Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
ΕΝΕΛΒΙ, τοποθέτηση στις εξαγγελίες του ΥΠΠΟ για το βιβλίο
Διαφ.

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου καταγράφει με ικανοποίηση το γεγονός ότι τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση περιλαμβάνουν στην ατζέντα τους τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του βιβλίου και τα οποία διαμορφώνουν εν πολλοίς το πρόσωπο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Στην ερώτηση των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για το βιβλίο, η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού και τα μέτρα που εξήγγειλε θεωρούμε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και η υλοποίησή τους θα επιλύσει χρόνια προβλήματα του χώρου.

Ως προς την ίδρυση φορέα για το βιβλίο, διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι η πάγια θέση μας για σύμπραξη των καθ' ύλη αρμόδιων υπουργείων (Πολιτισμού, Παιδείας, Εσωτερικών) έχει ληφθεί υπόψη και περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του. Η σύσταση ομάδας εργασίας από στελέχη των τριών υπουργείων ελπίζουμε ότι θα καταλήξει στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού φορέα, που θα αναβαθμίσει το ελληνικό βιβλίο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Στο μεσοδιάστημα, η ΕΝΕΛΒΙ αναγνωρίζει και στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια που καταβάλλει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στα θέματα του βιβλίου (λειτουργία της Βιβλιονέτ, επαναλειτουργία του προγράμματος ΦΡΑΣΙΣ, οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησή μας στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου).

Θα προσθέταμε στα μέτρα που εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού, ως εξίσου αναγκαίο και πρωτεύον, την ίδρυση, την ουσιαστική λειτουργία και τον διαρκή εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών σε όλη την επικράτεια. Οι δημόσιες, δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής βιβλίου και η πολιτεία θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στους έλληνες πολίτες με την αναβάθμιση, την ίδρυση νέων και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας τους.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου αισιοδοξεί πως καίρια και χρονίζοντα θέματα του βιβλίου βαδίζουν προς επίλυση και επισημαίνει δύο όρους που εγγυώνται την αποτελεσματική

προώθησή τους:

  1. τη συνεχή διαβούλευση του υπουργείου με τους φορείς του κλάδου, κάτι που δυστυχώς αποφεύγεται προς το παρόν
  2. την ύπαρξη αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση των προτάσεων που κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού, που επίσης ποτέ ως τώρα δεν ετέθη και γι' αυτό δυσχεραίνεται και το έργο των βουλευτών που επιθυμούν να ελέγξουν την πορεία εφαρμογής της αντίστοιχης πολιτικής.

Η συνεργασία και η δέσμευση για υλοποίηση των προτάσεων μέσα σε ορισμένα και αυστηρά τηρούμενα χρονικά πλαίσια, αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την επιτυχία μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής πολιτικής για το ελληνικό βιβλίο, με θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα