Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Μιχάλης Καλαμαράς, «Η αγορά βιβλίου στην Ελλάδα κατά την πανδημία»
Διαφ.

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, το Δίκτυο για την Έρευνα της Τυπογραφίας και των Εκδόσεων (ΔΕΤΕ) διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Η αγορά βιβλίου στην Ελλάδα κατά την πανδημία” με εισηγητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, σύμβουλο ψηφιακών εκδόσεων και ιδρυτή του eAnagnostis.gr.

Στην εισήγηση εξετάζεται η πορεία της αγοράς του βιβλίου στην Ελλάδα στις διαδοχικές φάσεις της πανδημίας και αναζητούνται οι πηγές της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικότητας που επέδειξε. Χαρτογραφούνται οι τομείς επιτάχυνσης και οι νέες αφετηρίες του κλάδου του βιβλίου, οι ανακατατάξεις που διαφαίνονται και οι παρακαταθήκες για την επόμενη ημέρα.

Εξετάζεται ειδικότερα ο ρόλος του “κρυμμένου” ψηφιακού μετασχηματισμού στην προώθηση και την πώληση βιβλίων, αλλά και στη λειτουργία εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων, παρά την περιθωριακή ή ανύπαρκτη αγορά ψηφιακών τελικών προϊόντων (ebooks, audiobooks) και το περιορισμένο ηλεκτρονικό εμπόριο. Τέλος, διερευνώνται οι αντιφάσεις και η ανισομέρεια του εξαναγκαστικού πειραματισμού σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, καθώς και τα νέα πεδία και οι προϋποθέσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού αντλώντας από τις δυναμικές που δημιούργησε η πανδημία.

Ο Μιχάλης Καλαμαράς είναι σύμβουλος ψηφιακών εκδόσεων και ιδρυτής του eAnagnostis.gr, όπου από το 2008 αρθρογραφεί για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις ψηφιακές εκδόσεις. Από το 2013 εργάζεται στους τομείς του ψηφιακού μάρκετινγκ και της ανάπτυξης περιεχομένου για την Thinking (www.thinking.gr), εταιρία που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα για τον κλάδο του βιβλίου.

Το ΔΕΤΕ αποτελεί μια νέα ομάδα ερευνητών και επαγγελματιών από τον χώρο των εκδόσεων, της τυπογραφίας και της γραφικής επικοινωνίας, που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός χώρου διαλόγου μέσα από τακτικές δημόσιες εκδηλώσεις.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα