Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Η ΣΤΙΓΜΟΥΛΑ» της Μαρίνας Γιώτη, στο βιβλιοπωλείο Γραπτό
Διαφ.

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε άλμπουμ τού Facebook.
Σχετικά με τη συγγραφέα και το έργο της.
Σχετικά με το βιβλίο.

Η "Στιγμούλα" είναι μία ιστορία για ανθρώπους από 3 έως 6 ετών. Ωραία έκφραση, δεν νομίζετε; "Άνθρωποι 3-6 ετών"! Συμπτωματικά, την άκουσα σήμερα καθώς επέστραφα από την εκδήλωση. Δεν είναι "παιδάκια" στα οποία μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, αλλά άνθρωποι με απαιτήσεις.

Έτσι και η "Στιγμούλα" τής Μαρίνας Γιώτη από τις εκδόσεις Μίνωας, μιλάει σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά με τρόπο και λέξεις που αυτοί καταλαβαίνουν. Δεν είναι ένα απλό παραμύθι αλλά μία ιστορία για τον κύκλο του νερού, τη μοναδικότητα και την αξία του, με αλληγορική προέκταση "τη μοναδικότητα του καθενός μας και την αξία του ταξιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού μας", όπως μας είπε και η ίδια η συγγραφέας μετά την παρουσίαση.

Την επιστημονική τεκμηρίωση έκανε η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα και όπως η ίδια αναφέρει στο βιβλίο:

"Η Στιγμούλα είναι ένα διδακτικό παραμύθι που μας μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο το παιδί αντιλαμβάνεται τον εαυτό του αρχικά μέσα στον προστατευμένο μικρόκοσμό του. Στη συνέχεια, όταν το σχολείο μπαίνει στη ζωή του και ο κόσμος του διευρύνεται, η αντίληψη του εαυτού του αλλά και των δυνατοτήτων του είναι τελείως διαφορετική.

Στις ηλικίες των 3-6 ετών, ο γονιός διευρύνει όσο πιο πολύ μπορεί τον κόσμο του παιδιού του, υποδεικνύοντάς του καινούργιες εικόνες και μέρη, ενώ παράλληλα το παιδί βιώνει καινούργιες καταστάσεις, έχοντας πάντα ως βάση την ασφάλεια και τη θαλπωρή της οικογένειάς του.

Η Στιγμούλα, όταν πέφτει από το σύννεφο, νιώθει ότι χάνει αυτή την ασφάλεια, αλλά δεν ανησυχεί διότι γνωρίζει πως θα ξανασυναντήσει κάπου τις αδερφές της. Η ιστορία της Στιγμούλας σάς δίνει τη δυνατότητα μιας ζωντανής και διαδραστικής συζήτησης με το παιδί σας.

Παραλληλίστε την περιπέτεια της Στιγμούλας με το ξεκίνημα του σχολείου, την έναρξη κάποιας δραστηριότητας ή κάποια άλλη αλλαγή στη ζωή του παιδιού σας. Μιλήστε για τη δυσκολία και τον φόβο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με το καινούριο αλλά και με το άγνωστο."

Την εικονογράφηση έκανε η ίδια η συγγραφέας, ως απόφοιτος τού Pratt Institute στη Ν. Υόρκη, στο σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.

Η σημερινή παρουσίαση ήταν η τελευταία τού 2014, η τελευταία μίας σειράς εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με εντυπωσιακή επιτυχία όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στον ιστότοπο τής συγγραφέως αλλά και στη σελίδα τού βιβλίου στα κοινωνικά δίκτυα. Έγινε δε, στο βιβλιοπωλείο Γραπτό στο Ν. Ψυχικό, ένα ενδιαφέρον βιβλιοπωλείο, που σε χορταίνει, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Τα παιδιά γνώρισαν τη συγγραφέα, η συγγραφέας διάβασε στα παιδιά μέρος τής ιστορίας και έπαιξε μαζί τους, δραματοποιώντας την ίδια την ιστορία τού βιβλίου. Τα παιδιά έγιναν Στιγμούλες, έκαναν το ταξίδι τους και ένιωσαν όσο ήταν δυνατό, τις συναισθηματικές διακυμάνσεις από την έλλειψη τής οικογενειακής θαλπωρής, ζώντας τη Στιγμούλα που μόνη της αναζητά τις αδελφές της.

Στο τέλος, η συγγραφέας υπόγραψε αντίτυπα τού βιβλίου της και μίλησε με τους γονείς. Τέτοιες στιγμές είναι μοναδικές για έναν γονέα, ιδιαίτερα όταν είναι το πρώτο του παιδί. Η απόκτηση συμπυκνωμένης εμπειρίας από ειδικούς που προσεγγίζουν τους μικρούς ανθρώπους επιστημονικά και περισσότερο μέσω τής συναισθηματικής νοημοσύνης, είναι ευκαιρίες που δεν χάνονται.

Ευχόμαστε μία καλή πορεία στο βιβλίο, να βοηθήσει τους νέους γονείς και να βοηθηθεί.

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε άλμπουμ τού Facebook.
Σχετικά με τη συγγραφέα και το έργο της.
Σχετικά με το βιβλίο.
 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα