Γράφει: Διονύσης Λεϊμονής
Ο εικονογράφος Νικόλας Ανδρικόπουλος.
Το βιβλίο «Ο θησαυρός του Θεόφιλου».
Ο συγγραφέας Γιώργος Κατσέλης.
Οι εκδόσεις Χριστάκις.
Ο Διονύσης Λεϊμονής μιλάει με τον πολυβραβευμένο εικονογράφο Νικόλα Ανδικόπουλο, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Κατσέλη «Ο θησαυρός του Θεόφιλου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χριστάκης.
Ο κύριος Ανδρικόπουλος είπε ότι η εικονοράφηση παιδικών βιβλίων τον γεμίζει χαρά εξάπτοντας τη φαντασία του. Ο εικονογράφος σπουδαών βιβλίων, όπως ο «Γούτου Γουπατού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μας εκμυστηρεύτηκε πως κάποτε άφησε κατά μέρος τη γραφιστική και την ελεύθερη ζωγραφική, όταν ένας κόκκινος, φουσκωτός ανθρωπάκος του ψιθύρισε στο αυτί να ανακαλύψει τα μυστικά και τα μυστήρια του κόσμου των παιδιών.
Ο κύριος Ανδρικόπουλος βάδισε και την άλλη πορεία, τη συγγραφή ιστοριών τις οποίες κατόπιν βέβαια εικονογράφησε, βιώνοντας τη μαγική σύζευξη λόγου και εικόνας. Τέλος, ο κύριος Ανδρικόπουλος μας είπε ότι όταν κλείνει τα μάτια, βλέπει θαυμαστούς πίνακες που προσπαθεί να αποτυπώσει στο χαρτί ατενίζοντας με αισιοδοξία τον κόσμο έτσι που πιο εύκολα μπορούν να τον δουν τα παιδιά
«Μιλάμε για το βιβλίο» είναι η ραδιοφωνική εκπομπή τού φιλόλογου Διονύση Λεϊμονή στο Ράδιο 1 του Βόλου, ένα ραδιόφωνο που αγαπάει το βιβλίο, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, στη συχνότητα 102,5 FM για την περιοχή της Μαγνησίας ή από το διαδίκτυο (www.magnesianews.gr πατώντας Ράδιο 1), κάθε Σάββατο πρωί στις 10.15 με 11.55.


































Πρόσκληση φίλων