Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Οι ήρωες της αυλής», του Κώστα Αρώνη, στην 18η ΔΕΒΘ

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Σάββατο 27/11ου - 3:00' μμ
ΔΕΒΘ - Περίπτερο 13 - Αίθουσα «Φιλολογικό καφενείο»

Το βιβλίο «Οι ήρωες της αυλής».
Ο συγγραφέας Κώστας Αρώνης.
Οι Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρευρίσκεται στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο του Κώστα Αρώνη, «Οι ήρωες της αυλής».

Κώστας Αρώνης, Οι ήρωες της αυλής, εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

Για το βιβλίο μιλούν:

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου κάνει η συγγραφέας και φιλόλογος, Αλεξάνδρα Μυλωνά.

Το σπίτι όπου γεννήθηκα κι εκεί όπου μένω βρίσκεται στην Εγνατία, στην πλατεία των Μακεδονομάχων, από την πάνω πλευρά της πλατείας. Εκεί έχει ένα μεγάλο πάρκο που είναι καινούργιο εκτός από το σιντριβάνι που υπάρχει στο κάτω μέρος του πάρκου και που είναι διατηρημένο από παλιά. Παλιότερα, η μισή έκταση του πάρκου ήταν αλάνα και είχε πάντα παρκαρισμένα κάτι μεγάλα λεωφορεία και ήταν πολύ άσχημα. Τώρα με τη νέα του μορφή αυτά έφυγαν και είναι όλα μια χαρά. […] […]

Στην κάτω γωνία από την ανατολική πλευρά της πλατείας, βρίσκεται το σχολείο μου, είναι το 37ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Δίπλα ακριβώς στο σχολείο βρίσκεται «Η γωνιά του βιβλίου», της κυρά Χρυσούλας της Κάτου. Από εκεί παίρνουμε ό,τι μας χρειάζεται για τις ανάγκες του σχολείου, όπως τετράδια, μολύβια, χειροτεχνίες και τέτοια. Εγώ ανακαλύπτω συνέχεια ότι κάποιο μικρό πράγμα θα μου λείπει –μια σβηστήρα ας πούμε ή μια ξύστρα– και πηγαίνω, γιατί κάθε φορά που μπαίνω μέσα για να αγοράσω κάτι, ενθουσιάζομαι.

Μου φαίνεται πως το βιβλιοπωλείο είναι μεγαλύτερο από το σχολείο μας. Είναι πολύ όμορφο να κοιτάς τριγύρω, τα βιβλία στα ράφια, τα παιχνίδια στις κρεμάστρες, μυρίζει όμορφα και η κυρά Χρυσούλα μ’ αγαπάει. Έχει κι έναν γιο, μεγάλο και ψηλό που τον λένε Γιώργο. Αυτός θέλει να γίνει συγγραφέας κι έρχεται συνέχεια στην τάξη και μας λέει εξυπνάδες και αστεία. Με κάποια από αυτά γελάμε πολύ.

Ο Κώστας Αρώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αρχιτέκτων, ζωγράφος και εικονογράφος. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ για ένα διάστημα συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσο­φική Σχολή του ΑΠΘ. Πραγματοποίη­σε πολλές ατομικές και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγρα­φικής και κόμικς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιω­τικές, δημοτικές και δημόσιες συλλο­γές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με μεγάλους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και ως σκηνογράφος συνεργά­στηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με ιδιωτικούς θι­άσους της Θεσσαλονίκης.

Έχει εκδώ­σει τρία βιβλία. Μία συλλογή διηγη­μάτων και μία νουβέλα από τις εκδό­σεις Ιανός και ένα μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Γράφημα, ενώ περισσό­τερες από σαράντα ιστορίες κόμικς με σενάριο και εικόνες δικές του έχουν δημοσιευθεί από εκδοτικούς οίκους.

Το διάβασες; «Γράψε την κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα