Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή
Συντάκτης-τρια:
Διονύσης Λεϊμονής Διονύσης Λεϊμονής

Συγγραφέας.

Αντώνης Παπαθεοδούλου Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Animation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με πλαστελίνη & παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 1999 γράφει, μεταφράζει και... Περισσότερα...
Παπαδόπουλος
Βιβλίο Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή
Συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου
Κατηγορία Παιδικά
Εκδότης Παπαδόπουλος
Συντάκτης-ρια Διονύσης Λεϊμονής

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Ένας πειρατής εμφανίζεται σε ένα «κανονικό σχολείο»….

Τι θα γίνει; Πώς θα τον αντιμετωπίσουν; Ποιοι και πόσοι θα τα βάλουν μαζί του; Υπάρχει καμιά θέση για εκείνον;

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου πολύ έξυπνα μιλάει στο βιβλίο του, αυτό που εντάσσεται σε μια σειρά βιβλίων των εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο «Πετάει πετάει» και η οποία περιλαμβάνει ευχάριστες ιστορίες για όσους μεγάλωσαν πια και μπορούν να διαβάζουν μόνοι τους, για το θέμα της αποδοχής ενός διαφορετικού «εισβολέα» στη συνηθισμένη καθημερινότητά μας.

Ένας πειρατής στην τάξη δεν είναι και το πιο απλό πράγμα. Ένας διαφορετικός ανάμεσά μας μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, φόβο, ανασφάλεια, προβληματισμό… φασαρία… αλλά από την άλλη οι συμπεριφορές των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, παιδιών και ενηλίκων καθορίζονται από τα συναισθήματα αλλά κι από τη συμπεριφορά του διαφορετικού ατόμου… η ομοιομορφία μπορεί και να κουράζει ενίοτε… αυτό το διαφορετικό ίσως έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να ζήσουμε ονειρικές καταστάσεις.

Η σύζευξη των αντιθέτων μπορεί να καταλήξει σε και ευτυχία. Ένας πειρατής έχει να μας μάθει πολλά, μπορεί να μας μάθει ακόμα και πράγματα που έχουμε στην κατοχή μας αλλά δεν ξέρουμε να τα εκτιμάμε, μπορεί να μας βάλει σε ένα γοητευτικό παιχνίδι απελευθέρωσης συναισθημάτων, και φαντασίας.

Ο συγγραφέας επιστρατεύει τη δημιουργική του φαντασία, το χιούμορ του και τη πιο καλή διάθεση αποδοχής του άλλου στήνοντας μια ιστορία που θα χαρεί κάθε μικρός και μεγάλος αναγνώστης που κάποτε ονειρεύτηκε πως μπήκε σε ένα πειρατικό πλοίο, πως συνομίλησε με καλούς πειρατές, πως έμαθε πράγματα και θάματα από εκεί που δεν το περίμενε.

Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια εξαιρετική, αποδίδει τις μορφές και τις περιγραφόμενες καταστάσεις αφήνοντάς μας όμως και περιθώρια να συμπληρώσουμε τις εικόνες διαβάζοντας το βιβλίο, να τις ενισχύσουμε χρωματικά, να τις ζήσουμε πραγματικά… Τότε ίσως πολλοί γύρω μας με ένα ή δυο μάτια να πάψουν να είναι θλιμμένοι και να αρχίσουν να χαμογελούν… σε έναν κόσμο πιο ανεκτικό, πιο εύκολο, περισσότερο υποφερτό…

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα