Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Πόπη Γιαννάκου, «Τα όνειρα της γιαγιάς παραμυθούς»
Διαφ.

Η μορφή της γιαγιάς είναι ένα μοναδικό σύμβολο! Είναι το αποκούμπι του κάθε παιδιού, η κατανόηση και η αμέριστη στήριξη που μπορεί να νιώσει μέσα στις δυσκολίες -μικρές ή μεγάλες- της καθημερινότητάς του.

Τη φιγούρα μιας γιαγιάς -της Γιαγιάς Παραμυθούς-επέλεξε η συγγραφέας Πόπη Γιαννάκου για να πλάσει ένα παραμύθι για τα Όνειρα, για την Αγάπη, για την Αλληλεγγύη, για την Ειρήνη που όλοι αποζητάμε! Η γιαγιά αυτή γνωρίζει ότι για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να έχει συμπαραστάτες όλες τις γιαγιάδες του κόσμου! Και έτσι τις καλεί όλες σε μια μεγάλη γιορτή όπου μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά από Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες! Θέλει έναν κόσμο, στον οποίο δεν θα υπάρχουν παιδιά που πεινάνε!

Η γιαγιά Μπαντί από Νότιο Αφρική, η γιαγιά Νιχάμα από τη Συρία, η γιαγιά Ίρμα από Αυστραλία, η γιαγιά Χαλίμα από Αίγυπτο, η γιαγιά Αχλάμ από Τυνησία, η γιαγιά Άλια από Παλαιστίνη και πολλές άλλες γιαγιάδες ήρθαν στο σπίτι της Γιαγιάς Παραμυθούς γιατί :«Τα παιδιά όλου του κόσμου, είναι και δικά μας παιδιά, είναι και δικά μας εγγόνια»

Σε αυτό το όνειρο η Βασίλισσα των ονείρων, η φημισμένη Ονειροπόλα είναι συνέχεια στο πλευρό της Γιαγιάς Παραμυθούς, μέχρι να πραγματοποιηθεί! Επίσης έχει τη βοήθεια της ξακουστής Ονειρήνης,τη βοήθεια της Βασίλισσας των αγελάδων της Γαλάτειας, της Βασίλισσας των πουλερικών της Αυγούλας και της Βασίλισσας των μελισσών, της Μελισσάνθης.

Η εικονογράφηση είναι της νεαρής Έλενας Πρίφτη, που με μεράκι και σεβασμό δημιούργησε τις γιαγιάδες του κόσμου, δίνοντας χρώμα στο παραμύθι!

Η συγγραφέας αναφέρει: “Για να ζωντανέψουν τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου, ας ονειρευτούμε όλοι μας το όνειρο της Γιαγιάς Παραμυθούς! Ας γίνει ένα παγκόσμιο όνειρο που θα ονειρευτούν και θα ζωντανέψουν οι γιαγιάδες όλου του κόσμου! Για να μην πεινάνε, να μην διψάνε, να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά.”

Στην παρουσίαση του βιβλίου στον Δήμο Περιστερίου το παραμύθι διάβασε η ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα με τη μελωδική φωνή της μαζί με τον ηθοποιό Χρήστο Σαπουντζή με την εκφραστική αφήγησή του. Την εκδήλωση διοργάνωσε η δημοσιογράφος Κέλλυ Παυλίδου, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, η Αντιδήμαρχος Μαρία Τσιώτα, εκπρόσωποι της πρεσβείας της Παλαιστίνη και πλήθος κόσμου. Μίλησαν η συγγραφέας Πόπη Γιαννάκου, η σκιτσογράφος του βιβλίου Έλενα Πρίφτη και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Λεωνίδης.

Οι μικροί φίλοι μαγεμένοι άκουσαν το παραμύθι και πήραν το άστρο τους, στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους!

Το βιβλίο δεν πωλείται σε βιβλιοπωλεία. Διατίθεται από την Εταιρεία Θεατρικών Παραστάσεων και Εκδόσεων Κανέλα στη τιμή των 10 ευρώ.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα