Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Εκδήλωση τής βιβλιοφιλικής ομάδας "ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ" στο OASIS Cafe στο Ζάππειο
Διαφ.
Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε άλμπουμ τού Facebook.
Η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ.
Η διαχειρίστρια τής ομάδας Γιούλη Γεωργία Τσακάλου.

00:00:05 Μαργαρίτη Αργυρώ
00:03:23 Παπαδημακοπούλου Γιώτα
00:06:15 Νοταρά Ιωάννα
00:10:01 Τέκου Ιφιγένεια
00:12:06 Γαλανού Αννα
00:15:47 Γκουτζικίδου Νατάσσα
00:20:23 Γουβέλη Γιώτα
00:22:32 Βαηνά Ελένη
00:25:45 Φλωράκης Ηλίας
00:28:16 Λέκκα Κατερίνα
00:33:12 Κουμπή Τζένη
00:34:44 Παπαδάκη Αλκυόνη
00:35:09 Τσουκαράκη Έλση
00:37:35 Κρομμύδας Κώστας
00:44:38 Μαντά Λένα
00:48:44 Τραυλού Πασχαλία
00:50:50 Γούλιας Νίκος
00:54:32 Τσακάλου Γιούλη
00:56:27 Ντερπούλης Αλέξανδρος
00:58:00 Ξύδη Κάκια
01:00:29 Στεφάνου Μαρία
01:00:59 Ιωάννου Δήμητρα
01:02:00 Παπαδοπούλου Βάσω
01:02:32 Χίου Μαρία
01:04:15 Γιαντάς Γιώργος
01:07:24 Παπαδοπούλου Λένα
01:10:36 Βασιλείου Λέτα
01:14:02 Τζιτζικάκης Γεώργιος
01:16:23 Γαβριελάτου Μαρία
01:19:52 Σοπίλη Κατερίνα
01:20:30 Πετρουλάκης Σπύρος

H βιβλιοφιλική ομάδα στο Facebook, "ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ" και η διαχειρίστρια Γιούλη Τσακάλου, οργάνωσε στο OASIS Cafe στο Ζάππειο, εκδήλωση συγκέντρωσης και γνωριμίας συγγραφέων και αναγνωστών. Παρουσιάστηκε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που ο χώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να φιλοξενήσει τόσο κόσμο, ακόμα και το 1 μ2 που διεκδικήσαμε για τις ανάγκες τής τηλεοπτικής κάλυψης, παραβιαζόταν συνεχώς, θα το διαπιστώσετε άλλωστε και στο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ. Είναι από τα ωραία προβλήματα που επιβεβαιώνουν την επιτυχία τής εκδήλωσης αλλά και την ανάγκη για τέτοιες συνευρέσεις.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα λοιπόν, δεκάδες συγγραφείς και φίλοι τού βιβλίου γνωρίστηκαν, συνομίλησαν και μίλησαν στο Bookia για τους ίδιους, τα βιβλία τους και την αξία των βιβλιοφιλικών ομάδων. Εμείς, ως Bookia, στηρίξαμε την εκδήλωση προωθώντας την όλη την προηγούμενη εβδομάδα με τα μέσα που διαθέτουμε, το bookia.gr, τα κοινωνικά δίκτυα και τον κύκλο των ανθρώπων που στηρίζουν το Bookia.

Η εκδήλωση ήταν πολύ ευχάριστη και χαλαρή, δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, εξελίχθηκε όπως το έφερναν οι συνθήκες. Η προσέλευση δεν σταμάτησε ποτέ, συγγραφείς και αναγνώστες εναλλάσσονταν συνεχώς, η κα Γιούλη Τσακάλου καλωσόρισε στην αρχή τους καλεσμένους όρθια στο μπαρ τού Cafe, συγκινημένη από την ανταπόκριση και τους χαιρέτισε με τον ίδιο τρόπο και ενδιάμεσα. Μίλησε στο Bookia για την ομάδα της στο Facebook, τι σκοπό έχει, πως λειτουργεί και ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Στη συνέχεια, πολλοί συγγραφείς μάς έκαναν την τιμή να σταθούν για λίγο στο πρόχειρο στούντιο που στήσαμε στο χώρο και μας μίλησαν για τη διοργάνωση, το Bookia αλλά και τους ίδιους και τη δουλειά τους. Σκέφτηκα αρχικά να παραθέσω τον κατάλογο των ονομάτων των συγγραφέων που παραβρέθηκαν αλλά και όσων μας μίλησαν on camera. Όμως, στον κίνδυνο να αδικήσω έστω και έναν, σας αφήνω να τους ανακαλύψετε στο βίντεο και στο φωτογραφικό άλμπουμ στο Facebook.

Νομίζω ότι ήταν η κορύφωση των μέχρι τώρα προσπαθειών και τού σκοπού τού Bookia με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις που εγκαινιάσαμε τελευταία σε συνεργασία με την ομάδα τού WiBox, την οποία και ευχαριστούμε. Να κάνει κοινωνούς και όλους όσοι βρίσκονται μακριά από όμορφες εκδηλώσεις σχετικά με το βιβλίο, να τους δώσει τη δυνατότητα να το ζήσουν από το σπίτι τους μέσω Ίντερνετ. Φαίνεται ότι η ανταπόκριση σε αυτό είναι μεγάλη και αποδεικνύει την ύπαρξη αυτής τής ανάγκης.

Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να δει και να ακούσει τους συγγραφείς που καθημερινά σχεδόν συμμετέχουν σε παρουσιάσεις βιβλίων τους ή σε άλλες εκδηλώσεις για βιβλία; Δεν είναι μόνον το συγκεκριμένο βιβλίο μίας παρουσίασης. Με τέτοιες αφορμές έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των διανοούμενών μας και για γενικά θέματα, και δυστυχώς δεν είναι λίγα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως λαός και για τα οποία τους χρειαζόμαστε. Στο blog τού Bookia μπορείτε να δείτε όλες τις μεταδόσεις που έχουν γίνει έως τώρα αλλά και τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.

Φαίνεται ότι οι εκδότες αλλά ιδιαίτερα οι συγγραφείς τους οποίους ενδιαφέρει αμεσότερα, κάνουν την ίδια διαπίστωση και όλο και περισσότερο ζητούν από το Bookia να καλύψει δημοσιογραφικά ή/και τηλεοπτικά, τις εκδηλώσεις παρουσίασης των βιβλίων τους. Εμείς, ως Bookia, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις αιτήσεις και να κάνουμε προσιτή αυτή την υπηρεσία σε όλους.

Ευχαριστούμε όλους τους συγγραφείς για το ενδιαφέρον που δείχνουν για το Bookia και τη στήριξη που παρέχουν στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τους ίδιους, τη δουλειά τους αλλά και τη φιλαναγνωσία στην Ελλάδα, "Να συμβάλουμε ώστε αυτό το 8% των αναγνωστών να δίνει διψήφιο αρχικά και να αυξάνεται στη συνέχεια σε δεκάδες", όπως ειπώθηκε πολλάκις στις συζητήσεις με τους συγγραφείς μας.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα