Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Αντιγόνη Καμπέρου, «Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες»
Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες».
Η συγγραφέας Αντιγόνη Καμπέρου.
Οι Εκδόσεις Ψυχογιός.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός πραγματοποίησαν στην αίθουσα «Ρήγας Φεραίος» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, συνάντηση με τη συγγραφέα Αντιγόνη Καμπέρου, με αφορμή την έκδοση του νέους της βιβλίου, «Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες».

Αντιγόνη Καμπέρου, «Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες», Εκδόσεις Ψυχογιός

Για το βιβλίο μίλησαν:

  • Παντελής Βατάκης, Σμήναρχος, Διοικητής Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας, συγγραφέας και ερευνητής
  • Στέφανος Μίλεσης, Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, συγγραφέας και ερευνητής.

Αντιγόνη Καμπέρου, «Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες», Εκδόσεις Ψυχογιός

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και ιδιαίτερα στην είσοδο όπου δεσπόζει ο «Δαίδαλος», ένα αντίγραφο του θρυλικού διπλάνου με το οποίο πετούσε ο Δημήτριος Καμπέρος. Ο Σμήναρχος κος Βατάκης έδωσε επιπλέον πληροφορίες για το σκάφος και τον τρόπο που χρησμοποιήθηκε στον πόλεμο.

Αντιγόνη Καμπέρου, «Ο Τρελοκαμπέρος στους αιθέρες», Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Δημήτριος Καμπέρος, ο επονομαζόμενος "Τρελοκαμπέρος", ο πρώτος Έλληνας στρατιωτικός αεροπόρος, πετάει στο Φάληρο με το πρώτο διπλάνο, το "Δαίδαλος", το 1912 και κατακτά τους αιθέρες. Πλήθος κόσμου συρρέει με κάθε ευκαιρία για να θαυμάσει τις εκπληκτικές επιδείξεις του δίπλα από τον Ζωολογικό Κήπο του Φαλήρου. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο μικρός Αλέξανδρος, που, εντυπωσιασμένος από τις τολμηρές πτήσεις του δεινού αεροπόρου, ονειρεύεται να γίνει κι αυτός αεροπόρος...

Η Αντιγόνη Καμπέρου γεννήθηκε στην Αθήνα, κόρη του Ευάγγελου Καμπέρου δικηγόρου, γνωστού Πειραιώτη λογοτέχνη. Σπούδασε αγγλική, γερμανική και ιταλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και του Αμβούργου και κατόπιν συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Γενεύης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές με διατριβή τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Το διδακτορικό της εστιάστηκε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Δίδαξε αγγλικά, γερμανικά και ελληνικά στη Γενεύη παράλληλα με τις σπουδές της.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από δωδεκάχρονη παραμονή στο εξωτερικό, δίδαξε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αγγλική ορολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Εμφανίζεται ως συγγραφέας με το πρώτο της ιστορικό αφήγημα "Τρελοκαμπέρος" το 2014 και κατόπιν με τη σειρά διηγημάτων "Του Νου κλωθογυρίσματα" το 2016.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα