Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Γυρεύοντας μια αγκαλίτσα
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Διονύσης Βαλεριανός Διονύσης Βαλεριανός
... Περισσότερα...
Ελληνοεκδοτική
Βιβλίο Γυρεύοντας μια αγκαλίτσα
Συγγραφέας Διονύσης Βαλεριανός
Κατηγορία Παιδικά
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ένα κίτρινο, γλυκό πουλάκι, ο Κοκουλίνος, ψάχνει απεγνωσμένα για μια αγκαλιά, την αγκαλιά μιας μάνας, της μάνας που δεν γνώρισε ποτέ… Της μάνας που οι περισσότεροι γύρω του χαίρονται, σαν ένα φυσικό δώρο, κάτι αυτονόητο.

Ο μικρός Κοκουλίνο προσπαθεί να ανακαλύψει πού ζει το πλάσμα που του μοιάζει, η μαμά με τα ίδια χαρακτηριστικά με κείνον αλλά από τη λαχτάρα του για αγάπη και ζεστασιά απευθύνεται μάλλον σε λάθος άτομα και εισπράττει απόρριψη, αδιαφορία, απονιά…

Ο μικρός Κοκουλίνο δεν μπορεί να καταλάβει πως μια μαμά μπορεί να μην μοιάζει καθόλου με εκείνον, παρόλα αυτά να μπορεί να δώσει σε ένα πλάσμα όσα μπορεί να χαρίσει η «μητρική» αγάπη.

Σαν την αγάπη μιας αρκούδας που την προσφέρει απλόχερα σε διαφορετικά από εκείνη βιολογικά πλάσματα κι είναι έτοιμη να αγκαλιάσει, να γεμίσει ζεστά φιλιά, να παίξει με τον μικρό Κοκουλίνο. Κι αυτό γιατί πολλές κυρίες-ζώα τελικά αποδεικνύονται καταπληκτικές μαμάδες, όπως συμβαίνει και στη ζωή, όπου πολλές κυρίες-γυναίκες ανοίγουν μια ζεστή αγκαλιά και δίνουν και προσφέρουν σε όλα τα πλάσματα που για πολλούς λόγους τη στερήθηκαν.

Στο γλυκό και τρυφερό αυτό παραμύθι που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, ο Διονύσης Βαλεριάνος κατορθώνει με απλό τρόπο να μεταδώσει την αξία της προσφοράς, να θερμάνει πολλές ψυχές ανθρώπων που ίσως ζουν αναζητώντας τη θαλπωρή καμιά φορά όχι εκεί που πρέπει, να τονίσει τη δύναμη και την αξία της αγάπης.

Το παραμύθι έχει τα στοιχεία κι ενός κλασικού παραμυθιού, τις επαναλήψεις των λέξεων, τη δοκιμασία, τον ρυθμικό και εύληπτο λόγο, την αμεσότητα των νοημάτων. ΄Ετσι μικροί και μεγάλοι κατανοούμε με τον πιο γλυκό τρόπο τι μπορεί να συμβαίνει στη χώρα των θαυμάτων, εκεί που μπορεί κι εμείς όλοι φτάνοντας να ανακαλύψουμε το πιο μικρό-μεγάλο μυστικό της ζωής.

Το παραμύθι έχει εικονογραφήσει θαυμάσια ο Θανάσης Γκιόκας αυξάνοντας τη δύναμη των λέξεων, όπως μια εικόνα μπορεί να αναδείξει τον λόγο. Έτσι όπως ένα μικρό πουλάκι σαν τον Κοκουλίνο βρήκε τη στοργή ψάχνοντας τον κόσμο γύρω του ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρνουν να βρίσκουν όλοι οι διψασμένοι για αγάπη και χάδι άνθρωποι τον άνθρωπο που είναι διατεθειμένος να τους το προσφέρει και τη μητέρα που όλοι έχουμε ανάγκη σε τούτη τη ζωή.

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα