Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Αξιοκρατία και Δημοκρατία», όμιλος Ιδεών «Τhe Catalyst»

Τα Public και ο Όμιλος Ιδεών «Τhe Catalyst» διοργάνωσαν την πρώτη συζήτηση με θέμα,

«Αξιοκρατία και Δημοκρατία»

Τις εισηγήσεις τους ανέπτυξαν, η Πρόεδρος της Επιτροπής Απονομής Νόμπελ Ειρήνης Berit Reiss – Andersen, ο τέως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο τέως Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο διεθνής εμπειρογνώμων πολιτιστικών δραστηριοτήτων Φίλιππος Δρακονταειδής.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ΚΑΙ ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Public, με την υποστήριξη του Bookia και της Streamia.

Τη συζήτηση μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων συντόνισε ο νομικός Παναγιώτης Περάκης. Τις εργασίες εκ μέρους του «The Catalyst» προλόγισε η Αθηνά Δρέττα, μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ και στέλεχος του Ποταμιού.

Η συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο των συζητήσεων «Προοδευτικές Πολιτικές για το Αύριο», οι οποίες πρόκειται να ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα.

Λίγα λόγια για το «The Catalyst»

Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» (μτφρ. ο καταλύτης) υποστηρίζουν ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.

Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα