Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Κατανοώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», του Παναγιώτη Τζαβάρα, στο «Έβδομος Multi Event City Loft»

Γράφει: Πόπη Ξοφάκη

Τετάρτη 29/6ου - 7:00' μμ
Παρουσίαση βιβλίου στον πολυχώρο «Έβδομος Multi Event City Loft»

Το βιβλίο «Κατανοώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο συγγραφέας Παναγιώτης Τζαβάρας.
Οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο του Παναγιώτη Τζαβάρα,

«Κατανοώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Για το βιβλίο μιλούν:

  • Θοδωρής Ρουσόπουλος, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • Κατερίνα Γκαγκάκη, Επικοινωνιολόγος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων
  • Κώστας Θεολόγου, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ράνια Τραγόμαλλου.

«Γράψε την #κριτική σου στο Bookia!»
Σχολίασε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις! (μάθε πως). Βοήθησε να αναδειχθούν τα βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν.

Παναγιώτης Τζαβάρας, Κατανοώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Η ραγδαία πρόοδος που έχει συντελεστεί από τον 20ό αιώνα μέχρι σήμερα στον τομέα της επιστήμης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών επέδρασε καταλυτικά σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η διάδοση του Διαδικτύου και η καθιέρωσή του ως το πιο δημοφιλές μέσο επικοινωνίας έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις «δυτικές κοινωνίες» και τις έχει αναμορφώσει ριζικά.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες εφαρμογές και δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το Διαδίκτυο, πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν ένα πολυπολιτισμικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται, γεγονός που αποδεικνύεται από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά χρήσης τους σε παγκόσμια κλίμακα. Αξιοποιούνται στην επικοινωνία, την εκπαίδευση, την επαγγελματική δράση και, ευρύτερα, στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, επιδρώντας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη ζωή τους και ιδιαίτερα στη ζωή των νέων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θεωρούνται η μεγαλύτερη κοινωνική αλλαγή από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στόχος αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση της χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) μέσα από ένα ευρύ δίκτυο ατομικών, διαπροσωπικών και κοινωνικών παραγόντων οι οποίοι φαίνεται να συνδέουν τη χρήση των ΜΚΔ με τα ψηφιακά σύνορα μιας πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε παράγοντες που σχετίζονται με στοιχεία της ταυτότητας των χρηστών, όπως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και τα κίνητρα που τους οδηγούν στη χρήση των ΜΚΔ. Επιπλέον, επιχειρήθηκε η ανάλυση δεδομένων για τη χρήση των ΜΚΔ σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο (στο ελληνικό κράτος) με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Γεννήθηκα στο Πλατύ Καλαμάτας το 1975. Αποφοίτησα από το Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Τηλε-Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Δούναβη (Danube University of Krems) στην Αυστρία. Ακολούθησε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το 2018 αναγορεύθηκα διδάκτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχω συνεργαστεί ως διδάσκων με το ΤΕΙ Καλαμάτας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, είμαι συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Καλλιντέρη κι έχουμε μια κόρη, την Ελεάννα.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα