Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Ο Μίλτος Γήτας είναι η φωνή τού Bookia από την Ήπειρο
Διαφ.

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

H Σελίδα τού Μίλτου Γήτα στο Bookia.
H Σελίδα τού Μίλτου Γήτα στο Facebook.
To blog τού Μίλτου Γήτα.

Ο συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας, είναι γέννημα θρέμμα τής Ηπείρου και συγκεκριμένα των Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, με ένα μικρό διάλειμμα για σπουδές στη δημοσιογραφία και Ανθοκομία. Γράφει από πολύ μικρός και έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές αλλά και πεζά κείμενα.

Ο Μίλτος Γήτας αποκτά μία ακόμη ιδιότητα, αυτή τού ανταποκριτή τού Bookia από τη γενικότερη περιοχή τής Ηπείρου για θέματα που αφορούν το βιβλίο και τους ανθρώπους του, τους ντόπιους κύρια ανθρώπους του βιβλίου και τη δουλειά τους, ώστε αυτοί να αποκτήσουν ένα ακόμη βήμα και να μιλήσουν σε όλη τη χώρα.

Έτσι, όπως όλοι οι συνεργάτες τοπικοί ανταποκριτές, «μεταδίδει» μέσω τού Bookia σε όλη την Ελλάδα, συντελώντας στην επίτευξη τού κύριου σκοπού του, την ανάδειξη των δημιουργών και του έργου τους. Είναι ο ιδανικός (εκ)πρόσωπος τής περιοχής του σε ρόλο αναμεταδότη τής πολιτιστικής ζωής εκεί, για ό,τι σχετίζεται με το βιβλίο.

  • Συνεντεύξεις με συγγραφείς και παράγοντες τού βιβλίου, με ειδικό βάρος σε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Ήπειρο.
  • Προτάσεις βιβλίων μέσω τής στήλης "Το Bookia προτείνει...", πάλι με ειδικό βάρος σε συγγραφείς τής συγκεκριμένης περιοχής.
  • Αρθρογραφία για θέματα που αφορούν το βιβλίο, άμεσα ή έμμεσα.
  • Ρεπορτάζ από τις παρουσιάσεις βιβλίων στις πόλεις τής Ηπείρου.

_____________________

Ο Μίλτος Γήτας γεννήθηκε το 1984 στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος της σχολής Δημοσιογραφίας του Antenna και του τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Άρχισε να γράφει ποιήματα σε ηλικία 11 ετών. Το 2002 και σε ηλικία 18 ετών εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Όλη μου η εφηβεία ένα ποίημα», έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Το ίδιο έτος κυκλοφορεί και η δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Ψυχανεμίσματα», έκδοση ιδιωτική. Το Μάιο του 2004 κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή με τίτλο «Η πρώτη παρτίδα» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Τον Ιανουάριο του 2005 εξέδωσε το πρώτο του πεζό κείμενο ημερολογιακού τύπου με τίτλο «Vacui Dies», έκδοση ιδιωτική. Τον Απρίλιο του 2008 κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή με τίτλο «Στα Σύνορα της Θλίψης» από τις εκδόσεις Σοκόλη - Κουλεδάκη.

Toν Ιούνιο του 2009 συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής «Πολύχρωμες Στροφές» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών με την ποίηση του να μεταμορφώνεται σε εικαστικά έργα.

Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μέρος στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο ποιητών στη Λάρισα σαν ένας από τους εισηγητές με τίτλο της ομιλίας του «Από την Ομηρική Ποίηση στους σύγχρονους πολέμους.

Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά: Ηπειρωτικά Γράμματα και η Λέξη καθώς και στην ομαδική ποιητική συλλογή της Εμπειρίας Εκδοτική με τίτλο «Κι εγώ θα σ' αγαπώ κάθε μέρα».

Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας, της Παγκόσμιας Εταιρίας Ποιητών,της Εταιρίας Λογοτεχνών Ηπείρου, του συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και του Λαογραφικού και Πολιτιστικού συλλόγου Καλαρρύτες.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα