Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Όσα αγαπήσεις θα 'ναι ξένα», της Γεωργίας Κακαλοπούλου, στην Κατερίνη
Διαφ.

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Όσα αγαπήσεις θα 'ναι ξένα».
Η συγγραφέας Γεωργία Κακαλοπούλου.
Οι εκδόσεις Λιβάνη.

Γεωργία Κακαλοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη

Οι αναγνώστες και φίλοι της συντοπίτισσας, πολυτάλαντης συγγραφέως Γεωργίας Κακαλοπούλου έσπευσαν παρά τη ζέστη στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ για να ακούσουν τις τρεις κυρίες που ήταν στο πάνελ. Την συγγραφέα Ελένη Πιπερίδου που μίλησε για το βιβλίο, την αναγνώστρια Σόνια Γκάσα που απήγγειλε πολύ όμορφα τα αποσπάσματα και την συγγραφέα που μίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις των αναγνωστών.

Γεωργία Κακαλοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη

Αφού η Δέσποινα Νέστωρα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην τελευταία βιβλιοπαρουσίαση της σεζόν ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη, έδωσε τον λόγο στην Ελένη Πιπερίδου, η οποία είπε μεταξύ άλλων:

«Το «Όσα αγαπήσεις θα ναι ξένα» είναι αυτό το βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουμε φέτος το καλοκαίρι. Ο έρωτας, το πάθος, η αντιπαλότητα, η καλοσύνη, τα παιχνίδια εξουσίας, όλα τα βρίσκει κανείς πλεγμένα χαρισματικά μέσα στις σελίδες του. Με στοχευμένο νόημα, σε σημεία του βιβλίου που τρυφερά αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων που έχουν αγαπήσει, που έχουν δώσει την αγάπη χωρίς ποτέ να ζητούν αντάλλαγμα. Και αυτό είναι το πανέμορφο μήνυμα θαρρώ διαποτισμένο μέσα στο βιβλίο. Όταν το κλείσεις στο τέλος και το ξαναμυρίσεις, θα νιώσεις πώς από τους εξωτικούς τόπους που ταξίδεψες δεν απέμεινε μόνο αυτό το άρωμα της Άπω Ανατολής. Πιότερο θα νιώσεις πώς τελικά έζησες μια ιστορία που είναι ύμνος στον έρωτα, στην ανιδιοτέλεια, στην καλοσύνη. Κυρίως είναι μια δοξασία στην αγάπη που είναι πανανθρώπινη, που είναι το αόρατο νήμα που μας ενώνει μυστικά, σοφά και ήσυχα, με ανθρώπους που μπορεί να μην έχουμε γνωρίσει ποτέ. Είναι το αρχέγονο υλικό που είμαστε φτιαγμένοι και εξουδετερώνει αποστάσεις, έθνη, θρησκείες, διαφορές».

Γεωργία Κακαλοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη

Μίλησε ακόμη για την δομή του έργου, για τη πλούσια, δουλεμένη γλώσσα που το καθιστά ζωντανό, δροσερό, άμεσο και γοητευτικό, για τον κυρίαρχο λυρισμό σε όλη τη ροή του έργου, αλλά και για τις παραστατικές και εκφραστικές περιγραφές.

Γεωργία Κακαλοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη

Η συγγραφέας πήρε τον λόγο κι αφού ευχαρίστησε τους αναγνώστες, φίλους και ομότεχνους, μίλησε για τους μύθους που έπλεξε στο μυθιστόρημα, δηλαδή για τη λευκή ελαφίνα, το δράκο και τον πάνθηρα, για την έρευνα που έκανε ώστε να είναι τεκμηριωμένο, για τους ήρωες, τις ηρωίδες αλλά και για τις αξίες της νοτιοκορεάτικης κοινωνίας σε σχέση με την οικογένεια και τον σεβασμό και απάντησε σε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Γεωργία Κακαλοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη

Στο τέλος φωτογραφήθηκε και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα