Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«140 χρόνια Καζαντζάκης», εκδηλώσεις του Όμιλου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας
Διαφ.

Γράφει: Μαστοροδήμου Χρύσα

Φέτος συμπληρώνονται 140 χρόνια (18 Φεβρουαρίου του 1883) από τη γέννηση του μεγάλου Κρητικού, Νίκου Καζαντζάκη. Το πολυμεταφρασμένο έργο του οικουμενικού αυτού συγγραφέα, ποιητή, πολιτικού, δημοσιογράφου, στοχαστή κ.α. αποτελεί ακατάπαυστα πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη κοινωνία και είναι πάντα επίκαιρο.

Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξίδεψε σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας της εποχής του, επηρεάστηκε από ξένους πολιτισμούς, κάνοντας γνωστό το ελληνικό πνεύμα παγκοσμίως. Οι αξίες που διαδίδει είναι διαχρονικές, όπως αυτές της ελευθερίας, της συντροφικότητας και της αγωνιστικότητας. Οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες του Καζαντζακικού σύμπαντος, αναγνωρίζονται και μεταφράζονται ως καθημερινές ηρωικές μορφές, που παλεύουν για έναν πιο δίκαιο και ηθικό κόσμο.

Ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ), συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας και τιμά την επέτειο γέννησης του Καζαντζάκη. Αποτελεί σύμπραξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ) με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ). Πρόσφατα στη Λάρισα, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022, διεξήχθη με επιτυχία το υβριδικό (δια ζώσης/διαδικτυακά) Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Συνδιοργανώθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη, το Δήμο Λαρισαίων, τη «Λάρισα, η Πόλη που Μαθαίνει», με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, του ΠΟΚΕΛ και του Ομίλου Φίλων Καζαντζάκη Λάρισας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας το έθεσαν υπό την αιγίδα τους.

Το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, προγραμματίζεται και θα ανακοινωθεί διαδικτυακή συνάντηση της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης της ΔΕΦΝΚ, για την οποία θα υπάρξει ανακοίνωση για το τρόπο σύνδεσης και συμμετοχής. Έχει προταθεί η μελέτη των "Αδερφοφάδων" του Ν. Καζαντζάκη και συζήτηση για το θέμα της φιλίας/εχθρότητας.

Οι συντονιστές του Ομίλου,
Νίκος Σκεντέρης και Βαγγέλης Ρεμπάπης.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα