτορικού με ειδίκευση στην Τεχνολογία Πολυμερών από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Ιλινόις (ΗΠΑ). Ζει στην Αμερική, όπου εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια στη Χημική Βιομηχανία και τη Βιομηχανία Πλαστικών ως ερευνητής νέων υλικών και εφαρμογών. Έχει συγγράψει επιστημονικά και τεχνικά άρθρα. Aυτό είναι το πρώτο του βιβλίο μη τεχνικού περιεχομένου. Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, είχε από τα χρόνια του Γυμνασίου έντονο ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη και τη μουσική. Ο ενθουσιασμός του για το φεστιβάλ του Γούντστοκ συνεχίζεται ακατάσβεστος από το 1971, όταν, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, είδε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Γουάντλι, το οποίο πρωτοπροβλήθηκε πετσοκομμένο στην Ελλάδα της Δικτατορίας. Έκτοτε δεν παρέλειπε να το ξαναβλέπει κάθε φορά που προβαλλόταν στους κινηματογράφους σε καινούργιες και πιο πλήρεις εκδόσεις, μέχρι που πήρε το DVD! Παράλληλα επισκέφτηκε δύο φορές και το ίδιο το Woodstock, τον χώρο του φεστιβάλ και το σχετικό μουσείο στην Bethel. Έγινε συλλέκτης βιβλίων, δίσκων και πληροφοριών σχετικών με το φεστιβάλ. Ως αποτέλεσμα, δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του παιδικού φίλου, δημοσιογράφου και συγγραφέα Κ. Μπλιάτκα, να συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας!

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα