Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Ο κύριος Στάιν Κρεμς», της Ελευθερίας Κρικέλη, στο Πολεμικό Μουσείο

Γράφει: Πόπη Ξοφάκη

Τρίτη 14/11ου - 6:30' μμ - Πολεμικό Μουσείο
Παρουσίαση στο Πολεμικό Μουσείο του βιβλίου «Ο κύριος Στάιν Κρεμς», της Ελευθερίας Κρικέλη, από την Ελληνοεκδοτική

Το βιβλίο «Ο κύριος Στάιν Κρεμς».
Η συγγραφέας Ελευθερία Κρικέλη.
Οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.
Το Πολεμικό Μουσείο.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης - Μακεδονίας «Εν Αθήναις», Καίτη Γάκη Καψή, με τη στήριξη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, πραγματοποιεί εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο παρουσίασης του βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη,

«Ο κύριος Στάιν Κρεμς»

Για το βιβλίο μιλούν:

Ανάγνωση αποσπασμάτων κάνει ο Γιάννης Ζουγανέλης, μουσικά περάσματα η Μαέστρος και Λυρική Σοπράνο, Χριστίνα Ρόκκου, με τη συνοδεία στο πιάνο του Γιώργου Κωνσταντινίδη, ενώ συντονίζει ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, Ορέστης Καππάτος.

Με την υποστήριξη του Bookia App
Το App για το Βιβλίο και τον Αναγνώστη.

«Γράψε την #κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! (μάθε πως). Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.

Δέκα συν μία αληθινές ιστορίες πρωταγωνιστών, Κυριακή Φράγκου, Ελληνοεκδοτική

Μετά το «ταξίδι» που έκανα μαζί τους, σκέφτομαι ότι οι περισσότεροι άστεγοι αγαπούν τα προβλήματά τους πιο πολύ από τις λύσεις…
Ίσως δεν έχουν άλλη επιλογή;
Ίσως φοβούνται τις λύσεις;
Ίσως κάποιοι δεν τους αφήνουν;
Ίσως πάλι γιατί έμαθαν μέσα από αυτά τις δυνατότητές τους;
Ίσως αισθάνονται πως είναι το μόνο δικό τους...
«Αν με νοιάζεσαι, μη μου ξυπνάς αυτά που μου πήραν χρόνια να τα “κοιμίσω”. Αν θες να με βοηθήσεις, κάνε ησυχία...» μου είπε ο Θοδωρής σε ένα γεύμα.
Στο τέλος, με ρώτησε: «Θα ’σαι πάντα πλάι μου;»
«Θα ’μαι και εδώ και “πάνω”...» του είπα, δείχνοντας τον ουρανό.
«Κι εγώ και εδώ και “πάνω”...»
«Μαζί;»
«Μαζί».

Η Κυριακή Φράγκου ζει στη Θεσσαλονίκη και αγαπά να μοιράζεται ό,τι έρχεται στα χέρια της. Στην πόλη της –και όχι μόνο– την αποκαλούν «μητέρα Τερέζα» ή «μητέρα αστέγων». Το 2015 ίδρυσε την «Εθελοντική Διακονία Αστέγων» με τον π. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου και τη στήριξη εξήντα πέντε εθελοντών. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή –για όγδοη χρονιά– μοιράζει μαζί με την ομάδα της το γεύμα των αστέγων, ξεκινώντας από τη μικρή κουζίνα της με τη μεγάλη καρδιά, για να φτάσει στην Αψίδα του Γαλερίου, τα πεζοδρόμια, τα σκοτεινά υπόγεια, ακόμη και τα ξωκλήσια. Συχνά μυρίζει θυμίαμα στο φορτηγό της αγάπης και βλέπει φως ιλαρόν στα σοκάκια των αστέγων. Θα τη βρείτε τα μεσάνυχτα στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας για ψάρια και το χάραμα στην Κεντρική Λαχαναγορά για φρούτα και λαχανικά.

Μικρή ήθελε να πετά. Έχει χαρίσει στην Άννα το πιο αγαπημένο λουλουδάτο φόρεμά της και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Της αρέσουν τα αληθινά παραμύθια. Η συγγραφική της ανησυχία έρχεται, όταν ο Θεός ξεχειλίζει στο μπλοκ των εντυπώσεων. Το 2018 έγραψε το βιωματικό οδοιπορικό Όρεξη να ’χεις για Θεό σε τόπους διακονίας. Στο παραμύθι Νερό! Νερόοοο… φυλάγει την ανεξέλεγκτη αγάπη της για την Αφρική, με το όνειρο να ξεδιψάσει τα «σοκολατένια παιδιά». Στο βιβλίο Δέκα συν μία αληθινές ιστορίες πρωταγωνιστών της ζωής δίνει φωνή στις ιστορίες των αστέγων. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη και έχουν δύο παιδιά, τη Φωτεινή και τον Νίκο, που τους ακολουθούν στον δρόμο της προσφοράς, γιατί υπάρχει ελπίδα τελικά.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα