Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Live streaming

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Bookia πλέον γίνονται με την υποστήριξη της Streamia.


Παρόλο που η περιγραφή αφορά την μετάδοση εκδηλώσεων που σχετίζονται με βιβλία, το ίδιο επιτυχημένα μπορεί να γίνει η μετάδοση με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, αναδεικνύοντας το Bookia ως έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών Live Streaming για κάθε ανάγκη.

Το Bookia, ως ολοκληρωμένη πλατφόρμα προβολής και προώθησης βιβλίων, αξιοποιεί για τους σκοπούς του την αιχμή της τεχνολογίας.

Live streaming

Μεταδόσεις:

Η ζωντανή (Live Streaming) μετάδοση παρουσιάσεων βιβλίων είναι ο δημοφιλέστερος και αποδοτικότερος τρόπος προώθησης της δουλειάς των συγγραφέων. Δημοφιλέστερος, διότι ως μέσο το βίντεο κερδίζει την προσοχή των θεατών και αποδοτικότερος, διότι λόγω αυτού, το βιβλίο διαφημίζεται σε πολύ μεγάλο αριθμό υποψήφιων αναγνωστών. Εδώ πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλοι παράμετροι που σχετίζονται με την «προτίμηση» των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στα βίντεο σε σύγκριση με κείμενα και εικόνες.

Παρακολουθώντας τις μεταδόσεις διαπιστώνουμε ότι ενώ στην αίθουσα βρίσκονται μερικές δεκάδες αναγνώστες, η Live μετάδοση προσεγγίζει κατ' ελάχιστον μερικές χιλιάδες αναγνώστες, υποψήφιους αγοραστές του βιβλίου.

Σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος παροχής της υπηρεσίας, μπορούμε να μιλήσουμε για τον αποδοτικότερο τρόπο προώθησης ενός βιβλίου, σχέση κόστους / απόδοσης.

Live streaming

Η μετάδοση γίνεται είτε στη σελίδα Facebook είτε στο κανάλι YouTube του Bookia χρησιμοποιώντας διαφορετικών δυνατοτήτων εξοπλισμό, αναλόγως το μέγεθος και τις απαιτήσεις των μεταδόσεων, φορητό ή σταθερό εξοπλισμό, με 1 ή περισσότερες κάμερες και δυνατότητα παροχής εικόνας και ήχου και σε τρίτους.

Case study

Μία ενδεικτική και υψηλών απαιτήσεων Live μετάδοση είναι αυτή που έγινε από το Μουσείο Μπενάκη, με θέμα το SingularityU Athens Launch Event.

Χρησιμοποιήθηκε το βαν της van4k productions το οποίο έχει διαμορφωθεί ως κινητό στούντιο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών. Το βαν τοποθετήθηκε στο ισόγειο, κάτω από το αμφιθέατρο στον τρίτο όροφο του Μουσείου.

Από τις τρεις κάμερες υψηλής ευκρίνειας οι οποίες τοποθετήθηκαν στις δύο πλευρές και στο κέντρο της αίθουσας, απλώθηκαν καλώδια έως το βαν για τη μετάδοση της εικόνας και του ήχου καθώς και καλώδια επικοινωνίας του σκηνοθέτη με τους χειριστές τους.

Μέσα στο βαν, ο σκηνοθέτης ο "τηλεοπτικός" Βαγγέλης Τρεμόπουλος συντόνιζε τη μετάδοση δίνοντας εντολές στους χειριστές των καμερών για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, διαμορφώνοντας και μεταδίδοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα ήχου και εικόνας στο κοινό που παρακολουθούσε.

Live streaming

Συμπερασματικά

Ο εξοπλισμός που διαθέτει, οι άρτια καταρτισμένοι άνθρωποί του καθώς και οι διαθέσιμες λύσεις από τρίτους συνεργάτες του, δίνουν τη δυνατότητα στο Bookia να ανταποκριθεί σε κάθε είδους μετάδοση και να καλύψει οποιεσδήποτε σκηνοθετικές ανάγκες.

Παρόλο που η περιγραφή αφορά την μετάδοση εκδηλώσεων που σχετίζονται με βιβλία, το ίδιο επιτυχημένα μπορεί να γίνει η μετάδοση με οποιαδήποτε άλλη αφορμή, αναδεικνύοντας το Bookia ως έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών Live Streaming για κάθε ανάγκη.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα