Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Βουτιά» στα βιβλία! Στο Κιλκίς
Διαφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Σε μία εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα τα παιδιά, απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον πνευματικό πολιτισμό, κάθε προσπάθεια που επιδιώκει να δημιουργήσει μια γέφυρα με τα βιβλία αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Κιλκίς αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και ιδιαίτερο «στολίδι» για την πόλη. Συγκεντρώνει έναν αξιοσημείωτο αριθμό βιβλίων (30.000 τόμοι!) και πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι δράσεις, προσκαλώντας στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της τους μικρούς της φίλους, προκειμένου να τους μυήσει στον κόσμο του βιβλίου, της τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2012. Οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης και οι εθελοντές που συμμετέχουν με ιδιαίτερη προθυμία και αγάπη έχουν σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις που προσφέρονται δωρεάν και περιλαμβάνουν αφηγήσεις, κατασκευές, αναγνώσεις, εξορμήσεις.

Οι δράσεις που προσελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών, σύμφωνα με τη Βάσω Μανιουρά, Προϊσταμένη Διεύθυνσης, είναι οι εξορμήσεις σε χώρους εκτός της βιβλιοθήκης, όπως το Σπήλαιο ή το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στόχος της εκστρατείας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία, καθώς η αναγνωστική συμπεριφορά και η αγάπη για το διάβασμα διαμορφώνονται από νωρίς.

Η Φεβρωνία Τεβρεντζίδου, μουσικοπαιδαγωγός, η οποία συμμετέχει ως εθελόντρια από το 2012 στην καλοκαιρινή εκστρατεία, αναφέρει:

«...Είναι μία πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμένα, που σταματώ τη δουλειά μου το καλοκαίρι, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να έρθω σε επικοινωνία με τα παιδιά, αλλά και σε επαφή με το βιβλίο, και μέσα από αυτό να δημιουργήσω μια μουσικοκινητική δράση, ένα μουσικοκινητικό δρώμενο μέσα από ένα παραμύθι και μια ιστορία…. Είναι σημαντικό και για τους γονείς, γιατί φέρνουν τα παιδιά τους σε μία ουσιαστική δραστηριότητα σε έναν εξαιρετικό χώρο, γνωρίζοντας ότι θα κερδίσουν πράγματα από αυτό που θα κάνουν και θα περάσουν πολύ όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους...»

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκίνησε το 2012 με αρχική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ανάπτυξη από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας, ενώ για φέτος ο σχεδιασμός των προγραμμάτων υλοποιείται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα