Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε», ώσπου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!!!
Διαφ.

Γράφει: Διονύσης Λεϊμονής

Μια σπουδαία εκδήλωση είχαμε την χαρά και την τύχη να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου όσοι κατακλύσαμε πραγματικά το αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης γεμίζοντας με υπερηφάνεια για τους άξιους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που διαθέτει η Ελλάδα μας μέσα κι έξω από τα σύνορα αυτής της σπουδαίας χώρας.

Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε

Για να φτάσουμε όμως εδώ, προηγήθηκε η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός παγκόσμιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Το σχολείο που ζήσαμε- το σχολείο που ονειρευόμαστε- από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας. Ένας διαγωνισμός, ο 3ος κατά σειρά ετών, αποτέλεσε την αφόρμηση για να εκτιναχθεί η πρωτοβουλία των νέων μας, να εξαρθεί η φαντασία τους, να ονειρευτούν τις καλύτερες μέρες στην εκπαίδευση, τις μέρες που δικαιούνται και πρέπει να αξιώνουν ακόμα και σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, γιατί η παιδεία είναι το μέλλον μας και το προικιό μας.

Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε

Η Πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, κυρία Ευαγγελία Κανταρτζή και ο αεικίνητος, ευρηματικός και ευφάνταστος συνεργάτης του Μουσείου, αγαπητός συγγραφέας, Κώστας Στοφόρος κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αγάπη όλων κάνοντας το Μουσείο ένα Μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης με πολλή ΖΩΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.  Εργαστήρια γραφής, συναντήσεις με δημιουργούς, ομιλίες, πρωτοποριακές δράσεις όπως περίπατοι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ξεναγήσεις, βιωματικές δράσεις καθιστούν κατανοητό πως το κέφι και το μεράκι, όταν συμβαδίζουν με την επαγγελματική επάρκεια και υπευθυνότητα μπορεί να αποτελέσουν  το εχέγγυο για συμμετοχή γονιών, εκπαιδευτικών, συγγραφέων, εικονογράφων και βέβαια παιδιών από όλη την Ελλάδα αλλά κι από ελληνικά σχολεία από όλο τον κόσμο, τα σχολεία της Ομογένειας σε συνεργατικές δράσεις.

Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε

Αυτό εισπράξαμε στην τελετή βράβευσης του 3ου μαθητικού διαγωνισμού, την οποία παρακολουθήσαμε με χαρά και συγκίνηση. Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε» ιδωμένο από μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έναν τρόπο που θα θέλαμε να τον δούμε όλοι εμείς, οι μεγάλοι αλλά συχνά δεν θέλουμε ή απαξιούμε να τον δούμε. Συγγραφείς, εικονογράφοι, σκηνοθέτες, εικαστικοί, μουσικοί, θεατράνθρωποι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, έδωσαν το παρόν επιβεβαιώνοντας πως τις καλές προσπάθειες τις στηρίζουμε όλοι ελπίζοντας να βρουν συνέχεια και μιμητές. Ενδεικτικά αναφέρω την παρουσία της σπουδαίας μας συγγραφέως Άλκης Ζέη, του σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα και του Προέδρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, κυρίου Κωνσταντίνου Μαλαφάντη, Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε

Ας ελπίσουμε πως κάποτε τα όνειρα των παιδιών θα πραγματοποιηθούν, θα μπουν σε σχολεία που θα μπορούν να μάθουν καλύτερα, να δημιουργήσουν με άνεση, να εκφραστούν, να χαρούν…

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα