Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Αίγλη Τούμπα, απαντάει στις 11+1 ερωτήσεις του Διονύση Λεϊμονή
Διαφ.

Οικονομολόγος, βιβλιοπώλης, εμψυχώτρια βιβλιοφιλικών δράσεων, τακτικός συνεργάτης σε εφημερίδα, ενεργό μέλος του ΔΣ του IBBY CY (Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού βιβλίου)… Ποιος από όλους αυτούς τους «ρόλους» μπορεί να επισκιάζει τους άλλους ή συνυπάρχουν αρμονικά;

Ο κάθε «ρόλος» έχει τη δική του θέση και αξία στη ζωή μου. Κατάφερα ευτυχώς ο καθένας να έχει τον δικό του χρόνο και χώρο και να συνυπάρχουν αρμονικά τόσο που υποβοηθούνται και επηρεάζονται μεταξύ τους θετικά.

Κουβαλάμε τις αφηγήσεις και τις αναγνώσεις μας… Ποιος είναι το δικό σας «φορτίο»;

Το ονομάζω ΟΝΕΙΡΑ είναι πασπαλισμένα με ατερόσκονη, και δεν αισθάνομαι ότι κουβαλάω κάποιο «φορτίο». Καταφέρνω με κόπο και σκληρή δουλειά όλες οι ιδέες μου να γίνονται πραγματικότητα. Αγκαλιάζω κάθε φορά το όνειρο μου και αυτό μου δίνει τη δύναμη να πηγαίνω μπροστά.

Πώς αυτό μεταπλάθεται, αξιοποιείται, εντοπίζεται στην τέχνη σας;

Ανάλογα τώρα με το ποιο ρόλο καλούμαι να ανταποκριθώ... Ας μιλήσω για ως εμψυχώτρια βιβλιοφιλικών δράσεων: ένα γεμάτο 8μηνο διαβάζοντας αμέτρητα παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων ταξινομώντας περιεχόμενα για να ετοιμάσω μία δράση, να την κόψω να τη ράψω στα μέτρα που πρέπει…

Ας μην ξεχνούμε ότι το πρόγραμμα “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ” κλείνει φέτος 7 χρόνια, και το παρακολουθούν κάθε Μάρτιο 250 Νηπιαγωγοί και κάθε Νοέμβριο 250 Δάσκαλοι, είναι πλέον θεσμός και από την πρώτη Ημερίδα μέχρι σήμερα έχουμε τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, του Πανεπιστημίου FREDERICK, του βιβλιοπωλείου RIVERGATE, της Π.Ο.Ε.Δ., του ΚΣΠΝΒ, του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου και φυσικά όλων των εκπαιδευτικών της Κύπρου. Είναι άξιον λόγου ότι είναι ο πρώτος και ο μεγαλύτερος θεσμός στο είδος του, και ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν!

Και το γύρω περιβάλλον σας στενότερο ή ευρύτερο; Ποιο ρόλο έπαιξε ή διαδραματίζει;

Από το στενό περιβάλλον ο σύζυγος μου που πάντα με στηρίζει σε όλες μου τις αποφάσεις που καμιά φορά τις θεωρεί τολμηρές, η αγαπημένη μου φίλη Νατάσσα Φρειδερίκου (Frederick University) που μαζί σχεδιάσαμε τις “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ” και σύντομα θα ανακοινώσουμε καινοτόμα προγράμματα παιδικής Λογοτεχνίας, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος που μαζί καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο της Παιδικής Φιλαναγνωσίας στη Κύπρο, η Δημοσιογράφος Μερόπη Μωσέως που μου έδωσε πριν 7 χρόνια (μέχρι σήμερα) την ευκαιρία να γίνω συνεργάτης σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του τόπου, και η επιθεωρήτρια του Υ.Π. Δήμητρα Μέσσιου που στις πρώτες Ημερίδας ήταν ο καθοδηγητής μου.

Αγαπημένο άκουσμα (ιστορία- τραγούδι-φράση);

Ιστορία: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων / Η μητέρα του σκύλου-Μάτεσις
Τραγούδι: Imagine /John Lennon
Φράση: Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν (Μικρός Πρίγκηπας).

Αγαπημένη εικόνα;

Το Guinness world records. Κατασκευάσαμε τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα το 2018 και τα χρήματα προσφέρθηκαν στους Μικρούς Ήρωες του Μακάριου Νοσοκομείου.

Αν δεν αναπνέατε με οξυγόνο, τι θα σας έδινε ζωή;

Τα παιδικά χαμόγελα, το σπίτι μας στην εξοχή, τα ταξίδια σε άλλες χώρες, η μουσική.

Αν έπρεπε να στερηθείτε κάτι που αγαπάτε πολύ τι θα ήταν αυτό;

ΤΙΠΟΤΑ!

Αγαπημένο: Όνομα; Λουλούδι; Γεύση; Μυρωδιά;

Όνομα: ΖΩΗ
Λουλούδι: Το γιασεμί στο πατρικό μου
Γεύση: Η γλυκιά γεύση της Επιτυχίας
Μυρωδιά : Του βιβλίου όταν το ανοίγεις

Ένας κακός εφιάλτης;

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού, η καραντίνα, η απομάκρυνση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όλα όσα έχουν να κάνουν με θέματα υγείας.

Ένας επόμενος στόχος στη ζωή σας, στην πορεία σας;

Πολλοί και διάφοροι. Ήδη προγραμματίζουμε την 11η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας τον Νοέμβριο, Φιλαναγνωσίες σε πάρκα και πλατείες σε πόλεις και χωριά, τον 9ον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΙΛΑΓΝΩΣΙΑΣ με επώνυμους της Κυπριακής ζωής, το 12ο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι που πάντα έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι και μερικές άλλες δράσεις που ακόμα δεν έχουν πάρει τον δρόμο της υλοποίησης τους με σημαντικότερη τη δημιουργία και άλλων Παιδικών Λεσχών Ανάγνωσης.

Σας δίνω πέντε λέξεις, σας παρακαλώ κάντε μου ένα μικροδιήγημα σε 43 ακριβώς λέξεις, αυτοβιογραφικό ή μη: ταξίδι, παραμύθι, ήρωας/ίδα, αίγλη και όνειρο.

Κυρία Αίγλη, γιατί διαβάζετε ακόμα παιδικά παραμύθια; με ρώτησε ένας λιλλιπούτειος φίλος...

...μα γιατί

νοιώθω πάντα παιδί - ο κοντορεβιθούλης μου δείχνει το δρόμο - πετώ από το ένα αστέρι στο άλλο - κάνω ταξίδια μέσα στον χρόνο - καταφέρνω να νικώ όλους τους φόβους μου και να κάνω πράγματα θαυμαστά.

Δε φοβάμαι το σκοτάδι, ούτε τους δράκους, ούτε κακούς λύκους.

Τα όνειρα μου μπορούν να πασπαλίζονται από μαγική αστερόσκονη και ελπίζω - Μια σταχτοπούτα μου δείχνει την ευτυχία!

Ονειρεύομαι, θέλω, μπορώ. Όταν ονειρεύεσαι, όλα μπορούν να συμβούν!

Χίλια ευχαριστώ/Αίγλη

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα