Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Έλλη, η εγγονή του Αιόλου», της Αλεξάνδρας Κουρκούδιαλου, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Διαφ.

Γράφει: Πόπη Ξοφάκη

Το βιβλίο «Έλλη, η εγγονή του Αιόλου».
Η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου.
Οι εκδόσεις Πνοή.

Οι εκδόσεις Πνοή παρουσίασαν στο Philoxenia Spa Hotel, το μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Κουρκούδιαλου, «Έλλη, η εγγονή του Αιόλου».

Για το βιβλίο της μίλησε η ίδια η συγγραφέας ενώ την αφήγηση έκανε η εκδότρια κα Κάκια Ξύδη.

Ο Γιάννης Παπαευαγγέλου στο πιάνο και η Νατάσα Καραγιάννη στο τραγούδι έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Έλλη Κουρκούδιαλου, Η εγγονή του Αιόλου, εκδόσεις Πνοή

Ταξιδιώτες σε μια νοητή διαδρομή, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης – Μιλάνο – Νίκαια – Κυανή Ακτή και επιστροφή με το ξύλινο καραβάκι που μοναδικό προορισμό έχει ένα όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.

Η ιστορία της Έλλης, μιας γυναίκας που τολμά να κοιτάξει τον έρωτα κατάματα από νεαρή ηλικία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μια καθημερινή κοπέλα, όμορφη και σαγηνευτικά άγαρμπη, μεταμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Τιθασεύει το κορμί της ανάμεσα σε άντρες που αφήνουν το σημάδι τους στον κόσμο. Αρμενίζει αγέρωχα μέσα στη θαλασσοταραχή των απρόσμενων και εφιαλτικών γεγονότων. Δυο γυναίκες και δυο άντρες θα την ακολουθούν για πάντα. Όσα ονειρευόμαστε, η Έλλη τα βρήκε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές.

Δεν απέκτησε τον άντρα που ποθούσε όταν τον περίμενε. Τον είχε μέσα της από την πρώτη στιγμή που προσευχήθηκε να τον βρει. Αλλά δεν γνώριζε ότι δεν θα είχε μόνο ένα πρόσωπο. Έκλεινε τα μάτια και αφηνόταν στα χάδια του... Δεν γινόταν να ξέρει πόσα θα μπορούσε ν’ αντέξει η κάποτε εύθραυστη καρδιά της, αν δεν ερχόταν η στιγμή να ορίσει η ίδια τη μοίρα της.

Τραγικό τέλος δεν υπήρξε. Ούτε ευτυχές. Δεν υπάρχει τέλος. Η εγγονή του Αιόλου γεννήθηκε για ν’ αγαπηθεί, γεννήθηκε για να δίνει πνοή με τη ματιά της και μόνο.

Για τη συγγραφέα:

Η Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου γεννήθηκε τον Απρίλη του 1975 στο εξωτερικό. Μεγάλωσε διαβάζοντας τα στιχάκια της γιαγιάς της, της Αλεξάνδρας της Σμυρνιάς, πίσω από τις φωτογραφίες των ξενιτεμένων της παιδιών, αχνά από τον καιρό που διαβρώνει τα πάντα εκτός από τις μνήμες...

Επαναπατρίστηκε κάνοντας μια στάση στο Παρίσι. Αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκιδική και σπούδασε Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Μελέτησε ξένες γλώσσες και παράλληλα έγραφε ασταμάτητα, ποιήματα και διηγήματα που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.

Το βιβλίο "Έλλη, η εγγονή του Αιόλου" είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Αποτελείται από δύο μέρη τα οποία γράφτηκαν με δεκατρία χρόνια διαφορά.
 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα