Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη, ποιητική τριλογία στην Αθήνα

Το φωτορεπορτάζ.

Οι ποιητικές συλλογές, «Νοσταλγοί της Εδέμ»«Ιχνηλάτες Ονείρων»«Βροχή Περσείδων».
Η ποιήτρια Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη.
Οι εκδόσεις Αγγελάκη.

Το Live Streaming (& το βίντεο) παρέχονται με την υποστήριξη της Streamia.

Οι εκδόσεις Αγγελάκη παρουσίασαν την ποιητική τριλογία της Μαρίας Ταπακτσόγλου-Μπούλη,

Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη, Εκδόσεις Αγγελάκη

Για τη συγγραφέα και το έργο της μιλούν:

  • Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Κριτικός Λογοτεχνίας, Εικαστικός
  • Κωνσταντίνος Πολίτης, Πολιτικός Μηχανικός

Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη, Εκδόσεις Αγγελάκη

Προλογίζει-Συντονίζει ο ποιητής Κωνσταντίνος Μπούρας ενώ ποιήματα απαγγέλλει η ηθοποιός & συγγραφέας, Τζένη Σακοράφα.

Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η Ουράνια Γνώση που διαχέεται στη Γη!

Την γονιμοποιεί κι αυτή κυοφορεί και υλοποιεί τα όνειρα των ανθρώπων! Γι αυτό μας έμεινε η συνήθεια να κάνουμε ευχές στη διάρκεια της βροχής των Πεφταστεριών!

Κι εγώ με την τρίτη Ποιητική Συλλογή μου, που εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018 από τον εκδοτικό οίκο του Μανώλη Αγγελάκη, χαράζω την πορεία μου στα όνειρα μου! Που είναι πανανθρώπινα και στοχεύουν στην ειρηνική συνύπαρξη, με εφαλτήριο τη Συμπαντική Αγάπη, την γενεσιουργό αιτία των πάντων!

Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη, «Ιχνηλάτες ονείρων», «Νοσταλγοί της Εδέμ», Εκδόσεις Εχέδωρος

Ἡ κυρία Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη στήν πρώτη της ποιητική συλλογή ἐμφανίζεται ὥριμη, τόσο ὡς ἄνθρωπος ὅσο καί ὡς σκεπτόμενο ἄτομο. Ἡ ποίησή της εἶναι γνήσια λυρική, διότι εἶναι ἀνθρώπινη.

Θεωρεῖ ὅτι σκοπός μιᾶς ἀληθινῆς διαδρομῆς εἶναι ὁ ἐσωτερικός κόσμος, ἡ καλλιέργεια τῆς αὐτοσυνειδησίας καί ἡ ἀνακάλυψη τοῦ πραγματικοῦ προσώπου τοῦ ἀνθρώπου. Σέ αὐτόν τόν χῶρο βασιλεύει ἡ ψυχή καί ἡ ἀναζήτηση τοῦ ὑψηλοτέρου καί ὡραιοτέρου, τό ὁποῖο ἀπολυτρώνει, μιά ἀναζήτηση πού ἐκφράζεται ἀπό τήν ποιήτρια μέ ἰδιαίτερη εὐαισθησία.

Ἡ προσωπική της περιπέτεια καί τά βιώματά της μεταβάλλονται σέ μετάβαση ἀπό τήν δουλεία στήν ἐλευθερία, ἀπό τήν ζοφερή ἄβυσσο στό φῶς, ἀπό τήν πτώση στήν ἄνοδο. Ἔτσι, τό ἄτομο βιώνει μιά νέα ζωή, σμίγει μέ τό ὑπερβατικό Ἐγώ καί ὑψώνεται σέ μιά ὀντολογική πληρότητα.

Θά ἤθελα, ἀκόμη, νά τονίσω ὅτι οἱ στίχοι της χαρακτηρίζονται ἀπό τήν ἐμβρίθεια τοῦ στοχασμοῦ καί τή θερμότητα τοῦ ἀνησυχοῦντος ἀνθρώπου.

Καί μαζί μέ τόν σωστό χειρισμό τῆς γλώσσας, πού εἶναι ἀπαλλαγμένη ἀπό ρητορισμούς καί φέρει τήν προσωπική της σφραγίδα, χωρίς δουλικές μιμήσεις, μᾶς προσφέρει στίχους καλοδουλεμένους, δομικά, ρυθμικά καί μετρικά, ἀφήνοντας τήν ψυχή νά ἐνορᾶται.

Αλεκος Δαφνομήλης
Προεδρος της εταιρείας Συγγραφεων Βορείου Ελλάδος

Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη, «Ιχνηλάτες ονείρων», «Νοσταλγοί της Εδέμ», Εκδόσεις Εχέδωρος

Η θέαση του αιώνιου και καθαρού κάλλους γίνεται από την Μαρία Μπούλη στίχος ξενάγησης. Μας ξεναγεί σε τόπους απλούς, ταπεινούς, όμορφους, σε τοπία ηλιόφωτα, καθαρά, γεμάτα υγεία και ομορφιά. Γράφει με ευγένεια, διακριτικότητα και ηρεμία, και μίαν ανακούφιση σαν μετά τον κατακλυσμό. Εκφράζεται με εκτίμηση, σεβασμό, δεκτικότητα και αγάπη. Ορίζει και αυτοπαρουσιάζεται χωρίς επάρσεις, σχεδόν προσκυνηματικά στον μεγάλο δωρητή κάθε
χάριτος, με ομιλούσες σιωπές, με αναδρομές – πολλές αναδρομές – πόνου που δεν τον μοιράζεται μαζί σου για να μην πονέσεις και συ.

Ίπταται σαν να οδοιπορεί στις ανοιχτές εκτάσεις του χώρου, αλλά και προπαντός του χρόνου. Η μνήμη, η αναπόληση και η αναδρομή, ατέλειωτες γεννήτριες συναισθημάτων και εικόνων ονειρικών του Άβατου πεδίου, είναι η σμίλη και τα παρόμοια εργαλεία λειτουργίας και αφιέρωσης. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλασσική όσο και σπάνια περίπτωση συναισθηματικής λογικής. Της παντοτινής ειδικότητας όλων των γνήσιων ποιητών.

Όσοι αναγνώστες σταθούν με προσοχή στις λέξεις και στη σύνθεσή τους θα νοιώσουν ένα χάδι στη δική τους ψυχή. Όπως ακριβώς νοιώθει ένα παιδάκι στο νανούρισμα που ίσως ασυναίσθητα ακούει, που δεν είναι άλλο παρά η αυτοδύναμη ακουστική ομορφιά των λέξεων που δεν τις ξέρει καν και που δεν τις εννοεί, και που πρόκειται για το όχι βαρύ και δύσκολο διανόημα, αλλά για τον απλό και οπωσδήποτε ήρεμο και γλυκό – από εδώ βγήκε η έννοια της μελωδίας – ήχο. Είναι η φροντίδα, η προσφορά, η αγάπη, που ασφαλώς και αισθάνεται το μωρό σαν να γίνεται μετάγγιση αιμάτινων χυμών. Αυτή η ποίηση απαντά με γενναιότητα στην επίκαιρη όσο και σωστή καταγγελία ότι επεβλήθη ήδη και προ πολλού στην κοινωνία μας την ελληνική και στην αμφίβολη επικοινωνία μας μια λεξιπενία ανυπόφορη.

Η Μαρία Ταπακτσόγλου-Μπούλη γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε, παντρεύτηκε, έγινε μητέρα τριών παιδιών, του Δημήτρη, της Έλενας και του Χρήστου, στη μαγική πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Για χρόνια ήταν υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο «Σπίτι της Ευρώπης» διοργανώνοντας Διεθνή Συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις.

Με πολλή αγάπη διέθετε τον ελεύθερο χρόνο της στον εθελοντισμό, γιατί πάντα πίστευε ότι η ψυχή ξεκουράζεται όταν το Εγώ γίνεται Εμείς.

Όμως ξεχάστηκε και άφησε στην άκρη την αληθινή της φύση, την ποίηση, που από μικρό παιδί ήταν γι’ αυτή κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο, κατάθεση ψυχής. Εκεί ακουμπούσε τα όνειρά της, τις αγωνίες της, τις μεταφυσικές της ανησυχίες.

Κάποια στιγμή, σε μια σημαδιακή καμπή της ζωής της, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή και να προχωρήσει το 2016 στην έκδοση της πρώτης ποιητικής της συλλογής «Νοσταλγοί της Εδέμ» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Ακολούθησε το 2017 η συλλογή «Ιχνηλάτες Ονείρων» που την αφιέρωσε στα παιδιά του κόσμου. Γιατί πιστεύει ότι αυτά θα ιχνηλατήσουν τα νέα μονοπάτια. Τώρα προχωρεί στην έκδοση της τρίτης ποιητικής συλλογής «Βροχή Περσείδων». Ποιήματά της μελοποιήθηκαν από τον συνθέτη Δημήτρη Γ. Θέμελη και τον Κωνσταντίνο Γκαρίπη.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα