Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Ανθρωποφύλακες», του Περικλή Κοροβέση, σε σκηνοθεσία Χάρη Γιουλάτου
Διαφ.

Γράφει: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε άλμπουμ τού Facebook.
Το βιβλίο «Ανθρωποφύλακες».
Ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης.
Ο σκηνοθέτης Χάρης Γιουλάτος.

Ανθρωποφύλακες, Περικλής Κοροβέσης, εκδόσεις Σσυναδέλφων

Από την πρώτη έκδοση το 1969 το βιβλίο επανακυκλοφόρησε σε δεκάδες εκδόσεις και μεταφράσεις. Στα γαλλικά (Seuil, 1969), αγγλικά (Alison & Busby, 1970), σουηδικά (Rabén & Sjӧgren, 1970), φινλανδικά (Weilin+Gӧӧs, 1970), νορβηγικά (1973, με επίμετρο του Jim Beckett), τουρκικά (Yӧntem, 1972 & Alan Yayincak, 1989, με πρόλογο του Ζαν-Πωλ Σαρτρ) καθώς και στα γερμανικά (εκδόσεις 2001).

Διάβασα το κείμενο από την 6η έκδοσή του στα ελληνικά, από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ - 2014. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει και προλόγους προηγούμενων εκδόσεων, πράγμα που αποτελεί ενδιαφέρον για τον αναγνώστη που διαπιστώνει δυστυχώς, το πόσο επίκαιρο είναι το βιβλίο αυτό. Ο πρόλογος του δημοσιογράφου Δημήτρη Ραυτόπουλου, αναφέρεται στα τυρρανικά καθεστώτα ανά το κόσμο: “Ο 20ος αιώνας ξεπέρασε σε μαζικότητα τον ευρωπαϊκό και τον προκολομβιανό μεσαίωνα ή την ασιατική επινοητικότητα του σαδισμού”. Ενδιαφέρουσα είναι και η ανάλυση των χαρακτήρων των ανθρωποφυλάκων, ανθρώπων μιας άλλης κουλτούρας.

Οι ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ είναι ένα κείμενο που καταγράφει πραγματικά γεγονότα. Οι πολιτικοί κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών υφίσταντο βασανιστήρια και δοκιμασίες. Ο συγγραφέας κατέθεσε τη μαρτυρία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη Διεθνή Αμνηστία για να διαμαρτυρηθεί για τη δικτατορία Παπαδόπουλου. Η συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου αναφέρει στο βιβλίο της "Επάγγελμα Πόρνη"(Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 1998): “Ο Παπαδόπουλος ήταν μια δοκιμή και στον ευρωπαϊκό χώρο, κατά το σύστημα των χιλιάδων πειραμάτων που πραγματοποιούνται σ’ όλες τις περιοχές του πλανήτη. Η συνταγή είναι πια κοινή: “Όταν ένας λαός σηκώσει κεφάλι κατά του κυβερνήτη του, εκπρόσωπου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, βρείτε έναν αλήτη και αναθέστε του να περάσει χειροπέδες σ’ αυτό το λαό. Κι αφήστε τον να εξουθενωθεί.”

Ανθρωποφύλακες, Περικλής Κοροβέσης, εκδόσεις Σσυναδέλφων

Το βιβλίο ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ όμως, δεν είναι μόνο μια καταγραφή γεγονότων. Είναι και η σκιαγράφηση των χαρακτήρων των βασανιστών. Άνθρωποι ημιμαθείς, χαμηλής αυτοεκτίμησης, γεμάτοι φόβους καταλήγουν με λίγη εξουσία να νιώθουν σωτήρες του Έθνους. Άνθρωποι που γνωρίζουν ότι είναι υποχείρια, αλλά για λίγες στιγμές που θα τους κάνουν να νιώσουν ότι έχουν αυτοί τον έλεγχο στις ζωές συνανθρώπων τους, μετατρέπονται με μανία σε κτήνη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής γλωσσολογίας και φιλοσοφίας Νόαμ Τσόμσκι : “'Οσο περισσότερο απελευθερώνεται μια κοινωνία, τόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει χρήση βίας και τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται να ξοδευτεί για να ελέγχονται οι απόψεις και η συμπεριφορά”.

Το κείμενο διακατέχεται από την συνεχή προσπάθεια του διηγούμενου να θυμηθεί, να μην αφεθεί, και δεν καταφέρει να είναι παρών στα τεκτενόμενα. Να παραμείνει ζωντανός, και η μνήμη του να γίνει η μνήμη του λαού. Είναι γεμάτο με μια ανατριχιαστική αγάπη για τη ζωή.

Είναι ένα βιβλίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόση αξία δίνουμε καθημερινά στη ζωή μας.

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε στις 20 Ιούλη 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι. Απο μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επι Χούντας.

Εκτός από πεζά, έχει γράψει θέατρο, παιδικά και, τελευταία, ποίηση. Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα, διατηρεί μόνιμες στήλες στην "Ελευθεροτυπία" και στην "Εποχή' και στο περιοδικό "Γαλέρα". Μεταξύ 2007-2009 διετέλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' περιφέρεια Αθηνών.

Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου γίνεται για πρώτη φορά, από τον νεαρό σκηνοθέτη Χάρη Γιουλάτο. Σε μια αρμονική συνεργασία με τον ηθοποιό, ο σκηνοθέτης δεν έκανε επεμβάσεις στο κείμενο, αλλά έδωσε βαρύτητα στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας “συνομιλίας” του συγγραφέα με το θεατρικό κοινό.

Ο ηθοποιός Πάνος Τζίνος δεν αφηγείται απλά το βιβλίο, το ζωντανεύει μέσα από μια ερμηνεία χωρίς υπερβολές. Η απόδοση των χαρακτήρων των βασανιστών είναι εξαιρετική και ο ηθοποιός κατορθώνει να μας μεταδώσει την ειρωνεία και τον αυτοσαρκασμό του συγγραφέα.

Η μουσική του Νίκου Βογιατζάκη είναι απέρριτη! Δεν είναι ένα απλό χαλί πίσω από το κείμενο, αλλά λειτουργεί καταλυτικά όταν επεμβαίνει. Τα σκηνικά της Μέης Καραμανίδη λιτά και μαζί με τον φωτισμό της Έλενας Παπασταύρου δίνουν την κατάλληλη ένταση στο χώρο.

Νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα διαχρονικό κείμενο γιατί θέλουν να αφυπνίσουν τον κόσμο. Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 9.00 μ.μ., ξεκινάει και πάλι η παράσταση ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ βασισμένη στο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση, στο Θέατρο Βαφείο.

Ανθρωποφύλακες, Περικλής Κοροβέσης, εκδόσεις Σσυναδέλφων

Σκηνοθετικό σημείωμα

Η παράσταση “ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ” του Περικλή Κοροβέση ανεβαίνει ως μονόλογος, καθώς θελήσαμε να διατηρηθεί το στοιχείο της πολιτικής μαρτυρίας ως προς τη μονοπρόσωπη αφήγηση, θεωρούμε δε πως η μαρτυρία στο θέατρο εκφράζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, μέσα από το είδος αυτό, το οποίο ουσιαστικά εντάσσεται στο αφηγηματικό θέατρο.  Από την άλλη πλευρά, επιδιώξαμε να αποφύγουμε μια διασκευή με πολλά πρόσωπα, καθώς στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε τον συγγραφικό λόγο, εκφράζοντας θεατρικά τα σημεία εκείνα του έργου που αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, την πεμπτουσία του.

Δεν θελήσαμε να επέμβουμε, ούτε να διασκευάσουμε τον λόγο του συγγραφέα, στα κομμάτια εκείνα του κειμένου που επιλέξαμε, διότι πιστεύουμε ότι ο λόγος του συγγραφέα στο έργο ταυτίζεται με την ίδια την αντίστασή του στην απάνθρωπη βία.  Με άλλα λόγια, ο πολιτισμός μέσα από τη συγκρότηση του συγγραφικού λόγου δρα ενάντια στο σκοταδισμό της βίας.

Επιπλέον, η γραφή του συγγραφέα έχει μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και στο τραγικό στοιχείο. Απογειώνεται στον ίδιο βαθμό και στα δύο αυτά στοιχεία κι έχει το χαρακτηριστικό της ψυχραιμίας στη περιγραφή. Αυτά τα στοιχεία θεωρούμε ότι αναδεικνύονται περισσότερο μέσα από το μονόλογο.

Τέλος, θεωρούμε, ότι ο μονόλογος ως είδος, σε έργα που προϋποθέτουν μια ρεαλιστική προσέγγιση, δίνει μια μεγάλη ελευθερία στον ηθοποιό ως προς την αναπαράσταση της εποχής αλλά και ως προς τις προεκτάσεις του έργου στο σήμερα, και συγχρόνως μια ισορροπία ανάμεσα στη θεατρική ερμηνεία, την αναπαράσταση και την αφήγηση.

Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» του Περικλή Κοροβέση είναι η πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών.  

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε μορφή μονολόγου, ως μια αναφορά στη μνήμη που συνδέει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα. 

Πρεμιέρα 14 Οκτώβρη στις 9:00μ.μ. στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115,Βοτανικός, τηλ: 210-3425.637

Ταυτότητα της παράστασης “ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ” του Περικλή Κοροβέση

 • Ένας μονόλογος με πολλά πρόσωπα
 • Σκηνοθεσία: Χάρης Γιουλάτος
 • Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Κώνστα
 • Σκηνικά - Κοστούμια: Μέη Καραμανίδη
 • Φωτισμοί: Έλενα Παπασταύρου
 • Μουσική: Νίκος Βογιατζάκης
 • Σκηνοθεσία trailer: Θάνος Κερμίτσης, Χάρης Γιουλάτος
 • Ήχος: Αντώνης Κουτελιάς
 • Ερμηνεύει ο ηθοποιός Πάνος Τζίνος
 • Trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=VwF-huB_1r0
 • Το event της παράστασης: https://www.facebook.com/events/965786866773342/
 • Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη, ώρα 9:00μμ
 • Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
 • Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο)
 • Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
  Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ: 210-3425.637
 • Η σελίδα του θεάτρου στο fb: https://www.facebook.com/TheatroVafeio?ref=aymt_homepage_panel

Ανθρωποφύλακες, Περικλής Κοροβέσης, εκδόσεις Σσυναδέλφων

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τον σκηνοθέτη της παράστασης Χάρη Γιουλάτο.

Ε: Ποια είναι η σχέση σας με το βιβλίο, αλλά και ποια διαδικασία περνάτε κατά την ανάγνωση ενός βιβλίου;

Γενικά είμαι λάτρης των βιβλίων, όμως δεν έχω πλέον πολύ χρόνο για διάβασμα. Για να κάτσω να διαβάσω ένα βιβλίο πρέπει να είμαι αφοσιωμένος σε αυτό το μέσο τέχνης που διαβάζω εκείνη τη στιγμή, να μην έχω χιλιάδες πράγματα να περνάνε από το  μυαλό μου.

Στους ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ αφοσιώθηκα κατευθείαν. Ήξερα τα βιβλία του Περικλή Κοροβέση, το συγκεκριμένο το διάβασα σε τρεις ώρες.

Ε: Είστε ένας νέος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Πέρσι ανεβάσατε στο θέατρο τα μονόπρακτα του Μάριου Χάκκα “Ενοχή”-”Αναζήτηση”. Έργα που καταφέρονται -όπως και οι “Ανθρωποφύλακες”- ενάντια στον Φασισμό. Τι σας έκανε να θελήσετε να σκηνοθετήσετε φέτος αυτό το συγκεκριμένο κείμενο του Περικλή Κοροβέση;

Τα μονόπρακτα του Χάκκα καταφέρονται ενάντια στην εξουσία και τον Φασισμό, και παρουσιάζουν το πώς επηρεάζουν τις σχέσεις μας στην καθημερινότητα, δεν αναφέρονται σε κάποια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Σε αντίθεση οι ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ στέκονται μέσα σε ένα πιο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και μας μιλάνε για την ιστορία του Περικλή Κοροβέση  από τη στιγμή που τον συνέλαβαν στη Χούντα και μετά. Είναι μια ιστορία ατομικής επιβίωσης που εξελίσσεται σε έναν συνολικό αγώνα.  Ήταν το όραμα του Πάνου Τζίνου να ανέβει στο θέατρο, το οποίο μετατράπηκε σε όραμα κοινό. Ο ηθοποιός διάλεξε τον σκηνοθέτη και όχι το αντίθετο.

Ε: Με τον Πάνο Τζίνο είχατε συνεργαστεί σε τρεις ταινίες μικρού μήκους που έχεις σκηνοθετήσει: 2013 Butterfly, 2012 Adolescent lost, 2011 I love you. Επίσης συνεργαστήκατε στη θεατρική παράσταση με τα μονόπρακτα του Μάριου Χάκκα “”Ενοχή”-”Αναζήτηση” και τώρα στους “Ανθρωποφύλακες” του Περικλή Κοροβέση. Ποιες οι διαφορές που διακρίνατε και οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε σε αυτά τα δύο διαφορετικά είδη σκηνοθεσίας;

Γενικά το θέατρο και ο κινηματογράφος είναι δύο διαφορετικά είδη. Σαν κινηματογραφιστής έχω να πω ότι το σινεμά σου δίνει κάθε λεπτό και κάτι διαφορετικό. Σε όλη την ομάδα που συνεργάζεται δίνει κάτι διαφορετικό. Στο θέατρο μετά από ένα σημείο είναι καθαρά θέμα του ηθοποιού πώς θα το διαχειριστεί και που θα το φτάσει το έργο.

Το να υπηρετώ την δραματουργία και γενικά το σινεμά και το θέατρο είναι κάτι που ήθελα να κάνω από μικρός, έτσι σε ένα βαθύτερο πλαίσιο προβλήματα δεν έχω συναντήσει.

Και πέρσυ και φέτος μου πρότειναν να σκηνοθετήσω στο θέατρο, δεν ξεκίνησα εγώ τη διαδικασία.  Με αυτή τη δίχρονη ενασχόληση στο θέατρο έχω κάποιες ιδέες που κάποια στιγμή στο σκοτεινό-άγνωστο μελλον μπορεί να πραγματοποιηθούν. Ιδέες πάνω σε δικό μου κείμενο.

Ε: Ο κύριος Κοροβέσης ενημερώνει στον πρόλογο της έκδοσης του 1994: “Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας (1993), τα βασανιστήρια είναι θεσμοθετημένα σαν τρόπος ανάκρισης σε περισσότερες από 60 χώρες και βασανισμοί γίνονται σε 151 χώρες. Ο πλανήτης μας αριθμεί 180 χώρες.” Είκοσι χρόνια μετά δε νομίζω ότι άλλαξε κάτι θετικά, αλλά μάλλον αρνητικά. Ποια στάση πιστεύετε ότι οφείλει να κρατήσει η Νέα Γενιά για να κληροδοτήσει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας;

Μια σημαντική στάση αν όχι η μόνη που μπορεί να κρατήσει η νέα γενιά, είναι αυτή της ανάγνωσης και της κατανόησης της ιστορίας. Μελετώντας λοιπόν ιστορία, βλέπουμε ότι και πριν τον πόλεμο (2ο παγκόσμιο) η Ελλάδα είχε ξεκινήσει να οδεύει σε ένα φασιστικό πρόσωπο... ένα πρόσωπο που έμεινε ζωντανό και με άλλους τρόπους σήμερα και εξακολουθεί να σέρνεται κάτω από τα πόδια μας. Δοσίλογοι βλέπουμε πως πήραν την εξουσία δίνοντάς μας ένα αμφίβολο μέλλον. Η νέα γενιά είναι υποχρεωμένη να χτίσει ένα δυνατό χαρακτήρα με αξίες πραγματικές. Να μάθει την ύπαρξή της και να γνωρίσει το χαρακτήρα της, σε συνδυασμό με τη μελέτη της πραγματικής ιστορίας θα καταλάβει πολλά για το αύριο των παιδιών της.

Ανθρωποφύλακες, Περικλής Κοροβέσης, εκδόσεις Σσυναδέλφων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Χάρης Γιουλάτος γεννήθηκε το 1987  στην Αθήνα.

Είναι Πτυχιούχος ‘Certificate’ του τμήματος ‘Film & Television Studies’ στο New York College, καθώς και Πτυχιούχος ‘Bachelor Of Arts’ του τμήματος ‘Film Studies’ στο University Of Greenwich, ενώ έχει σκηνοθετήσει ήδη έντεκα ταινίες μικρού μήκους ενώ κάποιες από αυτές έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Έχει εργαστεί στον χώρο του κινηματογράφου ώς φωτογράφος - εικονολήπτης, μοντέρ, και βοηθός σκηνοθέτη, σε μικρού μήκους, video clip αλλά και ταινίες μεγάλου μήκους και στο χώρο της τηλεόρασης ώς βοηθός παραγωγής.

Την περίοδο 2006 – 2007 ήταν υπεύθυνος για το υλικό του τμήματος ‘Film & Television Studies’, ενώ την περίοδο 2009 – 2010 ήταν υπεύθυνος πρακτικής εκπαίδευσης στο μάθημα του μοντάζ στο New York College.

Το καλοκαίρι του 2010 δούλεψε σαν β.παραγωγής στο ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ με θέμα το 1821 και έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την περίοδο 2010 – 2011 ώς σκηνοθέτης διευθ. φωτογραφίας και μοντέρ σε δύο εκθεσιακά βίντεο.

Έχει επίσημες συμμετοχές σε φεστιβάλ ώς σκηνοθέτης με τις ταινίες ‘Delirium Tremens’ (Digi – Drama, 2007), ‘First Mission’ (Short Film Fantasy – Athens, 2008), ‘Εδώ τερματίζει’ (Chainfree Film Festival – Athens, 2010), ‘Keep Dreaming’ (Your Keep Walking Film Festival – Athens, 2011) και σαν διευθυντής φωτογραφίας στις ταινίες της Ελιάνας Αμπραβανέλ, ‘The Switch’ (Cornwall Film Festival, 2011) και ‘Roughcut’ (Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης – Ντοκυμαντέρ, 2013).

Τον Μάρτιο του 2011 η μικρού μήκους ταινία ‘Keep Dreaming’ απέσπασε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ ‘Your Keep Walking Film’ στην Αθήνα, χαριζοντάς του την υποτροφία για το τμήμα ‘Bachelor Of Arts’.

ΙMDB LINK: http://www.imdb.com/name/nm4000367/ 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

 • 2013 - 14 - Τhe Dragonphoenix Chronicles: Indomitable (Μεγάλου μήκους, σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης) (Βοηθός σκηνοθέτη, Μοντέρ)
 • 2013 - frame (μικρού μήκους, in post production,σκηνοθεσία: Αντώνης Αποστόλου,Θάνος Κερμίτσης,Χάρης Γιουλάτος) (Σκηνοθέτης,Διευθυντής Φωτογραφίας,)
 • 2013 - Το κορίτσι που έγινε...(μικρού μήκους, in post production) (Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Παραγωγός – Διευθ.Παραγωγής)
 • 2013 - Butterfly (μικρού μήκους) (Σκηνοθέτης,Σεναριογράφος,Συμπαραγωγός – Διευθ.Παραγωγής)
 • 2013 - Roughcut (ντοκυμαντέρ 58’,σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ) (Διευθυντής Φωτογραφίας)
 • 2012 - Adolescence Lost (μικρού μήκους) (Σκηνοθέτης,Σεναριογράφος,Παραγωγός – Διευθ.Παραγωγής)
 • 2012 - Pessoa’s (μικρού μήκους, , σκηνοθεσία: Κατερίνα Κωνσταντοπούλου) (Βοηθός Σκηνοθέτη)
 • 2011 - Keep dreaming (μικρού μήκους) (Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Παραγωγός, Διευθ.Φωτ/φίας, Μοντάζ)
 • 2011 - I LOVE YOU (μικρού μήκους) (Σκηνοθέτης,Σεναριογράφος,Παραγωγός)
 • 2010 - Sin After Sin (μικρού μήκους) (Σκηνοθέτης,Σεναριογράφος,Παραγωγός,Μοντάζ)
 • 2010 - Όλα Δυνατά (μικρού μήκους, σκηνοθεσία: Τάσος Καφές, Ζήσης Κοκκινίδης)  (Βοηθός Σκηνοθέτη)
 • 2010 - Captain Dallas Is Dead (μικρού μήκους σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσατσούλης) (Βοηθός Σκηνοθέτη,Ηθοποιός)
 • 2009 - Little Rock (μικρού μήκους, σκηνοθεσία: Αντώνης Αποστόλου) (Βοηθός Σκηνοθέτη,Διευθυντής Φωτογραφίας)
 • 2009 - Εδώ Τερματίζει (μικρού μήκους) (Σκηνοθέτης,Σεναριογράφος,Παραγωγός,Διευθ.Φωτογραφίας)
 • 2008 - First Mission (μικρού μήκους) (Σκηνοθεσία,Σεναριογράφος,Παραγωγός,Διευθ.Φωτογραφίας,Μοντάζ)
 • 2007 - Delirium Tremens (μικρού μήκους) (Συν - Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Παραγωγός, Διευθ.Φωτ/φίας, Μοντάζ, με Χάρη Γκέγκα)

Εκθεσιακά Βίντεο – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 • 2011 - Το ξεχασμένο παρελθόν της Ευρώπης ( Σκηνοθεσία, Μοντάζ, Διεύθυνση Φωτογραφίας)
 • 2011 - Οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια κατά τη Νεολιθική εποχή (Σκηνοθεσία, Mοντάζ, Διεύθυνση Φωτογραφίας)

 

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα