Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η μοναξιά δεν έρχεται μόνη, Οι δαιμονισμένες
Συντάκτης-τρια:
Βασιλική Λεβεντάκη Βασιλική Λεβεντάκη
Η Βασιλική Λεβεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και βιβλίων για παιδιά. Μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).... Περισσότερα...
Λιβάνης
Βιβλίο Η μοναξιά δεν έρχεται μόνη, Οι δαιμονισμένες
Συγγραφέας Βασιλική Λεβεντάκη
Κατηγορία Αστυνομικό μυθιστόρημα
Εκδότης Λιβάνης
Συντάκτης-ρια Πόπη Ξοφάκη

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Η συγγραφέας με αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνει το ταλέντο της KAI στο αστυνομικό μυθιστόρημα!

Στο βιβλίο, "Η μοναξιά δεν έρχεται μόνη, Οι δαιμονισμένες", η ιστορία ξεκινάει από τη Σύρο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πρωταγωνιστούν ισχυρές οικογένειες τού νησιού, με μια από αυτές η οικογένεια τής Ασπασίας Σαγιά, μίας γυναίκας σκληρής, με έντονη προσωπικότητα που, όμως, δεν διστάζει ακόμα και να σκοτώσει για να ικανοποιηθεί το "εγώ" της.

Έχει μια αδελφή, τη Λυδία, η οποία έκανε το λάθος ν' αγαπήσει το Θεόδωρο Παναγιώτου, ένα άσημο δικηγόρο τότε, που είχε "σταμπάρει" ήδη η Ασπασία για μελλοντικό άντρα της. Λένε ότι "ο έρωτας τυφλώνει", μερικούς από αληθινή αγάπη, άλλους όμως αρρωστημένα. Τόσο αρρωστημένα που κυριαρχεί το, "αφού δεν μπορώ να τον έχω εγώ δε θα τον έχει ούτε αυτή".

Το αποτέλεσμα για τη Λυδία τραγικό... Ο Θεόδωρος απελπισμένος, μία ψυχή άδεια που δεν τη χωράει ο τόπος, φεύγει για την Αθήνα. Εκεί, πετυχαίνει επαγγελματικά αφοσιωμένος στις επαγγελματικές υποθέσεις του, μόνος, χωρίς σύντροφο, συγγενείς και φίλους. Νόημα στη ζωή του έρχεται να δώσει ένα μικρό παιδί, ένα κορίτσι που βρήκε κρυμμένο στο λιμάνι, όπου βρέθηκε για τις ανάγκες μίας υπόθεσής του. Αποφασίζει να γίνει ο κηδεμόνας της.

Μετά από χρόνια, μία υπόθεση δολοφονίας θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις αναμνήσεις του που χρόνια προσπαθεί να ξεχάσει. Μια υπόθεση που θα τον αναγκάσει να γυρίσει στη Σύρο.

Ένα μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που παρεμβαίνει στην αφήγηση της ιστορίας, παρατηρεί τα γεγονότα, μονολογεί, θέτει ερωτήματα. "Έμοιαζαν ήρεμοι. Γιατί;", Γιατί να είναι ήρεμοι;", "Πως μπορούσαν;", "Πως συνέχιζαν τη ζωή τους έτσι ανενόχλητα;". Είναι το πρόσωπο που θα κάνει την ανατροπή στο τέλος της ιστορίας αποκαλύπτοντας τις σχέσεις των ηρώων τής ιστορίας.

Αυτό το πρόσωπο θα παίξει το ρόλο του τιμωρού και θα αποδώσει δικαιοσύνη όπως αυτό νομίζει καλύτερα. Θ' αφήσει τον κύριο αίτιο της υπόθεσης τελευταίο, θα τον αιφνιδιάσει και θα τον τιμωρήσει με το ίδιο τρόπο που αυτός προκάλεσε κακό σε άλλους. Έτσι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

"Μυστικά κρυμμένα στο χρόνο, που καραδοκούν να φανερωθούν" γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Όντως έτσι είναι. Το συμφέρον και ο εγωισμός κυριαρχούν, δίνουν άφεση αμαρτιών σε αλλεπάλληλα σφάλματα και ακατανόμαστες πράξεις. "Σχέδια οργανωμένα, μελετημένα και αποτελέσματα μετά από ώριμη σκέψη και άψογη προετοιμασία. Όλα έχουν έναν κοινό άξονα, την επιβεβαίωση της κυριαρχίας και την επικράτηση".

Η κα Λεβεντάκη μας συνεπαίρνει με το μυστήριο, την αγωνία, τις έντονες ανατροπές και τα πάθη που κατακλύζουν τις σελίδες του βιβλίου της.

Ανάγλυφοι χαρακτήρες ζωντανεύουν στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Σύρου. Έχω χρέος να μην προβώ σε αποκαλύψεις για την ιστορία αυτού του καταπληκτικού αστυνομικού μυθιστορήματος, για να μην σάς στερήσω την αγωνία, τις εκπλήξεις και τις ανατροπές όταν θα το διαβάζετε. Απολαύστε το!

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα