Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλλας» του Μιχάλη Δημητρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Γράφει: Πόπη Ξοφάκη

Δευτέρα 15/4ου - 19:00 μμ - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρουσίαση του βιβλίου «Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλλας» του Μιχάλη Δημητρίου, από τις εκδόσεις BELL

Το βιβλίο «Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλλας».
Ο συγγραφέας Μιχάλης Δημητρίου.
Οι εκδόσεις Bell.
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι εκδόσεις Bell παρουσίασαν στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του «Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου,

«Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλλας»

(με πρόλογο του Προέδρου του Σωματείου Υποτροφιών Μαρία Κάλλας, Κωνσταντίνου Πυλαρινού)

Για βιβλίο μίλησαν:

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη.

Με την υποστήριξη του Bookia App
Το App για το Βιβλίο και τον Αναγνώστη.

«Γράψε την #κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! (μάθε πως). Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.

Δεν είμαι η Μαρία είμαι η Κάλλας, Μιχάλης Δημητρίου, Bell

Το βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου, καρπός ερευνητικής δημοσιογραφίας και λογοτεχνίας, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, παρουσιάζει την αυθεντική προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, με προσφυγή στις πρωτογενείς πηγές, με τεκμήρια και πλήθος στοιχείων, με σημαντικές μαρτυρίες στενών φίλων και συνεργατών, που ομιλούν με παρρησία και ευθύτητα. Ανατρέπει σκουριασμένους μύθους, κακοήθειες αποκαθήλωσης, και τις φθονερές επινοήσεις μείωσης ακόμα και από ισχυρά ΜΜΕ της εποχής, που από τότε είχε καταγγείλει δημόσια η Μαρία Κάλλας με πολυσέλιδες ανακοινώσεις της. Πολλά τα ανυπόστατα, ανακριβή και ευτελή, που καταρρέουν μέσα στις αποκαλυπτικές σελίδες του βιβλίου.

Όπως αναφέρει και στο προλογικό του σημείωμα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών Κάλλας Κωνσταντίνος Πυλαρινός, «η ακαταπόνητη γραφίδα του Μιχάλη Δημητρίου επιτυγχάνει να αποδώσει μεγάλο μέρος από την πραγματικότητα της πολυκύμαντης ζωής της. Εν προκειμένω το σπουδαιότερο, που αφορά την τεράστια προσφορά της στη λυρική τέχνη και τον μοναδικό, μοναχικό, αγώνα της σε μια σκληρή εποχή μεγάλων δοκιμασιών, στερήσεων, ανατροπών και ανταγωνισμού διεθνώς αλλά και στον χώρο του λυρικού θεάτρου. Και καταφέρνει να παρουσιάσει χωρίς ψιμύθια τον δημόσιο θρίαμβό της παρά την αμείλικτη ανθρωποφαγία των ΜΜΕ της εποχής της».

Ο Μιχάλης Δημητρίου γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασσικό Γ/ Γυμνάσιο. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες. Παρακολούθησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό σειρά μαθημάτων Νομικής, Ιστορίας και Δημοσιογραφίας. Δίδαξε Δημοσιογραφία και Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε γνωστές δημοσιογραφικές σχολές. Πραγματοποίησε πολύχρονες συνεργασίες, κατείχε επιτελικές θέσεις σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ –πολιτικά περιοδικά, ραδιοφωνία, τηλεόραση (ΕΡΤ, ΑΝΤΕΝΝΑ), εφημερίδες, διαδίκτυο.

Διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης και Προγράμματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς, και επιτελικό στέλεχος μεγάλων εταιρειών επικοινωνίας. Συνεργάστηκε, σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ και έρευνες, με τους διεθνείς σταθμούς BBC, CNN, TV5, DW. Υπήρξε μέλος και εισηγητής υποθέσεων στο ΕΣΡ, καθώς επίσης και μέλος του Συμβουλίου Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου έως τον θάνατό του.

Έχει ασχοληθεί συστηματικά με θέματα λογοτεχνίας και έχει γράψει σειρά σεναρίων για ντοκιμαντέρ, ιστορικές έρευνες και ταινίες με γνωστούς σκηνοθέτες. Έχει συγγράψει και εκδώσει ιστορικά βιβλία (με τελευταίο για την Οργάνωση της 17 Νοέμβρη, αφιερωμένο στη μνήμη του μέντορά του Παύλου Μπακογιάννη).

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου, συνήθως με αποστολές Προέδρων της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργών, και έχει πραγματοποιήσει σωρεία συνεντεύξεων και ρεπορτάζ. Είναι από τους πρώτους που τιμήθηκαν με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, το έτος 1988, για την ποιότητα της δημοσιογραφίας του και για τις δημοσιογραφικές του επιτυχίες.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα