Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Ο Ανδρέας Καπανδρέου είναι η φωνή τής Κύπρου στο Bookia
Διαφ.

Γράφει: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος

Το blog τού κου Καπανδρέου.

Ανδρέας Ανδρέου, Καπανδρέου

Πολλές φορές μιλήσαμε εδώ στο Bookia για την αξία τής μετάδοσης απ' όλη την ελληνική επικράτεια, των γεγονότων σχετικά με το βιβλίο, από κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη τής Ελλαδικής επαρχίας, ώστε να αναδεικνύουμε τις προσπάθειες και τα αποτελέσματά τους σε πείσμα τής τάσης μηδενισμού.

Δεν ξέρω τι παραπάνω πρέπει να ειπωθεί για την Κύπρο. Επιλέγω να μην σχολιάσω διαφορετικά την ανάγκη επαφής και επικοινωνίας με την Κύπρο, νιώθοντας τη μεγαλόνησο ως μέρος τής Ελλάδας, με την ουσιαστική έννοια και όχι με την τυπική.

Για τους ίδιους λόγους λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία τού Bookia με τον Ανδρέα Κ. Ανδρέου (Καπανδρέου), κυπριώτη που ζει στη Λευκωσία και ζει στο χώρο τού βιβλίου, ο οποίος και αναλαμβάνει να μεταφέρει πλέον μέσω τού Bookia, το σφυγμό τού βιβλίου από την Κύπρο.

Ανδρέας Ανδρέου, Καπανδρέου

Έτσι, ο Ανδρέας Καπανδρέου θα «μεταδίδει» μέσω τού Bookia σε όλη την Ελλάδα, συντελώντας στην επίτευξη τού κύριου σκοπού τού Bookia, την ανάδειξη των δημιουργών και του έργου τους, και από την Κύπρο.

  • Συνεντεύξεις με συγγραφείς και παράγοντες τού βιβλίου, με ειδικό βάρος σε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο.
  • Προτάσεις βιβλίων μέσω τής στήλης «Το Bookia προτείνει..."», πάλι με ειδικό βάρος σε συγγραφείς τής Κύπρου.
  • Αρθρογραφία για θέματα που αφορούν το βιβλίο άμεσα ή έμμεσα.
  • Ρεπορτάζ από τις παρουσιάσεις βιβλίων στο νησί.

Ανδρέας Ανδρέου, Καπανδρέου

Ο κος Καπανδρέου εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου ως υπεύθυνος του Γραφείου Συστημάτων Βιβλιοθήκης. Έχει σπουδάσει Βιβλιοθηκονομία (ΑΤΕΙΘ, 1995), Information & Library Studies (Aberystwyth University of Wales, 2002) και Επιστήμες της Αγωγής - Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση (ΑΠΚΥ, 2011).

Από το 2006 είναι υπεύθυνος του Διεθνούς Βιβλιοθηκονομικού Αποθετηρίου E-LiS για την Κύπρο.

Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων:

Άρθρα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογές, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Κάποια από τα διηγήματα έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στα Αγγλικά και στα Ολλανδικά.

 
 
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα