Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Η Φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη», ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, Λάρισα
Διαφ.

Γράφει: Μαστοροδήμου Χρύσα

Αρ. Πρωτ. 16/2022/Γεν. Γραμ. Λάρισα, 3 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ /αρ. 2
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
«Η Φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη»,
Λάρισα, 18-20/11/2022

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, παρουσία της Ελένης Καζαντζάκη, του Γιώργου Ανεμογιάννη, ιδρυτή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, και του τωρινού της Προέδρου και Πρεσβευτή Ελληνισμού, Γιώργου Στασινάκη.

Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση – με διάφορους τρόπους και ιδιαίτερα με μελέτες – του έργου και της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Εκδίδει την ετήσια επιθεώρηση «Le Regard crétois/Η Κρητική Ματιά», η οποία περιέχει άρθρα, μελετήματα, ανέκδοτα κείμενα του συγγραφέα σε τέσσερις γλώσσες (γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά), βιβλιοπαρουσιάσεις και κριτικές. Εκδίδει, επίσης, το τετραμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο «Synthesis» σε οκτώ γλώσσες. Σήμερα, 34 χρόνια μετά, δραστηριοποιείται σε 131 πέντε ηπείρους και έχει πάνω από 9.000 μέλη που αγαπούν τον Κρητικό συγγραφέα και διαβάζουν το έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.amis-kazantzaki.gr και στο www.facebook.com/amis.kazantzaki.gr.

Η ΔΕΦΝΚ διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

«H Φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη»

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως ομιλητές πάνω από 20 μελετητές του έργου του Ν. Καζαντζάκη, από Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία. Η σχέση του Ν. Καζαντζάκη με τη Φύση, τόσο στη ζωή όσο και στο έργο του, είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει μελετηθεί μέχρι τώρα εκτενώς, ενώ είναι γνωστή η «λατρεία» του για τη Φύση και η αγωνία και μαχητικότητά του για την προστασία της μέσα από το έργο του.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022 μέχρι την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2022 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Θα είναι υβριδικό (συμμετοχή με ζωντανή παρουσία ή διαδικτυακά μέσω zoom). Η εγγραφή είναι δωρεάν. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και από το Youtube στο κανάλι ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ υποστηρίζεται από τους εξής φορείς:

Πλαισιώνεται, επίσης, από ποικίλες εκδηλώσεις, όπως την παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Χ. Στανίση, «Στα παλάτια της Κνωσσού», πάνω στο ομώνυμο έργο του Ν. Καζαντζάκη για μικρά και μεγάλα(!) παιδιά, σε συνεργασία με τη ΔΕΦΝΚ, την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «η πόλις» κ.α.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει αναμφιβόλως σημαντικό γεγονός και όχι μόνο για τη Λάρισα. Καλούμε να συμμετάσχουν φορείς, εκπαιδευτικοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α., αλλά και κάθε πολίτης, που αγαπά το έργο του Ν. Καζαντζάκη, καθώς και τη Φύση και την προστασία της. Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) της ΔΕΦΝΚ

Αικατερίνη Ζωγραφιστού 
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της ΔΕΦΝΚ.
kzografistou@gmail.com
Νικόλαος Σκεντέρης
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και Β' Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της ΔΕΦΝΚ.
nskenter@uth.gr
 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα