Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον
Διαφ.

Γράφει: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, το βιβλίο ενδοσκόπησης του Richard Bach, έμεινε στην πρώτη θέση της λίστας best seller των New York Times για δύο συνεχόμενα χρόνια. Το έχω στη έκδοση του 1990 με τον επίλογο από το συγγραφέα σε εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, σε μετάφραση Γ. Κυπραίου, με τις διαστάσεις που του Οίκου Macmillan, και τις εκτυπωμένες φωτογραφίες του Russel Munson σε ρυζόχαρτο για να δείχνουν “το πέρασμα από τη μία διάσταση στην άλλη, ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το παρελθόν που ξεθωριάζει και το μέλλον που διαφαίνεται”. Το βιβλίο έγινε και ταινία σε σκηνοθεσία Hall Bartlett -“Jonathan Livingston Seagull”- το 1973, με την υπέροχη μουσική του Neil Diamοnd.

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Επίσης υπάρχει και η έκδοση σε Audio Book από εκδόσεις Pathos, σε μουσική και ηχητικό σχεδιασμό Hyoogen και προγραμματισμό της Vienna Symphonic Library από τον Χρήστο Ξενάκη. Αφήγηση από τις εξαιρετικές φωνές των ηθοποιών: Αφήγηση: Νόνη Ιωαννίδου, Μητέρα: Στέλλα Φάιτ, Γλάρος Ιωνάθαν: Γρηγόρης Ποιμενίδης, Πατέρας: Γιώργος Πασσάκος, Γέροντας σμήνους: Νικόλαος Σιδέρης, Γλάρος φωτεινός: Άντζελα Χριστοφίλου, Εκπαιδευτής Σάλιβαν: Μιχάλης Μαρκάτης, Γέροντας Τσιανγκ: Ιωάννης Τσικής, Γλάρος Φλέτσερ Λιντ: Πάνης Καλοφωλιάς, Γλάρος Χένρυ Κάλβιν: Λευτέρης Ελευθερίου, Γλάρος Κερκ Μέιναρντ: Σταμάτης Ζακολίκος.

Η πρώτη πτήση του Γλάρου με ονοματεπώνυμο, έγινε 25 Σεπτεμβρίου του 1970, και από τότε ανύψωσε πολλούς αναγνώστες στον ουρανό της ψυχής τους. Άλλοι έδωσαν στον Γλάρο το όνομα Ιησούς, άλλοι Μωάμεθ, άλλοι Βούδα, άλλοι Μωυσή! Όλα είναι θέμα Πίστης! Πίστης στον εαυτό μας πάνω από όλα!

Ο Ιωνάθαν Λίβινγκστον λατρεύει την περιπέτεια της πτήσης και έχει όλη τη διάθεση να μοιραστεί τη γνώση του με τους υπόλοιπους γλάρους! Το σμήνος του περιφρονεί αυτή τη διαφορετικότητα και θέλει να τον προσγειώσει στην καθημερινή διαδικασία ανεύρεσης τροφής, και όταν αυτός δεν προσαρμόζεται, τον εξορίζει! Το ταξίδι που ακολουθεί είναι ο δρόμος για την Αγάπη και την Τελειότητα! Την Τελειότητα όμως όχι την εγωιστική, αλλά την πληρότητα ψυχής, πνεύματος και σώματος! Στη συνέχεια των πτήσεων έρχονται δίπλα του όσοι θέλουν να μάθουν και στο τέλος (;) ο Ιωνάθαν γίνεται ένα με το Σύμπαν!

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Ο συγγραφέας

Ο Richard Bach γεννημένος 23 Ιουνίου του 1936, πρώην πιλότος της πολεμικής και της πολιτικής αεροπορίας, και πιλότος σε επικίνδυνες αεροπορικές επιδείξεις, συνεχίζει να πετά και να γράφει, εξερευνώντας τη χαρά και την ελευθερία του ουρανού, καταγράφοντας και ερμηνεύοντας τις εμπειρίες του. Το 2012 μετά από ένα ατύχημα με αεροσκάφος και τετράμηνη ανάρρωση, εξέδωσε και το τέταρτο μέρος του “Γλάρου Ιωνάθαν”! Έχει πολλά παιδιά και χαίρεται το θαύμα της ζωής με Αγάπη και Ευγνωμοσύνη!

Στην υπέροχη ιστοσελίδα του συνεχίζει τα ταξίδια του: www.richardbach.com. και μας καλεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κι εμείς στη ζωή μας!

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Θεατρικό

“Φυσικά δεν αγαπάς το μίσος και το κακό. Πρέπει να προσπαθήσεις για να δεις τον αληθινό γλάρο, το καλό μες στον καθένα τους και να τους βοηθήσεις να το δουν μέσα τους. Αυτό εννοώ αγάπη. Κι είναι όμορφο, όταν μάθεις τον τρόπο”.

Τί όμορφο να βλέπεις το βιβλίο των νεανικών σου χρόνων να ζωντανεύει μπροστά σου! Ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες! Ο Ενθουσιασμός για τις Πτήσεις, η Μοναδικότητα της Τελειότητας, το Άγγιγμα της Αγάπης, η Ανακάλυψη του Εαυτού μας! Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Πάρι Μέξη, πρωτότυπη σύνθεση μουσικής από τον Νίκο Κυπουργό, με τους Γλάρους Άντρη Θεοδότου, Κωνσταντίνο Καϊκή, Μαρία Μοσχούρη, Θεοδώρα Ντούσκα και Ουσίκ Χανικιάν το είδαμε στο Άσυλο Ανιάτων. Η συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποίησε πτήσεις στα 4 Ε - σημεία του δημιουργικού της ορίζοντα! Έλληνες, Εξωστρέφεια, Ευρώπη, Εκπαίδευση!

Η Στέγη απευθύνθηκε σε ειδικές ομάδες κοινού, άτομα με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, με αφετηρία και τελικό προορισμό το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Ο πολυπράγμων Πάρις Μέξης, είδε ένα από τα οράματά του να πραγματοποιούνται με την πτήση του Ιωνάθαν και μας μετέδωσε την ευγνωμοσύνη που ένιωσε και έκανε ευχή να συνεχιστούν τέτοιες δράσεις από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ή και από άλλους φορείς για να μπορούν οι καλλιτέχνες και οι θεατές να συνεχίζουν να ανακαλύπτουν και να δημιουργούν!

Στην υπέροχη αυτή πτήση τον ακολούθησαν οι Γλάροι ηθοποιοί με αφοσίωση και αγάπη ξεσηκώνοντας το κοινό! Μέσα από μια διαδραστική παράσταση οι θεατές ανακάλυψαν τον δικό τους γλάρο και πέταξαν ψηλά! Ήταν μια δροσερή θεατρική μεταφορά με χιούμορ και ενέργεια μοναδική! Μία ώρα με υψηλούς προβληματισμούς να σε συγκινούν και να σε ωθούν σε νοερά ταξίδια γεμάτα Ανάταση και Λύτρωση!

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Το Άσυλον Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο. Συστάθηκε το 1893, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του, παρέχοντας σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Το Άσυλο Ανιάτων για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του ίδρυσε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Το Ίδρυμα, σήμερα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας κλπ.

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες κλπ.), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη. Ένας χώρος που πρέπει να στηριχτεί από το Δημόσιο για να μπορούν οι τρόφιμοι, αλλά και οι εργαζόμενοί του να νιώθουν άνθρωποι!

http://www.asylonaniaton.gr/

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Συντελεστές:

Πάρις Μέξης: θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνογραφία
Νίκος Κυπουργός: πρωτότυπη σύνθεση μουσικής
Γιωργίνα Γερμανού: σκηνογραφία
Μάνος Βαβαδάκης: βοηθός σκηνοθέτη

Ερμηνεύουν οι: Άντρη Θεοδότου, Κωνσταντίνος Καϊκής, Μαρία Μοσχούρη, Θεοδώρα Ντούσκα, Ουσίκ Χανικιάν.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα