Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Διάβασες ένα βιβλίο; Γράψε την κριτική σου στο Bookia!

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Κριτική βιβλίου σε απλά βήματα

  1. Αναζήτησε το βιβλίο. Στη γραμμή αναζήτησης γράψε κάτι που να το αφορά, τον τίτλο του, το συγγραφέα... Πάτα το κουμπί "Αναζήτηση" και θα το δεις στα αποτελέσματα.

  2. Εμφάνισε τη σελίδα του. Πάτα πάνω στον τίτλο ή στο εξώφυλλό του για να εμφανιστεί η σελίδα του βιβλίου στο Bookia όπου μπορείς να το βαθμολογήσεις.
     
  3. Αστέρια. Επίλεξε 1-5 αστέρια και πάτα "Αποθήκευση".

Αυτό είναι! Ό,τι ακολουθεί είναι αναλυτικότερη περιγραφή και για τη συμπλήρωση προαιρετικών στοιχείων, εάν θέλεις δηλαδή να εμπλουτίσεις την κριτική σου με περισσότερες πληροφορίες.

 


 

Αναλυτικά

Στο Bookia μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα βιβλίο με διαφορετικούς τρόπους:

  • Αστέρια*: Επιλέγεις 1 έως 5 αστέρια ως βαθμολογία.
  • Μία φράση: Γράφεις τη γνώμη σου σε μία φράση.
  • Υπέρ/Κατά: Επιλέγεις προκαθορισμένους χαρακτηρισμούς, υπέρ ή κατά του βιβλίου.
  • Κείμενο: Γράφεις αναλυτική κριτική σε μορφή κειμένου, χωρίς περιορισμό μεγέθους, εκφράζοντας την άποψή σου για το βιβλίο.
* Υποχρεωτικό. Κατ' ελάχιστον πρέπει να επιλέξεις τα αστέρια της βαθμολόγησης, τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά, πολύ χρήσιμα εάν τα συμπληρώσεις αλλά προαιρετικά.

Σύνδεση

Οι βαθμολογίες-κριτικές στο Bookia είναι επώνυμες και για αυτό πρέπει πρώτα να συνδεθείς. Η σύνδεση γίνεται μέσω Facebook. Γιατί; Διότι το Facebook πιστοποιεί όλο και αυστηρότερα τους λογαριασμούς των μελών του και ο αναγνώστης μπορεί να προβάλει το προφίλ του ανθρώπου του οποίου την κριτική διαβάζει.

Η σύνδεση στο Bookia μπορεί να γίνει από πολλά σημεία, εκεί απ' όπου καλείσαι να βαθμολογήσεις ένα βιβλίο. Πάτα τη σχετική επιλογή, π.χ. 'Login", "Σύνδεση στη βιβλιοθήκη μου", "Σύνδεση τώρα".

Σε κάθε περίπτωση θα εμφανιστεί η επιβεβαίωση σύνδεσης μέσω Facebook.

Κάνε κλικ στο κουμπί "Connect with Facebook" και ακολούθησε τη διαδικασία που προτείνει το ίδιο το Facebook.

Κριτική

Επίλεξε αρχικά τα αστέρια με τα οποία θέλεις να βαθμολογήσεις το βιβλίο.

Μόλις το κάνεις, θα εμφανιστεί η μικροφόρμα κριτικής με τα υπόλοιπα στοιχεία, ίδια σε κάθε περίπτωση.

Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου. Ενεργοποίησε αυτή την επιλογή εάν βλέπεις το βιβλίο θετικά και πραγματικά θα το πρότεινες σε κάποιον φίλο ή φίλη σου. Αυτή η πληροφορία έχει ιδιαίτερη σημασία και εμφανίζεται χωριστά στην κάθε κριτική αλλά και συγκεντρωτικά, π.χ. "87 κριτικές. 79 θα το πρότειναν σε φίλο τους".

Η κριτική μου σε μία φράση. Γράψε αν θέλεις σε μία γραμμή πως σου φάνηκε το βιβλίο, το βασικό του θετικό ή αρνητικό χαρακτηριστικό.

Υπέρ / Κατά. Επίλεξε από τους έτοιμους χαρακτηρισμούς που πιστεύεις ότι ταιριάζουν κατά τη γνώμη σου στο βιβλίο. Ήταν ενδιαφέρον; Βαρετό; Σε καθήλωσε ή ήταν προβλέψιμο;

Η κριτική μου αναλυτικότερα. Γράψε ένα ελεύθερο κείμενο καταθέτοντας αναλυτικότερα τη γνώμη σου για το βιβλίο. Πόσο αναλυτικά; Όσο και όπως κρίνεις ώστε να καταλάβει ο υποψήφιος αναγνώστης και να βοηθηθεί στην απόφασή του εάν θα το διαβάσει η όχι.

Όταν είσαι έτοιμος, πάτα το κουμπί "Αποθήκευση" για να αποθηκευτεί η κριτική σου στο Bookia και αμέσως να είναι προσβάσιμη από τους υποψήφιους αναγνώστες.

 

Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου να συμμετέχεις και με τις βαθμολογίες σου να στηρίξεις την υπόθεση "βιβλίο".

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα