Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Ημερολόγιο μιας απιστίας
Συντάκτης-τρια:
Ανδρέας Καπανδρέου Ανδρέας Καπανδρέου

Ανδρέας Καπανδρέου Βιβλιοθηκονόμος - Συγγραφέας http://andreaskandreou.blogspot.com

Αιμίλιος Σολωμού Αιμίλιος Σολωμού
Ο Αιμίλος Σολωμού γεννήθηκε στην Κύπρο το 1971. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφία σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πρωινή καθημερινή εφημερίδα και σήμερα είναι εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Άνευ, Νέα Εποχή, In focus και Μανδραγόρας. Ορισμένα έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στα ... Περισσότερα...
Ψυχογιός
Βιβλίο Ημερολόγιο μιας απιστίας
Συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού
Κατηγορία Ερωτικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ψυχογιός
Συντάκτης-ρια Ανδρέας Καπανδρέου

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Το σκηνικό του μυθιστορήματος του Αιμίλιου Σολωμού, «Ημερολόγιο μιας απιστίας», στήνεται σε ένα αρχαιολογικό χώρο στις Κυκλάδες όπου ανακαλύπτεται το προϊστορικό λείψανο μιας δολοφονημένης εγκύου γυναίκας. Ταυτόχρονα με την αρχαία ξετυλίγεται και  μια σύγχρονη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον παντρεμένο αρχαιολόγο και τη νεαρή φοιτήτρια – βοηθό του.  Η πλοκή στηρίζεται πάνω στις ιστορίες των δύο γυναικών οι οποίες έζησαν με διαφορά χιλιάδων χρόνων.

Ημερολόγιο μιας απιστίας, Αιμίλιος Σολωμού, υχογιός

Μέσα από ένα ερωτικό μυθιστόρημα ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στις Κυκλάδες μιας άλλης εποχής μέσω των αρχαιολογικών ανασκαφών που περιγράφονται στο βιβλίο. Οι γνώσεις που ο συγγραφέας έχει (σπουδές αρχαιολογίας και συμμετοχή σε αρχαιολογικές ανασκαφές), αναδεικνύουν τις περιγραφές του για το θέμα.

Ημερολόγιο μιας απιστίας, Αιμίλιος Σολωμού, υχογιός

Το βιβλίο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Οι χαρακτήρες του είναι ενδιαφέροντες ενώ οι εξαιρετικές περιγραφές ζωντανεύουν τις εικόνες της ιστορίας.

Για όσους δίνουν σημασία σε αυτά, το συγκεκριμένο μυθιστόρημα απέσπασε ευρωπαϊκό βραβείο λογοτεχνίας (2013) και έχει μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

Ημερολόγιο μιας απιστίας, Αιμίλιος Σολωμού, υχογιός

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Γιώργος Δουκαρέλης, αρχαιολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει στις Μικρές Κυκλάδες, είκοσι χρόνια μετά την ανασκαφή που τον έκανε διάσημο και άλλαξε για πάντα την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εκεί είχε ανακαλύψει το προϊστορικό λείψανο μιας εγκύου νεαρής γυναίκας που είχε δολοφονηθεί πριν από 5000 χρόνια, ενώ στη διάρκεια της ανασκαφής είχε απατήσει τη σύζυγό του με μια φοιτήτρια. Αλλά τι γυρεύει ξανά στο Κουφονήσι έξι μήνες ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του, της πρώην φοιτήτριάς του; Ο Δουκαρέλης πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει μια ακόμα ανασκαφή, αυτή τη φορά στα ενδότερα της ψυχής του. Περιδιαβάζοντας στα μέρη όπου έζησε άλλοτε, ανάμεσα στις αναμνήσεις, τα αόρατα νήματα που τον συνδέουν με τρεις γυναίκες, από το πολύ μακρινό, το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, ανάμεσα στα βράχια, την άγονη γη, τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο, θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τη ζωή του και να ξαναθυμηθεί όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το καθοριστικό καλοκαίρι.

Ημερολόγιο μιας απιστίας, Αιμίλιος Σολωμού, υχογιός

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα