Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
ENELBI: Συνάντηση της Σύμπραξης Εκδοτών με τον Δήμαρχο Αθηναίων
Διαφ.

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Θέμα συζήτησης η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός των δημοτικών βιβλιοθηκών

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη πραγματοποίησε η Σύμπραξη Εκδοτών (Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων).

Στη συνάντηση συζητήθηκε η αναβάθμιση των δημοτικών βιβλιοθηκών σε επίπεδο λειτουργίας, παρεχόμενων υπηρεσιών και εμβάθυνσης της σχέσης τους με τους δημότες, καθώς και η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου τους με τα βιβλία της εκδοτικής παραγωγής των τελευταίων ετών.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι η έννοια της σύγχρονης βιβλιοθήκης έχει επεκταθεί, και ο ρόλος της ως κόμβος συνάντησης και πληροφόρησης για τους δημότες, πέραν του παραδοσιακού της προορισμού, επανακαθορίζει το σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της.

Με δεδομένη τη βούληση του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει σε αναβάθμιση, επικαιροποίηση και εμπλουτισμό του περιεχομένου των δημοτικών και σχολικών βιβλιοθηκών που βρίσκονται υπό την επίβλεψή του, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εκδοτών, θα εξετάσουν το ταχύτερο τρόπους υλοποίησης της δέσμευσης του κ. Μπακογιάννη. Η δημοτική αρχή μελετά και τον τρόπο επιλογής των προς αγορά βιβλίων, ώστε να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις προς τους συλλόγους εκδοτών. Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι θα παγιοποιηθεί η ετήσια ανανέωση και ο εμπλουτισμός των δημοτικών βιβλιοθηκών, ασχέτως κρίσεων ή ειδικών συνθηκών, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν ουσιαστικά στον διευρυμένο ρόλο τους.

Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο προς τους δημότες που θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια μεγάλη γκάμα βιβλίων της σύγχρονης εκδοτικής παραγωγής, όσο και προς το σύνολο του κλάδου του βιβλίου – εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές – που έχει σοβαρά πληγεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα