Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού», της Δομνίκης Καράντζιου, στην Κατερίνη
Διαφ.

Γράφει: Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Φτάρας

Το τρίτο βιβλίο «Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύνοια, τον νέο εκδοτικό οίκο που εδρεύει στην Κατερίνη, μετά τα επιτυχημένα βιβλία της ίδιας, «Ο γλάρος Νάθαν, ο Σφυριχτής», σε αυτοέκδοση και «Ο κάβουρας και το στρατιωτάκι» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Δομνίκη Καράντζιου, Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού, εκδόσεις Οξύνεια

Το βιβλίο υπέγραψε η συγγραφέας στο café Fradel, στο κέντρο της Κατερίνης. Φίλοι και ομότεχνοι παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τη δημιουργό. Η Δομνίκη Καράντζιου συνομίλησε με τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους, ενώ παράλληλα δραματοποίησε δύο από τις πολλές ιστορίες του βιβλίου, μαζί με τη συγγραφέα Ειρήνη Παπαδοπούλου και την ηθοποιό-συγγραφέα Τίνα Ιωαννίδου.

Γεωπόνος η ίδια η συγγραφέας, αλλά και παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Πολύχρωμο αερόστατο», στο Ράδιο Ενημέρωση 99,2 της Πιερίας, γνωρίζει να πλάθει όμορφες ιστορίες και να τις μεταμορφώνει σε ζωγραφιές, καθώς εικονογράφησε η ίδια το βιβλίο.

Δομνίκη Καράντζιου, Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού, εκδόσεις Οξύνεια

Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, η συγγραφέας στο κείμενο παίζει με τα ποιήματα, τις ιστορίες και τα χαϊμπούν, δίνει όμως και γνώσεις πάνω σε βασικές λειτουργίες των φυτών, όπως η βλάστηση του σπόρου, η γονιμοποίηση, η φωτοσύνθεση και η αναπνοή, καθώς και γνώσεις στη διαφορετικότητα της μορφολογίας των φυτών.

Η υπόθεση έχει δύο κεντρικές ηρωίδες, το Φροσάκι, τη μικρή κηπουρό, και τη Γραμματούλα, την κολλητή της. Το Φροσάκι μεγαλώνει ανάμεσα σε έναν ολάνθιστο κήπο και στο μεγάλο θερμοκήπιο του μπαμπά της. Σύντομα αποκτά το δικό της μικρό θερμοκήπιο, δώρο των γονιών της για τα γενέθλια και ένα ημερολόγιο, δώρο της Γραμματούλας. Όσο το Φροσάκι φροντίζει τα φυτά, η Γραμματούλα επικοινωνεί με αυτά και μαθαίνει τις ιστορίες και τα μυστικά τους.

Δομνίκη Καράντζιου, Το ημερολόγιο της μικρής κηπουρού, εκδόσεις Οξύνεια

Η μικρή κηπουρός καταγράφει ό,τι μαθαίνει για τα φυτά στο ημερολόγιό της. Καταγράφει όμως και τις ιστορίες που εμπιστεύονται τα φυτά στη Γραμματούλα. Μέχρι που κάποια στιγμή οι ενδείξεις πως οι ιστορίες μπορεί να μην αληθινές πληθαίνουν!

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα